tiistai 7. helmikuuta 2012

Kaikki turhat haaveet

Voikukkapelto-blogista sain kipinän luetella omia materialistisia haaveitani.

1. New Beetle. Vanhana kuplavolkkaristina tunnen, että ainoa oikea uusi auto minulle olisi New Beetle. Ei sillä ole väliä, onko se juuri se vastikään ilmaantunut uudistettu malli vai se edellinen, kunhan se on hyvän värinen. Meillä on tällä hetkellä se tilanne, että autoasioita joudutaan miettimään ja Sulo selaileekin kaiket päivät jotakin nettiautocomeja. Beetle ei ole realistisella listalla, mutta haavelistan ykkösenä se on. (Kuva varastettu täältä.)

2. Kaunis skootteri. Olen päässyt mopoilun makuun muutaman viimeisen kesän aikana. Käytettynä ostettu kiinalainen skootterini on palvellut uimarantamatkoilla ihan kelvollisesti. Mutta se on harmaa, tylsä ja pieni. Minä haluaisin isomman ja kauniimman. Donna-skootterin 50-lukulainen väritys ja Vespalta kopsattu muotokieli vetoavat minuun. (Kuva varastettu täältä.)
3. Matkailuauto. Tykkäisin matkustella, mutta inhoan riippuvaisuutta aikatauluista. Oma matkailuauto olisi täydellinen kulkupeli. Mieluiten uusi ja luotettava. Haittapuolena noissa vehkeissä on se, että ne ovat järjestään karmean rumia. Tarvittaisiin ankaraa tuunausta niin ulko- kuin sisäpuoleltakin. Persoonallisempia ja miellyttävämmän näköisiä vaihtoehtoja löytyisi vanhoista malleista tai modifioimalla retkiauto vaikkapa vanhasta paloautosta.

4. iPad. Ilmeisen tarpeeton elintasohyödyke. En minä sitä ihan oikeasti tarvitsisi. Se vaan on niitä esineitä, jotka olisi ihanaa omistaa. Ottaisin sen varmasti iltaisin sänkyynkin mukaan - niin kainaloon sopivaa muotoilua se on. (Kuva varastettu Applen sivuilta.)


5. Personal trainer. Koska tässä vaiheessa minulla olisi moottoroituja kulkuvälineitä jokaiseen tarpeeseen, ja harrastaisin pelkkää iPadin seurassa löhöilyä, olisi viides haaveeni jo pakollinen hankinta. Personal trainer loisi minulle juuri oikeanlaisen kunto-ohjelman ja juuri oikeanlaisen ruokavalion. Minun olisi huomattavasti helpompaa liikkua ja syödä kunnolla, jos joku antaisi määräykset ja valvoisi, että noudatan niitä. Minusta tulisi kiinteä, terve ja kestävä, eikä vyötärönympärykseni enää kielisi vaarallisen suuresta sydän- ja verisuonitautien riskistä. (Kuvan varastin täältä.)

Alkuperäiseen haasteeseen kuului kuvitella, että olisi rajattomasti rahaa käytössä eikä tuntisi minkäänlaista syyllisyyttä tuhlailusta. Minä en osaa kuvitella sellaista tilannetta. Siksi listasin todellisia haaveitani.

Mistä sinä haaveilet?

18 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Ootko sinäkin volkkarityttöjä? :D Mulla oli ensimmäisenä autona kultainen kupla vm. -73. :) Itseasiassa auto on äidin omistuksessa ja se on vieläkin tallessa tallissa, vaatisi vain jonkun vähän katsomaan sen perään. Ajamattomana ollut jo vuosia.

Sanna kirjoitti...

Oi! Minäkin olen haaveillut kuplasta, oikestaan minkä ikäisestä tahansa, mutta mukavuuden haluisena enemmän uudesta. Olen koettanut päässäni räknäillä että miten ihmeessä tuohon uuteen saisi mahtumaan itsensä lisäksi kaikki lapset... Eli haaveeksi taitaa jäädä. Tai siirtyä tuonne lähemmäs leppoisia vanhuuden vuosia jolloin lapset kulkevat omilla kulkupeleillään :-)

Susanna kirjoitti...

Ti! Mahtavaa! Minun kupla oli myös ensimmäinen autoni, vm. -70! Sen nimi oli Katri. Ihanaa, että sinun kuplasi on yhä olemassa. Minä myin omani nuorena tyttönä hätäpäissäni, kun siitä hajosi moottori. Se hetki, kun Katri hinattiin viimeisen kerran pois silmistäni, on yhä niin kauhea muisto, että minuun sattuu, kun ajattelen sitä. Mitään muuta en elämässäni kadu kuin sitä, että luovuin Katrista.

Hei Lyde, niihin uusiin Beetleihin saa sellaisia kivoja peräkärryjä. Lapset sinne.
;-)

Jokihaka Kokkaa kirjoitti...

Vanhasta asemarakennuksesta...

Susanna kirjoitti...

Oijoi. Taitavat olla ainakin tällä hetkellä tosi vähissä semmoiset. Toivottavasti joku joskus luopuu omastaan ja sinunkin haaveesi toteutuu.

Eliisa kirjoitti...

Niinpä, minä perin siskoni kanssa 19v isän kuplavolkkarin. Mutta oli rahaton, kortiton ja auto lojui mummulassa. Myn sen sitten tädille pilkkahintaan... Ei tainnut silloin vielä olla volkkari kova sana. Uusi Beetle on kyllä mun mielestä paljon paremman näköinen, kui se ed. malli.

Matkailuvaunusta minäkin haaveilen - ja ihan uudesta, jotka maksaa hunajaa!! Ne uudet ei ole rumia, kun niissä ei ole tuota epämääräistä "nokkaa" hytin päällä. Ihanaa olisi lähteä kesällä Eurooppaan tai vaikka Savonlinnaan, Kuopioon, talvella Lappiin ja saisi murjottaa omissa oloissaan, ei sukulaisten nurkissa!

Mä olen kyllä aika turhamainen loppujen lopuksi, eli JOS mulla olisi rahaa, taitaisin ostaa kaikkea laadukasta ja designia itselleni. Haaveilen isosta kunnon nahkatuolista, esim. Clio, mutta sekin maksaa jo aika lailla. Mutta siihen voisin kyllä satsata, kun se olis mulla sitten mun loppuelämän :)

Oikein hyviä haaveita sulla. Jatka haaveilua, isolla rahalla saisi asemaakin remontoitua ja just sellaisia tapetteja, materiaaleja kuin haluaisi. Niin viimesen päälle että ;)

Sanna kirjoitti...

Joo, kiitoksia vinkistä :-) Meillä vois toimia kyllä paremmin sellainen systeemi kuin siinä telkkumainoksessa, eikös se kupla siinä hinannut bussia..?

minttumaari kirjoitti...

Tuo pinkki olisi minun kuplani väri, jos kuplan ostaisin. Teinivuosista asti olen haaveillut omasta kesämökistä. Sellaisesta vanhasta mummonmökistä järven rannalla. Ranta on ehdottomasti oltava tällaiselle vesipedolle. Sopivaa mökkiä ei ole tähän päivään mennessä löytynyt kaikista yrityksistä huolimatta. Ehkä mummonmökki löytyy sitten kun olen mummo.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa että sustakin löytyy pieni porvari!

Katja kirjoitti...

Uusi auto olisi mukava, kävisi merkki kuin merkki. Toinen haave on tänne palkattu kirvesmies joka tekisi talon rempan loppuun, rakentaisi uuden liiterin ja korjaisi aitan. Sen jälkeen voisikin lentää ulkomaille, kahden miehen kanssa kaupunkilomalle tai koko perhe auringon lämpöön. Niin ja sitä uutta kännykkääkin voisi ajatella, kuten läppäriäkin.
Semmoisia haaveita :)))

Tiia kirjoitti...

Voisin kanssa ottaa haavelistastasi nuo kaksi ensimmäistä.

Itse asiassa tuo kupla meiltä löytyykin talomme ulkorakennuksesta jonkun hylkäämänä. Mutta luulenpa, että täytyisi nähdä paljon vaivaa ja käyttää hurjasti rahaa, että sillä pääsisi ajelulle. Vähintä mitä voin tehdä, on käydä sitä välillä silittelemässä :) Pitäisiköhän sillekin keksiä jokin nimi!?

Susanna kirjoitti...

Eliisa, yritin tuota matkailuautokuvaa varten oikein urakalla guuglailla, mutta löysin vain toinen toistaan rumempia yksilöitä! Toivottavasti muotiluun panostetaan ennenkuin minusta tulee miljonääri.

Minttumaari, toivottavasti se oikea mökki joskus kuitenkin löytyy! Eihän tuo sentään ihan mahdoton haave ole.

Sari, tottakai!

Katja, allekirjoitan jokaisen myös sinun haaveistasi!

Tiia, niitä hyljättyjä kuplia on varmaan tämän maan ulkovarastoissa vaikka kuinka opaljon. Tiedän, että oma Ktrinikin on jossain hyljättynä, ainakin rekisteristä se on jo poistettu. Jos minulla olisi miljoonia, kävisin etsimässä Katrin ja palkkaisin jonkun kuplagurun tekemään siitä uudenveroisen. Oikeastaan olisin ihan onnellinen siitäkin, että voisin hakea Katrin (tai sen, mitä siitä on jäljellä) tänne kotiin lepäämään vanhuuttaan.

Susanna kirjoitti...

Jokihaka, jotkut ovat luopumassa omastaan:

http://asemantarina.blogspot.com/

Soja kirjoitti...

Keltaisesta mansardikattoisesta talosta meren tai järven rannalla. Siinä on lasikuisti ja kattolyhtyjä ja se on lautavuorattu. Piha on suuri, nurmikkoinen ja siellä kasvaa marjapensaita ja hedelmäpuita. Rannassa on tietysti rantasauna ja laiturin nokassa uimahuone.

Tuo on sellainen ikihaave. Just tänään haaveilen toimivasta tulostimesta. Sellainen (värilaser) pitäisi äkkiä hommata, kun edellisesta paukahtelee kaikki kuluvat osat ja on kannattavampaa ostaa uusi. Kuka tuosta viidakosta vaan osaa valita oikean, huoh.

Susanna kirjoitti...

Tulostinongelma on täälläkin. Tuo hyvinpalvellut ainokaiseni on alkanut pitää sellaista touhua, että ihan hirvittää. Tiedän, että se päivä lähestyy vauhdilla, kun uusi kone pitää hankkia. Pelottava ajatus. En minä ainakaan osaa valita..

Soja kirjoitti...

Mie päädyin nyt pikaisen, mutta ankaran pohdinnan jälkeen tähän: http://www.brother.fi/g3.cfm/s_page/69370/s_level/26590/s_product/HL3070CWZW1 Se on nyt vähän ominaisuuksien ja hinnan kompromissi ja tuollainen led-tulostin on miulle ihan uusi tuttavuus. Nettikaupassa olisin säästänyt 20 € (Pixmania), mutta päädyin tilaamaan paikalliselta yrittäjältä, koska säästö ei olisi tuon suurempi. Sitä paitsi sen pitäisi tulla nopeammin näin.

Onde kirjoitti...

Mä otin haasteen vastaan, ja kirjasin omia haaveitani tänne http://kalusteranta.blogspot.com/2012/02/103-miljoonaa.html. Oli mukava lukea sun haaveet ja miettiä omia haaveita, että mitä ne todella on.

Susanna kirjoitti...

Soja, vaikuttaa hyvältä! Sitten, kun minun kone tekee lopullisen tenän, taidan ottaa vain mallia sinun esimerkistä.

Kiva juttu, Onde! Käyn heti lukemassa.