maanantai 23. syyskuuta 2013

Nopea mukigalluppi


Minulla on ihan karmean kiireinen viikko nyt alkanut. Mutta ennenkuin katoan bambukankaiden sekaan saksieni kanssa, kysyn teiltä nopeasti: mitä mieltä tästä mukista?

Olen löytänyt vihdoinkin firman, joka pystyy valmistamaan mukeja edes jokseenkin siedettävän pienellä minimitilausmäärällä. Halpoja mukeista ei tule, sillä hintaa yhdelle mukille tulisi äkkiä laskettuna 12 euroa plus postikulut.

Valmistava yritys on kotimainen, mutta tehdas sijaitsee Virossa. Keraamiset mukit ovat vetoisuudeltaan 3 dl ja painatus onnistuu vain mustalla. Mukit kestävät mikrouunin, tavallisen uunin ja konepesun.

Näihin voisi halutessaan yhdistää sellaisen pienen, suorakaiteen muotoisen viilutarjottimenkin, jota olette toivoneet.

Mutta mahtaisiko mukeille olla ostajia? Uskallanko ottaa riskin?

51 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ostaisin! :)

Ilona kirjoitti...

Ostaisin! Ja voisin tehdä ennakkotilauksenkin, jos haluaisit vähän tasoittaa riskiä :)

LauraCaarina kirjoitti...

Osaisin kyllä jos vaan olisi rahatilanne yhtään parempi! Mutta siis uskoisin että monet näistä kyllä kiinnostuvat. :)

Koti1898 kirjoitti...

Muoto on kiva, maatuska olisi ihana. Ehkä ostaisin.

Anonyymi kirjoitti...

Ostan! Voisin varata heti pari. Mutta tarjottimista niiden alle en ole varma vielä. t. eläinhattu Anne

Anonyymi kirjoitti...

Ikävä kyllä, hintaa olisi aivan liikaa. Meilläkin olisi tarvetta vähintään tusinalle, mieluusti enemmällekin määrälle, joten silloin hinta karkaa liian korkeaksi.

Klaara

Anonyymi kirjoitti...

Ostaisin ja vauvalle haluaisin ruokailualustaksi värikkään pikku tarjottimen.
Taru

Anonyymi kirjoitti...

ostaisin. :) -nupputiikin täti

Jannen Kuvia ja Kuulumisia kirjoitti...

Minäkin tilaisin

Susanna kirjoitti...

Ostaisin. Minusta hinta ei ole yhtään paha, koska en muutenkaan halua että kaikki mukit ovat samaa sarjaa, joten 12e tai vaikka neljä kertaa se ei vielä tunnu missään. Ostaisin myös sen tarjottimen.

Anonyymi kirjoitti...

En ostaisi koska muki on virossa tehty.

Soja kirjoitti...

No arvaa... Punaisenhan mie haluisin, mutten varmaan pysty mustallekaan sanomaan ei... Yrittäisin pysyä yhdessä tai kahdessa, koska miulla ei varsinaisesti ole tarvetta uusille mukeille. Ja tarjotin tuohon alle... Noh, enhän mie sitä tarvitse, mutta... En lupaa ;) Ja riippuu tietty siitä, että milloin pääsen pois mustalta listalta :D

Merja kirjoitti...

Ton verranahan ns. laatumukit maksaa. Tarjotinta en tarttis.
Johtuuko vaan kuvakulmasta, vai lenteleeks noi pöllöt melkein kaikki pää alaspäin?
Uskoisin ostajia löytyvän.
Ei kaikki voi haluta muumimukeja, en mä ainakaan.

Susanna kirjoitti...

No niinpä lentelevät pää alaspäin! :D En edes huomannut. Tein tuon mallikuvan sellaisella vauhdilla. Jos muki lähtee tuotantoon, niin asettelen pöllöt sitten huolellisemmin.

Susanna kirjoitti...

Musta on ainoa vaihtoehto, kun pystyn tilaamaan vain mininitilausmäärän. Oikeastaan se oli aika helpotus: olisi ollut ihan kamalan vaikeaa päättää, minkä värin valitsisin.

Saatan vapauttaa sinut porttikiellostasi ennen joulua.

Susanna kirjoitti...

Se on minustakin se miinuspuoli, ja siksi halusin sen heti tuoda esiin.

Susanna kirjoitti...

Minäkin ajattelin, että se 12 euroa on vielä ihan suhtkohtuullinen hinta. Mutta postimaksut ne varmaan ongelmaksi muodostuvat...

Susanna kirjoitti...

:) Mainiota!

Susanna kirjoitti...

Kiva! :) Jälleenmyyntiin näitä ei sitten valitettavatsi voisi antaa, kun se hinta minullekin on aika suolainen.

Susanna kirjoitti...

Tarjottimissa voisi olla paljon värivaihtoehtojakin, kun niissä se minimitilaus per väri on niin pieni.

Susanna kirjoitti...

Juu, ymmärrän hyvin. Ikeasta saa sitten halpaa kaukoidästä tuotua. Sieltä meidänkin astiastomme on. :(

Susanna kirjoitti...

Sinulla onkin jo tarjotinkiintiö täynnä. :D

Susanna kirjoitti...

Minustakin tuo muoto on tosi kiva. Haluaisin teettää sekä maatuskoita että pöllöjä, mutta kun pakko on valita vain yksi printti.

Susanna kirjoitti...

Toivottavasti. :) On niin pelottavaa, kun ei yhtään voi arvata, miten käy. Jos tilaan ja kukaan ei ostakaan, meille ei tule joulua... joskus pitää mennä riskillä.

Susanna kirjoitti...

Ihana!

Susanna kirjoitti...

Kivaa! :)

Kirpparikeiju kirjoitti...

En osaa sanoa, ostaisinko, mutta kerron silti ajatuksiani!

Jos muki tuntuu sellaiselta "postimyynnistä tilatulta" (esim. sellaselta, joihin saa oman valokuvan painatettua, hrrrr), niin en haluaisi niitä omaan pöytääni. Minusta 12 euroa ei kuulosta hintana pahalta, mutta jos se muki muuten tuntuu huoltoaseman tuliaishyllymukilta, niin ei kiva! Mulla kiinnostais myös, minkälainen se painatus on; onko kunnollinen vai semmoinen, että sen voi vaikka kynnellä rapsuttaa pois.

Jos se siis vaikuttais huonolaatuiselta, se olis sellaista krääsää, mitä en haluaisi. Esimerkiksi tiskirätit ja keittiöliinat ei ole krääsää, koska ne on kunnollisia JA niillä on oikea käyttöfunktio. (Halpa) muki on vähän sellainen, että niitä ostetaan yksittäisinä kappaleina tutuille joululahjoiksi, kun ei muuta keksi.

Kuvio on kyllä kiva, eikä mulla ole mitään sinun kuoseja vastaan mukeissa!

Ei kai ollu liian raaka palaute? :P

Anonyymi kirjoitti...

Ostaisin, koska on siun suunnittelema kuosi ja hyvännäköinen perusmukimalli.

Koska kestää konepesun, niin päättelen, että kuva on lasituksen alla. Tuo vähän jatkona Kirpparikeijun laatupohdintaan, kuva tai painatus ei voi olla sellainen "huoltis-hapis" (jota luulen tarkoitetun), kun kestää uunin ja konepesun, silloin kuva on lasituksen alla.

Halpismukeissa (ei niissäkään kai usein enää, mutta kestosta en osaa muuten sanoa) ja kotimaisissa vanhemmissa Arabian astioissakin näkee sellaista konepesukulumaa, koska kuvitus on lasituksen päällä, esim. kuluneita Arabian Kirsikka-sarjan kuppeja näkee kirppiksillä usein niin, kun kirsikan punainen ja lehden vihreä väri ovat kuluneet konepesussa eikä astia ole ollut siihen tarkoitettu tekovaiheessa.

Miekin tykkäisin maatuskasta ehkä enempi, mutta pöllö käy myös yhtä hyvin.

Väriyhdistelmä on hyvä. Olen valmis myös ennakkotilaukseen, koska tuosta hinnasta ei voi jäädä siulle Susanna kauhean isoa katetta millään. Hinta ei ole minusta kallis, maksaahan Arabia-Iittalan THAIMAASSA tehdyt mukit enemmän (ja juu, on miulla niitäkin), joten Virossa tehdystä maksan kyllä mieluummin ja myös kotimaisesta suunnittelusta. :)

Terkuin Pauliina, joka on sössinyt bloggari-tunnuksensa huitsintuuttiin

Susanna kirjoitti...

Ei ollut liian raaka, vaan hyvä, kiitos!

Tämä ei ole sellainen mainoslahjafirma, joka sellaisia halpiskrääsähuumorimukeja syytää markkinoille, vaan "ihan oikea" ja vanha keramiikka-alan yritys. Mutta varmistan vielä sieltäpäin, että kuva varmasti sitten kestää. Ainakin hinta on sellainen, että sopisi olla kunnollista laatua...

Susanna kirjoitti...

Ei siitä jääkään juuri mitään katetta. Tämä menee vähän siihen kategoriaan, että "olisipa ihanaa jos näkisi oman kuosin mukin kyljessä", mutta eihän sillä ajatusmaailmalla pääse ansaitsemaan oikein mitään. Toisaalta en joudu myöskään tekemään itse muuta työtä näiden eteen kuin pakkaamaan ja myymään, joten tämä ei ole pois muusta tuotannostani. Ainoa kauhu on raha - sijoitus on iso, liian iso minunkokoiselleni firmalle.

Toisaalta... saavatpa sukulaisemme sitten kivoja mukeja joululahjaksi, jos huonosti meinaa käydä. :P

Susanna kirjoitti...

Tuosta Virossa tehdystä vielä haluaisin sanoa oman kantani. On tosi kurjaa, ettei näitä(kään) valmisteta Suomessa. Minusta kuitenkin Viro on melkein lähituotantoa, se kun on tuossa aivan naapurissa. Meiltä on Tallinnaan puolet vähemmän matkaa kuin Ouluun, vaikkapa. Se, että kamaa roudataan meille Aasiasta, on huomattavasti kyseenalaisempaa ja siihen touhuun jos joskus sorrun, niin sitten minua on syytä tulla potkimaan ja läpsimään.

tarutikki kirjoitti...

En osaa täysin varmasti sanoa ostaisinko vai en, mutta vakavaan harkintaan menisi:)
Ja tuosta Virosta, siellä tuskin ainakaan lapsilla teetätetään töitä, joten ei paha vaihtoehto.

Anonyymi kirjoitti...

Silmää vinkkaavaa maatuskamukia en pystyisi vastustamaan. Pöllöt eivät niinkään vetoa.

Anonyymi kirjoitti...

On kiva! Isosiskolla on joku pöllövillitys, niin voisin hyvinkin tilata hänelle joululahjaksi mukin. Onko sulla muuten koskaan ollu valikoimissa postikortteja sun printeistä? Terkuin Teija

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Minusta hinta ei ole ollenkaan paha (näin Arabi/Iittala-fanina jopa edullista, kun kyse on kuitenkin pienen tuottajan pieneristä) mutta pöllökuosi ei oikein innosta, ei oikein mustavalkoisuuskaan. Viron tuotanto ei minua haittaa, koska se on kuiten eri asia kuin Aasia ja tosiaan "melkein lähituotantoa". Tällä hetkellä kovasti suositun vaatemerkin Me&I:n vaatteetkin tehdään Euroopassa, mm. Portugalissa, ja se on heille ihan mainosvaltti. Mietin muuten samaa kuin ylempänä kirjoittanut, että pöllöt lentävät pää alaspäin! :D

JohannaH

Rouva Kukko kirjoitti...

Ostaisin, vaikka just tuon pöllön, mutta kun niitä sitten lopulta on myynnissä verkkokaupassa, niin tilannehan tietysti riippuu käytännössä siitä onko tilillä rahaa vai ei just sillä hetkellä. Eli en oikeesti uskalla muuta kuin toivoa.

Anonyymi kirjoitti...

Pöllökuvio ei oo mun juttu, mut jos ois maatuskakuvio, ni ostaisin vaikka kaksin kappalein ;)

Katariina kirjoitti...

Maatuska mukeja mie en vois vastustaa, että sitten seuraavaa mukitilausta tehessä. ;) Pöllöt jätän väliin.
Hinta ei mun mielestä ole kallis, jopa kalliimmalla voisin useammankin raskia ostaa. Miun "keräilysarjan" yksväriset, sarjatuotanto mukit on kalliimpia ja se ei ole edes mikään kallis sarja.
Virosta on vielä huomautettava, että siellä tehdyt ulkomaiset tuotteet ei ole ns.tuhonneet alueen perinteistä käsityöläisyyttä. Perinteiset virolaiset käsityöt on upeita ja taidokkaita. :) Lapsityövoiman käyttämättömyydestä joku jo mainitsikin.

Intianminttu kirjoitti...

Maatuska-kuosi voisi upota tännekin, pöllöt jäisivät hankkimatta :)

Anonyymi kirjoitti...

Kuinkahan paljon postikulut sitten nostaisi hintaa?
Oliko sinun verkkokaupassa muuten joku minimitilausmäärä?

Susanna kirjoitti...

15 euroa on minimitilaus verkkokaupassa. Postikulut nostaisivat hintaa ihan tolkuttomasti. En tiedä, uskaltaako keraamista mukia edes postittaa ilman, että panee särkyväksi. Täsäs on aika isoja kysymysmerkkejä yhä.

Anonyymi kirjoitti...

Ihmiset voi noin yleisesti ottaen jakaa kissa- ja koiraihmisiin, mutta onkohan niin, että jako käy myös maatuska- ja pöllöihmisiin? : ) Minä taas en innostu maatuskoista, mutta pöllömukia harkitsisin ja pöllöillä jo pöytiä pyyhiskelen... - Taina

Sara kirjoitti...

Mustavalkoinen toimii mielestäni hyvin! Nuo mukit ovat mainio joululahja. Tykkään kovasti ja yhdistettynä pieneen tarjottimeen kiva lahjakokonaisuus. Vaikka kyllä tuollainen sopisi työhuoneellekin... ;)

Elina kirjoitti...

Minullakin pisti silmään, että nurinkurin nuo pöllöt ovat. Muuten oikein kiva.

Ja taidan tunnistaa mukin valmistajan, mutta enpä mainitse nimeltä, kun et itsekään ole maininnut. Hyvää laatua se on.

Hinta on kohtuullinen, muumimukithan esim. on saman hintaisia (ja tylsempiä!), mutta tosiaan riippuu niistä postikuluista.

Susanna kirjoitti...

En maininnut valmistajaa, koska en ollut tehnyt vielä päätöstä. En ole lopullista päätöstä saanut vieläkään aikaan, mutta alan vahvasti kallistua ei:n suuntaan. Kuvio ei tulisi lasitteen alle, vaan päälle, ja vaikka se ei oikeasti kulukaan käytössä, niin painatuskohdista tulisi mattapintaiset, ja minusta te tuntuu oudolta ajatukselta.

Myöskin tuo mukin hinta on aika hurja minulle, ja sen lisäksi joutuisin ostamaan jotakin vahvoja ja suojaavia postituspaketteja, jotka taas nostaisivat hintaa. Emalimukeja pitäisi verkkokauppiaan myydä, niin ei tarvitsisi pelätä hajoamista.

Anonyymi kirjoitti...

Emalimukille peukut!

Anonyymi kirjoitti...

Emalimukille peukut myös!

Anonyymi kirjoitti...

Emalimukit ja pöllöt. värillä ei niin väliä, kaikki värit kauniita =)

Susanna kirjoitti...

Ei minulla ole harmainta haisua, missä emalimukeja valmistetaan! Älkää riehaantuko. :D

Tessa / Vehkosuo kirjoitti...

EMALIMUKEJA!!!!! :D

Anonyymi kirjoitti...

Maatuskamuki ois aivan mahtava sen kyllä ostaisin vielä iloisessa värissä!!!! Pohja voi olla vaikka valkoinen.Olen todella yrittänyt etsiä maatuskamukeja mutta ei niitä oikein ole.Oletko sinä nyt yksi oljenkorsi tässä maatuskamukin metsästyksessä!!!
Elina