keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Kulmasohva tee-se-itse-tekniikalla


Kun sain päähäni, että nyt on aika saada kulmasohva, kävin ensimmäiseksi paikallisessa osto- ja myyntitiliikkeessä katsomassa, olisiko siellä sattumoisin samantyylistä laveria, kuin mikä meillä on sohvan virkaa hoitamassa.


No olihan siellä! Ei aivan yhtä kaunista ja sirosääristä yksilöä, mutta saman aikakauden (50-luvun?) kaluste kuitenkin. Hintaa sillä oli 30 euroa, mikä ei minusta vaikuttanut mitenkään kohtuuttomalta, varsinkin kun se vielä oli levitettävissä kahdennukuttavaksi.

Haimme laverin tänään kotiin.


Työhuoneeni komerossa on aarre: iso rulla armeijan sarkaa. Se on ollut varmasti elämäni paras kangasostos. Ostin näitä rullia kaksi kappaletta monta vuotta sitten armeijan ylijäämäkaupasta, vaikka siihen maailman aikaan ostos meinasi viedä minut, työttömän, aivan konkurssiin. Olen tehnyt tästä upeasta, vahvasta villakankaasta vaikka mitä muutakin kuin sohvanpäällysteet ja todennut monta kertaa, että kannatti tuhlata siihen parin viikon ruokarahat.


Sattumoisin meillä oli täsmälleen laveriin sopiva vanha vaahtomuovipatja, jonka raahasin pihalle ja harsin siellä sarkakankaan patjan päälle. Nämä pistot eivät taitaisi kelvata meriitiksi kansallispukupaljalta työpaikkaa hakiessa...

Mutta yhä on siis kesä, vaikka eilen jo uhkasi muuttua syksyksi! Meinasin ihan paistua auringossa, vaikka olin kesämekossa, paljain jaloin ja hartioin. Ihanaa!


Tyynyjen ompeleminen on minusta kauhean tylsää hommaa, mutta ennestään olin tehnyt sohvaan vain neljä harmaata selkätyynyä ja nyt niitä olisi tarvittu vielä kuusi lisää.

Yhtään ei huvittanut. Koska meillä on aika paljon iloisenvärisiä koristetyynyjä, päätin, että ne saavat kelvata.


Vaikka olohuoneen kalustemäärä kasvoi kokonaisen sängyn verran, huone tuntuu kuitenkin jotenkin oudon avaralta. Ehkä näin matala ja laakea kaluste leventää tunnelmaa?

Tässä kuvassa näette meidän telkkarinkin. Se on tuollainen ihan vanhanaikainen kuvaputkiteevee. Sulo aina välillä vihjailee, että eikö sellainen uusi litteä olisi hieno, mutta minusta ei olisi. Tuossa on hyvin kaunis kuva verrattuna niihin littunäyttöihin, mihin meillä voisi olla varaa. Ainoa ongelma on se, että Euroviisujen tulokset eivät erotu sohvalle asti, vaan pitää tiirailla aivan ruudussa kiinni. Ilmeisesti yleinen televisioruudun koko on merkittävästi suurempi, kun kerran tekstejä pannaan nykyisin niin pienellä.

Nyt, kun meillä on näin hienot oltavat telkkarin katseluun, meidän pitää varmaan alkaa harrastaakin sitä.


Tässä vielä kuva huoneen vastakkaisesta seinästä. En vieläkään ole päättänyt, onko kirjahyllyn paikka aivan idioottimainen vai ihan ok.

43 kommenttia:

Silmäilijä kirjoitti...

Mulle tuli mieleen sellainen vaihtoehto, että jos vaihtaisi nojatuolin ja kirjahyllyn paikkaa. Mitäs sanot?

Mutta on teidän koti kyllä nätti kuin karkki. Tykkään!

Susanna kirjoitti...

Olisi kyllä paremman näköinen niin päin! Mutta sitten tuosta tuolista ei näe telkkaria enää mitenkään. Mutta tarvitsisiko nähdäkään... jos siitä tulisikin lueskelu- ja neulomustuoli... ja lampun voisi laittaa hyllyn päälle, niin se valaisisi mukavasti sen tuolin... hmmm...

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Hieno kulmasohvasta tuli...tykkään...:)

Katja kirjoitti...

Tässä yksi tykkääjä lisää! Ja voin kuvitella miten tuo sarka on hyvää kangasta.

Susanna kirjoitti...

Kiitos! Minäkin tykkään! Tosin kokeilemaan en ole vielä kerinnyt, ja laverien välillä oleva puinen pääty saattaa olla vähän hankala, mutta katsellaan, miten toimii.

Susanna kirjoitti...

Minun on nyt ihan pakko lähteä tyhjentämään sitä kirjahyllyä, että saan sen siirrettyä ja katsottua, paraneeko tilanne!

Susanna kirjoitti...

Se on maailman parasta kangasta. Olisipa sitä saatavilla kaikissa sateenkaaren väreissä.

Silmäilijä kirjoitti...

Voi ei, soooriiiiii :D.

Soja kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Soja kirjoitti...

Mie oon vähän kade tosta sarasta. No okei, paljon :D
Mie vaihtaisin lipaston ja kirjahyllyn paikkaa.

Soja kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Soja kirjoitti...

Mitähän ihmettä varten miun kommentit tulee taas moneen kertaan, aaaargh. Sori!

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Hieno sohva :-) Joo jotenki tuntuis ajatuksena hyvältä tuo tuolin ja hyllyn paikkojen vaihto. Nyt tuo hylly "leijuu" oudosti tossa oviaukon edessä. Tai sit mun silmät on vaan väsyneet!

Tiina kirjoitti...

Samaa mieltä, oviaukko toisi hienosti tuolin esiin. :)

Tiina kirjoitti...

Niin ja sohva on just hyvä!

Jovelan Johanna kirjoitti...

Noin! Kun on näppärä käsistään ja visuaalinen luonnoltaan, niin tuolleen se sitten syntyy kulmasohvakin. Olet sinä melkoinen!

Saila kirjoitti...

Viihtyisä huone. Ja mukavan näköinen sohva! Tuohon saattaisi nukahtaa. Mä tykkään katsoa telkkaria ryhdikkäästi, kun samalla aina kudon jotain - löhökutominen on vähän hankalaa (ja tuppaa nukahtamaan).

E kirjoitti...

Oi, hienoa! Kätevää, onnistunut sohva.

Meillä on littana telkkari, mut se on ihan samaa kokoa kuin teillä! Silloin muutama vuosi sitten vanha paksu telkkari sano bye-bye, niin littanat oli vielä kamalan hintaisia. Nyt samalla rahalla sais jo semmosen lipaston kokoisen mölytoosan... Vihaan elektroniikkaa, ja sitä kuinka sen pitää koko ajan uusiutua.

Unknown kirjoitti...

Joka kerta sitä vaan jaksan ihastella tuota väriloistoa! Ja sohvakin on oikein mainio :)

Sara kirjoitti...

Hei, sohvasta tuli oikein hieno! Mun mielestä siihen sopii erinomaisesti tuollaiset värikkäät tyynyt. Aika huikea löytö tuo armeijan sarkakangas!

Peppi kirjoitti...

Sohvastapa tuli hieno - just teille sopiva :) tuo kangasostos on kyllä ollut todella HYVÄ. hyvä harmaa, laadusta puhumattakaan.

Sulo Lintunen kirjoitti...

Sarkakangasta ja kaikkea muuta mitä et tiennyt tarvitsevasi löytyy Sa-kaupoista: http://www.sa-kauppa.fi/portal/fi/ Sivustolla näkee vähän mitä missäkin on myynnissä, kun kliksuttaa eri paikkakuntien myymälöiden esittelyjä.

T. Sulo Lintunen

Susanna kirjoitti...

Tuli ongelma. Jos hyllyn siirtää seinän viereen, siinä on jalkalista, jonka takia hyllyn ja seinän väliin jää tilaa. Juuri sen verran, että Kerttu pääsee livahtamaan hyllyn sokkelin sisään. ja tästä huoneesta on tekeillä hamsteriturvallinen paikka. Kirjahylly pysyy siis kuitenkin oven edessä.

Susanna kirjoitti...

Tämä blogi yrittää nyt estää sinua kirjoittamasta. Se ehkä luulee, että porttiikieltosi käsittää myös tämän sivun.

Susanna kirjoitti...

Niin se leijuukin. Se on aika outo paikka. Mutta ei mahda nyt mittään sille asialle. :)

Susanna kirjoitti...

Sitten, kn voitetaan lotossa, ostetaan ihan oikea sohva. :D

Susanna kirjoitti...

Löhökutominen tekee myös superpahaa hartioille!

Kirpparikeiju kirjoitti...

Sulla on niin paljon jänniä kalusteita, että sinun täytyy kyllä ehdottomasti osallistua minun lempparikalustekisaan.

Jos tuo kirjahylly tuntuu höpsöltä oven edessä, voiko kirjahyllyn ja lipaston paikkaa vaihtaa? Sitten lipastolla olisi mahtavat raamit taustallaan, ihan häpeilemättömän mittaiset.

Susanna kirjoitti...

Niinpä. Samanlaisia riesoja autot ja elektroniikat, ja silti molempia tarvitaankin.

Susanna kirjoitti...

Kiva, että jaksat! :)

Susanna kirjoitti...

Se oli kyllä sellainen löytö, että menin sivan hepuliin, kun sen näin. Se oli Lylyn kaupassa, joka sittemmin lopetettiin.

Susanna kirjoitti...

Minustakin se on tosi kaunis harmaan sävy, olen jopa kelpuuttanut itselleni takin siitä.

Susanna kirjoitti...

<3
Minen jaksanut etsiä linkkiä. Kiitos!

Susanna kirjoitti...

Miten muka voi valita lempparin?! Ei mitenkään! Meillä on liikaa huonekaluja, mutta mistään en pysty luopumaan. :D

Kirpparikeiju kirjoitti...

Höps! Monella ihmisellä on lempparikalusteita! Ja jos kysytään yhtä lempparia, täytyy vaan raa'asti valita yksi ja jättää muut huomiotta. Tokihan valitsematta jääville kalusteille jää siitä sitten paha mieli, mutta niin sen kuuluu ollakin. Elämä on valintoja ja rankkaa arvottamista.

--> http://kirpparikeijun.casablogit.fi/lue/2013/09/kuvakisa-lempikalusteesi

Susanna kirjoitti...

Minä oikein katselin illalla sillä silmällä. En pystynyt. Sehän on melkein kuin pyytäisit äitiä valitsemaan lapsistaan sen lempparin. :D

Maija kirjoitti...

Tuli kyllä tosi hiano kulmasohva, hianompaa en oo nähny! Meilläki on yks tommonen vanha sänky. Oon yrittänyt käyttää sitä sohvana, mut mukulat heittelee aina tyynyt sun muut siittä lattialle.

Neulanhaltija kirjoitti...

Teilä on kyllä kiva pirtsakka koti! Meillä on samanlainen telkka kun teillä ; ) Eikä uutta lapsiperheeseen osteta. Ne uudet hajoavat lasten touhuissa ihan liian herkästi. Telkkamme vierellä töröttää kaksi teidän uuden hienon sohvan tyyliin sopivaa nojatuolia. Nekään eivät vaihdu uusiin, ovat nähneet niin monen sukupolven leikit jo, että ovat jo kuin osa perhettä.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno sohvasta tuli! : ) Ja tuo sarka! Menetin sieluni sille jo silloin kun näin Linnoituksen joulumarkkinoilla muutama vuosi sitten siulla siitä tehdyn viitan/pontson. t. eläinhattu Anne

Susanna kirjoitti...

Hienompi vielä se olisi, jos se olisi pinkki. Suosittelen täyttämään sohvatyynyt bambuneulossilpulla. Meillä yksi tyyny painaa neljä kiloa. Jos mukulat viskovat, niin ainakin saavat hyvää lihaskuntoharjoitusta samalla.

Susanna kirjoitti...

Se on oikein hyvä, että on vakaata ja luotettavaa kalustoa. :)

Susanna kirjoitti...

Sinultakohan minä ostin hahtuvalangasta neulotut lapaset? Ainakin niiden myyjä kiinnitti huomiota siihen viittaan.

Anonyymi kirjoitti...

Saatoit hyvin ostaakkin. Miul oli silloin läjä niitä lapasia. t. Anne