sunnuntai 5. helmikuuta 2012

No miten sen nyt ottaa

Onhan se kyllä niin, että talvi on pelkkä asennekysymys. Jos vetää vällyt korviinsa ja jää haaveilemaan eläkepäivistä auringossa, ja kiroilee polttopuiden kantamisesta koitunutta työmäärää tai viuhuvia ikkunoita, niin onhan talvi silloin perin kurja juttu.

Mutta jos lähteekin sulhasensa kanssa kisaamaan mäkeen tuliterillä pulkilla, on talvi kerrassaan hauska asia.

Minä, 37 ja Sulo, 35 emme vieläkään ole liian vanhoja ottamaan toisistamme mittaa "lastenlajeissa", repimään toisiamme housunpunteista ja kiilaamaan hankeen, taistelemaan luunmurtumia uhmaten ykkössijasta. Me konttaamme viimeisillä voimillamme maalilinjan yli ja estämme kaverin maaliinpääsyn, vaikka se olisi viimeinen tekomme.

Ja se pakkanen, -28 astetta, on sekin pelkkä asenne- ja pukeutumiskysymys. Kunnon vetimet, missihymy ja mallikas poseeraus. "Päivän asu" -kuva on tässä. (Blogini alkaa uhkaavasti muotiblogiutua.)

Puolitoista tuntia meni hujauksessa. Hikisinä ja onnellisina tepastelimme anopin saunaan.

27 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

:D Oikea asenne!

Saila kirjoitti...

Kiva peuhapäivä! Se on ihan totta, että kylmä tulee, kun pysyy paikoillaan ja voivottelee. (Suun liike ei käy liikunnasta). Heti kun lähtee liikkumaan, on paljon lämpimämpi.

Saila kirjoitti...

Pikavastaus tähän, kun en nyt muista missä mun aiheeseen liittyvät kuvat on: ikkunateippiä myydään muistaakseni tällä nimellä noita papereita pienemmissä rullissa, siinä on "liima" (surkea sellainen) omasta takaa ja se liimataan kuin teippi ikään.
Ikkunapaperi liimataan niin, että sen liimapuoli (kiiltävä puoli) kastellaan - helpoiten vetämällä liuska teevadin vesipinnan kautta - ja painetaan paikoilleen, painele hetken ja paperi on ja pysyy. Meinaan ikuisesti, vaikka tulis hurrikaani. Ja se on hyvä se!

Susanna kirjoitti...

Ahaa, sellaista ikkunaTEIPPIÄ en sitten ole vielä koskaan käyttänyt. Noita kasteltavia paperisia vaan.

Nonna kirjoitti...

Yes, nyt on asenne kohillaan ja mahtava haalari rouvalla! Minäkin tänään menin viuhuen alas mäkeä ja tykkäsin!

Susanna kirjoitti...

Hyvä, Noona! Haalari on muuten erinomainen, se on Sulon ikivanha. Oikein karvavuorinen - ei mikään nykyajan kevyttoppapuku. Ja muovitetut konttauspolvetkin.

Liisa kirjoitti...

Hirrrveeen, hirrrveeen, hirrrveen hyvä asenne sulla ja jaa jaa jaa upea haalari rouvalla päällä:)

Susanna kirjoitti...

No, asenne on kohdillaan suurinpoiirtein jokatoinen päivä. ;-)

marjamatilda kirjoitti...

Mahtava asenne! Ihailen ja vähän kadehdinkin talvileikkejänne :)

Saila kirjoitti...

Vielä kommentoin, olen tänään blogisi kommenttiterroristi ;-)
Ihmettelen, miksei sun laittamat ikkunateipit (sitä oikeaa ikkunapaperia) pysyneet. Mä olen laittanut niitä talvipakkasillakin, en tosin ulkona, mutta viileässä tilassa, viimeksi nyt tammikuussa ja hyvin pysyy :-/
Höh.

Katja kirjoitti...

Vau! Mä olen ihan liian "vakava" luonteeltani pulkkamäkeen. Suorastaan kadehdin aikuisia jotka tuohon kisaan pystyvät.
Mun mies muuten aina toitottaa tota asenne- ja pukeutumiskysymystä. Tänään jo sekin valitteli kylmää kun mittarissa oli -33astetta :D

Kirsi kirjoitti...

Me laitettiin kuittipaperia köyhällä liisterillä ikkunoihin ja hyvin on pysyny... tavallinenkin paperi pysyy liisterillä.

Mahtava asenne teillä, lapsilla ja lapsenmielisillä ei ole pihalla kylmä:). Ja puut on tosi hyviä lämmittäjiä, pilkkoessa, sisälle kannattaessa ja vielä takassa;).

Ja oikeissa pukeissa hakee ilolla jäätelöautolta kassillisen jäätelöä, nyt on (taas) pakastin täynnä jäätelöä. Jätskiauton kuljettajaa meinas vähän naurattaa kun karvalakki päässä hain jäätelöä, tuumas vain, että eipähän sula matkalla. Sanokaa vain hulluksi, mutta nyt nappaan summer dream-tötterön ja menen makustelemaan sitä viltin alle.

Anonyymi kirjoitti...

Melkein tekis mieli laskemaan! Sen jälkeen kun tuttavalla murtui häntäluu tosi pahasti pulkaamäen pikkutöyssyssä, olen ollut kuitenkin turhankin varovainen. Oli kuulemma parista millistä kiinni halvaantuminen! Sairasti kuukausia ja vieläkin vihottelee kuulemma joskus.
Hirvittää päästää nuita lapsukaisia mäkeen =X
Kaisu

Henna/Koti asemalla kirjoitti...

Ihana, tästä tuli niiiin hyvä mieli! Mäkin just mietin et mitä hyötyä valittaa säästä kun ei siihen voi vaikuttaa kuitenkaan, paitsi muuttamalla etelään. Muuttaisinkin ellei koti ja läheiset olis täällä.
Mut niin, pitäis vaan ottaa ilo irti siitä mitä saa. Kohta on kuitenkin kesä ja liian kuuma.:D;)

Varpasen Asema kirjoitti...

Katti Matikaista lainaten “Mau-ahtava” asenne :)

Susanna kirjoitti...

Saila, ihmettelen minäkin. Olen aikasemmin käyttänyt taidetarvikeliikkeiden myymää akvarelliliimapaperia, ja se on pysynyt pakkasillakin paikoilaan. Olisin kuvitellut tämän virallisen paperin olevan vielä parempaa.

Katja ja Marjamatilda, ei tarvii kadehtia. Minä kadehdin välillä niitä "vakavia", joilla ei ole sellaisia uskottavuusongelmia kuin meillä vähemmän avjavilla.
;-)

Kirsi, muistan kun joskus aikanaan minulla ei ollut pakastinta, niin tällaiset kelit olivat niitä ainoita, jolloin pääsin herkuttelemaan jätskillä. Se kun säilyi hyvänä ulko-oven kahvaan ripustetussa pussissa.

Auts, Kaisu. Onneksi tuttavallesi ei käynyt tuon pahemmin. Mäenlasku tosiaan ei ole riskitöntä touhua. Itse asiassa minäkin loukkasin häntäluuni toissatalvena, kun täräytin pulkalla kiveen. Onneksi en noin pahasti sentään, mutta kyllä se säikäytti. Sen jälkeen olemme vähän tarkemmin miettineet, missä laskemme.

Henna, minä ihailen ihmisiä, jotka uskaltavat muuttaa muihin maihin. Vaikka itse monesti sellaisesta haaveilen, on täällä kotimaassa kuitenkin niin paljon sellaista, josta olisi vaikeaa irrottautua. Mutta ehkä sitten eläkkeellä...

No voihan Katti Matikainen.... :-D

Liisa T. kirjoitti...

Pulkkailu on ihan mielettömän hauskaa! Ei missään nimessä lastenlaji, vaan erinomaista liikuntaa myös aikuisille, tukee sekä fyysistä että psyykkistä kuntoa.

Yleensä joka talvi tulee pulkkailtua. Pojan kanssa jos käydään pulkkailemassa, minä oon etu nenässä laskemassa. Mies laskee kyllä myös. :)

Täällä rannikolla jos on -20 astettakin pakkasta, se on jo aivan liikaa ulkoiluun. Kostea ilma ja jatkuva tuuli mereltä tekevät ilman todella kylmäksi. Onneksi täällä on yleensä kuitenkin hieman leudompaa.

Anonyymi kirjoitti...

Moi , teillä on ollut huiman hieno päivä :) terkkuja kulmilta -sanna

Susanna kirjoitti...

Liisa, me laskimmekin, että siinä tuli käveltyä pellkkää ylämäkeä kolmisen kilometriä kaikkinensa. Todella hyvää liikuntaa!

Rannikolla Raahessa ja Oulussa kun asuin, tuli tuo kovan pakkasen ja merituulen yhdistelmä ikävällä tavalla tutuksi. Siinä oli pahimmillaan päällä sekä toppahaalari että untuvatakki, että tarkeni kävellä siltojen yli töihin.


Hyvä, Sanna! Sä uskalsit!!!!

minttumaari kirjoitti...

Ihanan pitkältä näyttää tuo mäki, siinä saa kunnon liu`ut. Samaa pukeutumistyyliä olen itsekin toteuttanut tässä männä viikolla, kun töihin oli pakko lähteä oli keli mikä hyvänsä.

Hanna kirjoitti...

Koskaan ei saa olla liian vanha leikkimään! Näin se vaan on =o)

Voikukkapelto kirjoitti...

Oikea asenne ja komea haalari!! =)
Mutta sitähän mä läksin kertomaan, että ilomielin ojennan sinulle "haavehaasteen" ja mielenkiinnolla jään odottamaan, mitä kaikkea keksitkään...!

Susanna kirjoitti...

Minttumaari, se olikin hyvä mäki. Koska se on autotie, kulki pulkka hienosti. Onneksi tie johtaaipelkästään anoppilaan, eikä ollut vaaraa, että olisi tullut autoja.

Hanna, niin se taitaa olla.

Voikukkapelto, kirjoitin noita haaveitani ja huomasin niiden olevan melko vaatimattomia. On hirveän vaikeaa ajatella, mitä sitten haluaisi, jos tosiaan olisi kaikki maailman rahat käytössä.

Sara kirjoitti...

Oi, kuulostaa ihanalta! Meillä on takapihalla todella kiva mäki ja sen laskeminen on kivaa, mutta 13kg 2-vuotiasta jyväsäkkiä on todella kamalaa raahata takaisin ylös... Mutta ehkä hän jo jaksaa ensi vuonna kävellä itse ylös :)

Nyt ihan vielä yksi vinkki ikkunoihin, jos ei ekologista puolta mieti. Liimasin äitini rintamamiestalon aivan kauhean vetoisiin ikkunoihin viime viikonloppuna kovalla pakkasella ikkunateippiä, joka oli nimeltään ikkunateippi ja kodin terrasta hankittu. Hyvin liimautui ja talo lämpeni päivässä. Luulisin, että kunhan ne rapsii pois lämpimien säiden tultua, ei maalitkaan irtoile. Ettei siis jätä kesän yli ikkunoihin :)

Susanna kirjoitti...

Olen siskontytön kanssa monet vuodet laskenut pulkkamäkeä ja raahannut ylös juuri tuollaista jyväsäkkiä. Voin rehellisesti sanoa, että aikuisten kesken pulkkailu on huomattavasti kevyempää. Tästä huolimatta tämän reissun jälkeen takareiteni ovat olleet niin jumissa, että koko kroppaa sattuu vieläkin.

Norppa kirjoitti...

Heii, hienosti tännekin sopivat muotikuvat! Sitäpaitsi juuri tämän tyyppisistä "Päivän asu" -kuvista ei ole vielä(kään) ylitarjontaa. ;)

Susanna kirjoitti...

Minun muotikuvistani ei varmasti koskaan tämän kummempia saisikaan! Tänään kävin Sulon työpaikalla, autokatsastuksessa ja autosähköliikkeessä onnellisesti pelkissä sukkahousissa... oli sen verran pitkä takki, ettei kukaan arvannut hameen puuttuvan.