maanantai 16. syyskuuta 2013

Aiheista ja jutunjuurista


Laitoin  tuohon reunaan kyselyn. Tässä blogissa on alusta asti ollut kolme pääteemaa: aseman remontti, kodin sisustaminen vähillä rahoilla ja minun yritykseni. Mikä sinua kiinnostaa eniten? Voit tietysti vastailla myös omin sanoin kommenttinakin, mutta ainakin ujoille monivalintakysely on varmaan mukava tapa osallistua.

En yritä hikiväkisin ruveta jatkossa kirjoittamaan siitä, mikä teitä kiinnostaa, mutta minusta olisi hyvä tietää, mistä te täällä tykkäätte.


Olen viime aikoina kirjoittanut tavallista enemmän yritykseeni liittyviä postauksia. Se johtuu siitä, että sillä elämän osa-alueella on nyt tapahtunut eniten, mutta se vähän harmittaa minua. Itse nimittäin inhoan blogeja, jotka vaivihkaa muuttuvat monipuolisesta ja kiinnostavasta pelkäksi kirjoittajan yrityksen mainospaikaksi. Sitä en omalle blogilleni soisi, mutta ymmärrän, miten helposti niin voi käydä.

Olen kuitenkin huomannut, että monet yrittämiseen liittyvät postaukset saavat keskustelua aikaan ja keräävät teiltä hyviä kommentteja, eli nekin kiinnostavat ainakin osaa lukijoista.

Remonttipostauksia en ole kirjoittanut aikapäiviin. Remonttihommat kun ovat olleet vähän taka-alalla jo pari vuotta sen ensimmäisen raivopäisen remonttivuoden jälkeen. Sisustusjuttujakaan ei kauheasti ole viime aikoina kertynyt, mutta toivoisin, että talven tullen innostun taas panemaan jonkun tikun ristiin kotimme hyväksi. Työhuoneen värimaailma on ärsyttänyt minua jo niin pitkään, että kohta vaan en enää siedä olla siellä, ellen ota maalipensseliä käteeni.


53 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Avoimuus ja monipuolisuus on blogissasi hienoa! Itse olen parinkymmenen työvuoden jälkeen koulunpenkillä artesaaniopintojen parissa toivoen vielä työllistyväni alalle. Sinun yrittäjäarkesi seuraaminen on ollut mielenkiintoista ja monen opintoviikon tietomäärän arvoista! ;-) Kiitos siitä!
Iloa ja intoa yrittäjän arkeen! t.iipin

Anonyymi kirjoitti...

En ole koskaan ajatellut, että blogisi olisi yksipuolinen tai liikaa tuotteisiisi liittyvä. En ole yhtään yrittäjä, mutta on monessa mielessä hauska seurata myös yrityksesi pärjäämistä. Jatka samaan tyyliin vaan. Mitä pikku lemmikille kuuluu? Siitä en ole lukenut aivan vähään aikaan.

Vakkari

Jovelan Johanna kirjoitti...

Kiva kun tuossa oli tuo "kaikki yhtä paljon" vaihtoehtona. Mun mielestä sun blogi on persoonallinen ja sen parhaus on juuri siinä, että mitä tahansa voi lävähtää ruudulle maukkailla kuvilla maustettuna.

Jos tämä olisi ravintola, tilaisin kuukauden Playmobil-tyyppien postauksen. Kerran kuussa sellainen makupala ;)

Anonyymi kirjoitti...

Miusta on mukavaa, että kirjoitat blogissasi monipuolisesti elämästäsi. En pidä blogeista, jotka keskittyvät vain yhteen aiheeseen, koska homma menee nopeasti siihen, että bloggaajalta meinaa aiheet loppua kesken ja sitten joko pannaan pillit pussiin tai muka taas sisustetaan kämppää kuudetta kertaa samalla viikolla... Siun firma, rievut, asema - kaikki henkilöityy niin vahvasti siuun, että olisi tosiaan omituista jos kirjoittaisit vain rajatusta aihealueesta. Oon tykännyt vaihtelevista postauksistasi kovasti, ja toivon siun jatkavan samaan malliin! Kuvista haluan antaa kiitosta, ne ovat ihania värikkäitä päivän piristyksiä. t: Marianne

Heli kirjoitti...

Sinun blogi on just ihana tällaisena monipuolisena ja värikkäänä! Kaikki siis kiinnostaa yhtä paljon.

Täällä Kouvolassa oli muuten tänä viikonloppuna se Vanhan ajan käsityömarkkina-systeemi. Jos ensi vuonna vaikka sinäkin olisit siellä..? *toivoo kovasti*

Susanna kirjoitti...

Kertusta on tulossa uusi pieni postaus, sillä sen leikkikenttä on taas laajentunut, mutta kuvat puuttuvat. Tuon olennon valokuvaaminen on minulle täysi mysteeri. :D

Susanna kirjoitti...

Voi kiitos! Oma siskoni ei pysty lukemaan tätä blogia, koska täällä on kuulemma niin paljon kyseenalaista avautumista.

Susanna kirjoitti...

Ei niille tyypeille tapahdu mitään joka kuukausi! Tuotahan voisi silti ruveta kehittämään.

Olen muuten pannut viisumihakemuksen vetämään. Toivoisin, että Hans ja Paul tulisivat meille vielä uudestaan, jotta voisin viedä heidät Venäjälle!

Susanna kirjoitti...

Onpa tosi kiva kuulla! Kun kuitenkaan en osaa jatkaa muuten kuin samalla linjalla, niin tällainen kannustus on oikein tervetullutta!

Susanna kirjoitti...

Katsotaan esni vuotta. Minä olen aina niin myöhäänsyttyvä kaikkien tapahtumien kanssa. Miten muut käsityöläiset oikein onnistuvat tekemään aikatauluja kokonaiseksi vuodeksi eteenpäin?

Maija kirjoitti...

Kertusta määki luen miälelläni. Ennen mukuloita meillä oli Urmas, se asui meijän sähkösaunassa. Se kiukutteli aina kun se sai häädön saunomisen ajaksi. Kerran se päätti tehdä pesukoneesta uuden makuuhuoneen ja siivosi tiältään "turhia" johtoja. Se oli hauska tyyppi, joka kuoli kaks kertaa. Kerttujutut saa mut haaveilemaan uudesta Urmaksesta.

Lievestuore As. kirjoitti...

Remppa ja sisustus on minulle niitä läheisimpiä juttuja, mutta olet kirjoittanut monesta muustakin aiheesta aivan yhtä kiinnostavalla tavalla :)

Tiina-Mari kirjoitti...

Minä pidän blogissasi eniten siitä, että sinulla on mielipiteitä, olkoonkin aihe sitten mikä tahansa. En jaksa lukea sisustusblogeja joissa raikas valkoinen vaihdetaan hillittömään beigeen - haluan väriä ja niiden ilotulitusta - ja sitäkin täältä löydän sinun ihanien kuvien muodossa.Tämä on elämän makuinen blogi!

jenni kirjoitti...

Tykkään sun blogista tämmöisenään, monipuolisena. Sisustuksen vuoksi tänne ensin löysin ja tykkään varmaan eniten just sun sisustuspostauksista, mutta muutkin jutut tulee kyllä luettua :).

Itelläkin on vähän niin, että kun rahaa ei ole tuhlattavaksi asti, niin sisustaminen ja remontti on kovin hidasta eikä siitä riitä jatkuvasti kerrottavaa.

Jovelan Johanna kirjoitti...

Mahtavaa! Sitä odotellessa :)

Musta sun pikku-ukot voisivat ottaa antaa päivän polttaviin tai mieltä askarruttaviin aiheisiin kerran kuussa ;D Jotenkin näkisin, että niistä tulisi tikkerperin mainioita stooreja. Hittejä suorastaan!

Minna kirjoitti...

Minä tykkään kaikkein eniten niistä yrittämiseen liittyvistä jutuista. En koe että mainostat omaa tuotetta, koska monesti kirjoitat yrittämisen arjesta ja kaikesta siitä, mitä sen tuotteen ympärillä tapahtuu. Se on opettavaista ja ajatuksia herättävää - myönnän että houkuttelevaakin. Voisin kuvitella itseni torimuijana oman teltan kanssa, jos vaan olisi hyvä tuote mitä myydä. Kaikesta kertomastasi huolimatta siis, tai ehkä juuri sen vuoksi :)

Sussu kirjoitti...

Minua kiinnostaa muiden aiheiden lisäksi myös Kerttu! Blogissasi on hyvä tasapaino bisnesasian, sisustusjuttujen, henkilökohtaisten huomioiden välillä. En muuttaisi yhtään mitään!

Merja kirjoitti...

Sulla on koukuttava tyyli kirjoittaa aiheesta kuin aiheesta.
Niinkuin olet itsekin huomannut joskus keskustelu äityy mahdottoman vilkkaaksi.
Erityisesti pidän siitä, ettet mielistele ketään etkä mitään, vaan olet oma itse. Mun mielestä sellainen lukijoitten kosiskelu on yäks.
Anti tulla vaan kaikesta mitä mieleesi juolahtaa, kerron sitten jos joku ei miellytä, heh;).

Anonyymi kirjoitti...

Tykkään eniten yritysjutuista. Remonttia ja sisustamista on netti muutenkin pullollaan, mutta pienyrittäjän ajatuksia saa lukea vähän harvemmin. Erityisesti plussaa siitä, että pyrit olemaan reilu ja rehellinen sekä asiakkaita että verottajaa kohtaan.

-Venla, yksinyrittäjän puoliso ja kirjanpitäjä

Henne kirjoitti...

Minusta sinun tapasi kirjoittaa teke kaikista aiheista mielenkiintoisia ja kivoja lukea. On mahtavaa, miten et ota itseäsi liian vakavasti. remontointi, yrittäminen ja sisustus ovat kaikki sellaisia asioita myös, joiden kuvittelen koskettavan omaa elämääni jossai vaiheessa. Nyt olen vain kovin nuori. Toivottavasti tämä blogi säilyy nettimaailmassa niihin aikoihin asti, kun itse remontoin omaa vanhaa taloani.

Jasmiina kirjoitti...

Minä tykkään myös kaikesta ja blogistasi ihan tälläisenään. Kerttu-jutuista lisäpojot!

Mulla itsellä on niin samat asiat ajankohtaisia: remppa, minibudjetilla sisustaminen, värit ja käsityöyrittäjyys, joten tämähän on parasta vertaistukea ja terapiaa ;) Ja siitä puheen ollen, minäkään en pysty suunnittelemaan itselleni vuoden tapahtuma-aikataulua. Joulusesonki on ainoa, jonka jotenkin älyän etukäteen järjestellä. Kivijalkapuodin jälkeen olen laiska lähtemään tapahtumiin ja herään niihin ihan liian myöhään.

Mutta siis, blogi on hyvä ja kuvasi upeita, roikun mukana :)

Anonyymi kirjoitti...

Monipuolisuus on valttisi.

Susanna kirjoitti...

On kivaa, etteivät ne muut aiheet ole karkottaneet sinua tiehensä. :)

Susanna kirjoitti...

Kiitos kauheasti!

Meillä se beige olisi nimenomaan sitä hillittömyyttä, jotain aivan ennenkuulumatonta. :D

Susanna kirjoitti...

Minulla riittäisi varmaan sisustukseen intoa vaikka kuinka, mutta kun neliöt tulevat vastaan. :P

Susanna kirjoitti...

Aika mahtavaa, että jopa näiden juttujen jälkeen voisit kuvitella olevasi torimuija. Itse pidin nuorena torimyyntiä jotenkin hirveän nolona asiana. Ensimmäiset oman yrityksen toritapahtumat olivat outoja, kun hävetys meinasi käydä ylivoimaiseksi. Nykyisin jo osaan ajatella, että pieni käsityöyritys on niin hieno asia, että pystyn seisomaan ihan ylpeästi tuotteineni vaikka sitten toriteltassa.

Susanna kirjoitti...

:D Kerttu varmaan paistattelisi tyytyväisenä, jos sen aivosolut lainkaan osaisivat käsitellä kuuluisuutta blogistaniassa.

Susanna kirjoitti...

Minäpä jatkan samalla linjalla. Kiitos. :)

Susanna kirjoitti...

Tämä on oikein mukava kuulla. Ja näyttää tuo äänestystuloskin tukevan sitä, että et ole ollenkaan vähemmistössä.

Susanna kirjoitti...

No, uskon, etten tule ihan hetkeen lopettamaan tätä harrastusta, sen verran syvällä koukussa tähän hommaan olen. Vai miten muuten selittyy se, etten halua sukulaisia ja ystäviä häihini, mutta haluan sitten kuitenkin levittää sen kuvina ja sanoina koko maailmalle... :P

Susanna kirjoitti...

Onneksi en ole ainoa, joka ei näe kuin hyvässä lykyssä kuukauden päähän eteenpäin. Nytkin olen jo ihan ihmeissäni, miten muka voin varautua toukokuun Käsityökortteli-kiertueeseen, kun se ei tapahdukaan ihan extempore!

Susanna kirjoitti...

Kiitos! :)

Susanna kirjoitti...

Voi Urmas. Miten se sitten heräsi henkiin ensimmäisen kuolemansa jälkeen?

Paavalinkukka kirjoitti...

Pidän yrittäjyyteen ja suomalaiseen käsityöhön liittyvistä jutuista siksi, että se on minulle aivan outo maailma, koska en ole yrittäjä eikä kukaan perheessänkään ole ollut. On mielenkiintoista lukea niiden juttujen kaikki komentit, joissa asioista keskustellaan asiallisti monelta kannalta. Siis sinun kivalla blogillasi on myös tosi hyvät lukijat!

Kerttu-jutut ja sellaiset on minulle ihan välipalaa, jonka ohitan kevyesti tarkemmin lukematta, mutta ihan ok vaihtelua sekin. Värikään kotisi kuvia en väsy katselemaan.

Anonyymi kirjoitti...

Mä tuun tänne sun blogiin saamaan väriterapiaa :) On ihan sama mistä kirjoitat, aihe kun aihe niin kirjoitat niin hyvin ja persoonallisella otteella, että lukee mielellään. Esimerkiksi tuo ikkunoiden kittaus, se on vähän sellanen not-so-interesting -aihe mulle, mutta kun sä kirjotit sen niin se oli kiinnostavaa! :D Tykkään myös rättipostauksista, ne ei ikinä ole mitään tyrkyttäviä mainoksia, vaan sellasia "tämmöistä on tehty/tekeillä" postauksia.Sisustus- ja ylipäätään kotipostaukset on kivoja, Kerttu on ihan parhautta! Kerran oon pillahtanut itkemään, se oli se kun kirjotit puidenkaadosta ja hätääntyneistä linnuista jotka etsi pesäpuutaan... Mutta muuten tästä sun blogista on saanu aina hyvän mielen! KIITOS kun jaksat kirjottaa, aina kun nään Blogilistallani tän päivittyneen, oon ihan et jee jee :D Terkuin Teija

tarutikki kirjoitti...

Olen samaa mieltä monen muun kanssa, että kaikki juttusi ovat kiinnostavia. Kun aikoinaan löysin blogiisi, jäin heti koukkuun sinun värikkääseen kotiisi ja taitoosi yhdistellä värejä.
Tietysti minua kiinnostaa kaikki käsitöihin ja -yrittäjyyteen liittyvät jutut. Itse en katso olevani kunnon käsityöyrittäjä, koska teen sitä sivutoimisesti, mutta SUURI haave olis joskus elättää itsensä käsitöillä:)

Kirsikka / Kirsikan Unelmat kirjoitti...

Blogisi on mahtava just tämmöisenä! Ja kuten moni muu on jo sanonutkin, osaat kirjoittaa aiheesta kuin aiheesta jotenkin tosi kiinnostavalla tavalla. Käyn joka päivä katsomassa onko sulla uutta kirjoitusta ja olen ihan pettynyt etenkin jos useampi päivä menee eikä postausta kuulu :D

Susanna kirjoitti...

Minustakin minulla on tosi hyvät lukijat! Sen takia tämä bloggaaminen kai niin kivaa onkin. Jos aina kirjoittelisin "tyhjille saleille" tai jos koko ajan tulisi ilkeiden anonyymien kurakommentteja, niin takuulla en olisi tästä näin innostunut.

Susanna kirjoitti...

Voi ei, nyt sait minultakin silmäkulman kirvelemään!
❤ ❤ ❤

Susanna kirjoitti...

Kyllähän sivutoimisuuskin on oikeaa yrittämistä. Ainakin minun mielestäni. :)

Susanna kirjoitti...

Arvaa, olenko itsekin pettynyt silloin! Ja isäni saattaa soittaa, että onko meillä kaikki kunnossa, kun blogissa ei tapahdu mitään. :D

pete kirjoitti...

Mietin tuossa hetkisen bamburättien tilaamista mutta en löytänyt itselle mieluista kuosia itse kun olen enemmän rock/goottihenkinen niin ajattelin kysyä onko mahdollista saada pääkallo tai goottiaiheista rättiä myyntiin

hillevi kirjoitti...

Yritysjutut ja värikkäät sisustuskuvat. Lyhyesti näin.. sun blogi on yks suosikeista, kurkin päivittäin. Kiitos!

Maija kirjoitti...

No ei se ekalla kertaa ollu viälä oikeesti kuallu. Miäs vaan luuli. Urmas tuli vanhaks ja me tiärettiin, että se kualee kohta. Yks päivä miäs löysi sen "kualleena". Se alko siivoomaan Urmaksen jälkiä lauteitten alta ja tökkäsi sitä vahinkosa harjalla, sehän rupeski liikkumaan. Saman päivän iltana se oli sit oikeesti kuallu. Miäs-parka otti sen kualeman aika raskaasti ja joutu raukka kokemaan sen kaks kertaa. :-)

Henne kirjoitti...

Hihih, tosiaan!

Mirkka M kirjoitti...

Lukeekin siksi usein vain toisella silmällä - ja silloinkin salaa silmäkulmasta, ettei toinen silmä huomaa!

Susanna kirjoitti...

Haa! Paljastuit. :P

Indigo kirjoitti...

Muut veivät jo sanat suustani. Kirjoita mitä ikinä haluat, olen tikkana paikalla lukemassa =) Tämä on kyllä suosikkiblogini! Nameja Kertulle toivoo meidän Kerttu-poni.

Susanna kirjoitti...

Oh, olen aivan onnistunut olemaan huomaamatta viestiäsi! Anteeksi!

Pääkalloja tai goottijuttuja ei varmastikaan ole tulossa milloinkaan. Olen itse niiiiin kaukana siitä tyylistä, kuin vaan mahdollista, joten sellaisten loihtiminen ei oikein luonnistu.

Susanna kirjoitti...

Kiitos sinullepa!

Susanna kirjoitti...

Kerttu-poni! Olin kerran aivan äimänä, kun kuulin kadulla, miten jonkun naisen sylissä olevaa vauvaa nimitettiin Kertuksi. Hetki meni, ennenkuin tajusin, että sehän tosiaan voi olla ihmisenkin nimi. :P

Susanna kirjoitti...

Ja nämä minun lepakotkin taitavat olla ihan liian lempeitä gootille? :)

http://3.bp.blogspot.com/-Npchw-5MxXU/UIJxGVSJrXI/AAAAAAAAHSE/zXeoBSr2cpA/s1600/lepakkoloita.jpg

pete kirjoitti...

No toisaalta kaikkea ei voi saada mitä haluaa hmm harmi vain