maanantai 18. huhtikuuta 2011

Rakastuin kerrostaloon



Kävimme eilen asuntoesittelyssä. Ihan huvin vuoksi ja mielenkiinnosta. Meidän lähellämme on tyhjillään upeita 30-luvulla rakennettuja funkkistaloja, jotka ovat olleet Rajavartiolaitoksen työntekijöiden asuntoja. Valtio myi talot, yksityinen kiinteistöyhtiö osti, ja nyt asuntoja myydään yksittäin.


Jos yhtään haluaisin asua kerrostalossa, en olisi kahta sekuntiakaan miettinyt, vaan pannut nimeni paperiin saman tien. Koskaan ennen en ole lumoutunut kerrostaloasunnoista kuten näistä.

Ihmeellisen ihania asuntoja, sokkeloisia, suuria, yli sataneliöisiä, täynnä upeita yksityiskohtia. Jopa komeroiden vetimet olivat rakennusajankohdalle uskollisia. Huoneet korkeita, ikkunat alkuperäisiä. Myyntihinnat kovin edullisia. Ja mitkä näkymät! Talojen ympärillä mäntymetsää ja vettä. Jokaisesta asunnosta järvi- tai lampinäköala. Asunnot olivat niin upeita, etten meinannut nahoissani pysyä. Vai mitä mieltä te olette tästä parvekkeen ovesta?

Tästä takasta?

Tästä kylppärin ikkunasta?

Näistä puolen metrin paksuisista seinistä, joissa oli runsaasti komeroita?

Jopa rappujen kirjaimet olivat tyylin mukaiset.

Kellarin saunan pukuhuoneet henkivät käsinkosketeltavaa tunnelmaa. Teki heti mieli oikaista tälle penkille saunapuhtaana.

Yhdessä asunnossa oli käynyt vesivahinko. Rakenteet olivat silti kunnossa. Sieltä näki, että muidenkin asuntojen muovimattojen alta löytyy puulattia.

Toivon, että asunnot saavat arvoisensa uudet omistajat. Esittelyssä kuulin huolestuttavia kommentteja, kuten: "vanhat ikkunat, nehän täytyy heti vaihtaa".

Etuovi.comissa löytyy näitä muun muassa kohdenumerolla 7095010

18 kommenttia:

Tiina Konttila kirjoitti...

Äkh, en voi kestää vanhojen ikkunoiden vaihtajia :)

(Paitsi silloin jos ne oikeasti pitää vaihtaa. Mutta tuskinpa niitä olisi jätetty paikoilleen jos olisivat huonossa kunnossa).

Mulla on tänään vastustuspäivä :)

Unikuu kirjoitti...

muuttaisin heti jos paikka olisi asunnon sijainti olisi hyvä meille :)

Purnukka kirjoitti...

Onpa varsin herkkuja asuntoja tosiaan :)

Sarppa kirjoitti...

No ihana talo ja vähä mulla suu loksahti auki kun kävin etuovessa ja näin hinnan! Jos mun elämäntyyli sopisi kerrostaloon harkitsisin heti muuttoa Imatralle.

Saana kirjoitti...

Upeaa, aivan mahtavaa ellei täydellistä. Mä olen itse enemmän kerrostaloasuja, ja tuollainen olisi kyllä toiveiden mukainen. Hmmm...pitääköhän tässä alkaa suunnittelemaan paikkakunnan vaihtoa?!

anrinko kirjoitti...

Me likes!!!
Tosi upeita asuntoja!!!
Täällä etelässä saisi noista maksaa itsensä kipeiksi ja asunnot olisi myyty silti hetkessä.
Noissa kun muovilattiat repis irti ja maalais ne puulattiat, niin voi jee. Ihan täydellisiä!!!

Sari kirjoitti...

Meillä haaveillaan merimieshenkisestä vessasta. Tommonen ikkuna olisi perfekto siellä :D
Ja mikä uuni, totta tosiaan! Alas asti ulottuvat ikkunat! Noi on tietysti hirveän rumia ulospäin nuo talot. En ehtinyt viel etoveen.. se on muuttoaalto Imadralle varmaan.

morso kirjoitti...

Upeasti pilamattomia. Tovottavasti joku ehtii pystäyttää ne ikkunanvaihtajat. pyöreä ikkuna vessassa olis tosimakee. :) Vanha oikea funkkia on kyllä päältäkin kaunista. En tosin vielä etuovelle ehtinyt, pakko piipahtaa, vaikke paluu Imatralle olekan tavoitteena.

morso kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Saila kirjoitti...

Voi murrr, vanhat ikkunat jotka muka pitäisi vaihtaa! Vanhojen ikkunoiden vaihto pitäisi tehdä luvanvaraiseksi, niin paljon taloja raiskataan vaihtamalla muka paremmat ikkunat. Ikkunoiden korjaus on pieni vaiva ja edullinen, puhumattakaan talon ulkonäöstä joka on sitten mennyttä iäksi! Missä noiden asuntokatsojien päähän voi käydä takomassa järkeä lekalla???!
Upeaa, oikeaa funkkista sisältä ja ulkoa. Alueen pitäisi olla suojeltu! Sitten pysyisivät ikkunoiden vaihtajat muualla (tuhoamassa muita taloja...).
Funkkis on Suomessa upea aikakausi, juuri tuo varhaisfunkkis varsinkin. Mikä julkisivu! Mikä rytmitys, upeat ikkunasyvennykset ja linjat, ja vielä rappujen kirjaimet <3. Vau.

Susanna kirjoitti...

Täällä meidän lähin taajama, Vuoksenniska, onkin juuri funkkista lähes kokonaan ja sen kohtalo on minun sydämeeni käynyt kovasti. Kaikki liikehuoneistot typötyhjinä. Aivan upeita rakennuksia, jotka pitäisi nostaa loistoonsa. Hienoa arkkitehtuuria minun mielestäni.

Ja Sari, nämä kerrostalot ovat kauniita myös ulkoapäin.

Yhdessä talossa on aina vain 8 asuntoa, joten aika pieni yhteisö niihin muodostuu, vaikka kaikki asunnot myytäisiinkin.

Någon Annan - yks Anna kirjoitti...

Aivan mahtavia asuntoja! Miten voi olla noin ihanan alkuperäisiä? Jos ei olis tätä rintamamiestaloa, houkuttelisi kyllä.

Katja kirjoitti...

Onhan upeita! Tykkään ihan satasella jos kerrostalosta pitäisi tykätä. Harvinaisen hyvin säilyneitä ja toivottavasti sellaisena pysyvät!

Jenni/MeidänKoti kirjoitti...

Ai ihanuus!! Rakastan niin tuon ajan taloja, olen asunut useammassakin, tosin osassa niin pienenä että muistikuvat on hataria. Mutta nuo ikkunalaudat, tehokkaan neliöt, valoisuus <3 aikalailla identtinen on yksi niistä naapuri kerrostaloista!

Rouva Kukko kirjoitti...

Upeita ovat. Minusta Suomessa on osattu tehdä just noita rapattuja funkkistaloja oikein hienosti ja tykkään niistä kovin.

Mieheni innostui tuosta kympillä, hän kun on asunut ensimmäisen vuotensa ja joitain teinivuosia uudemman kerran juuri noissa taloissa. Isänsä oli armeijan leivissä. Nostalgisia muistoja!

Norppa kirjoitti...

Ottaisin. :)

Unknown kirjoitti...

AIVAN MIELETTÖMIÄ! Rakasta funkkista ja olen kerran asunut funkkistalossakin. HALUAISIN! Imatralla on paljon itse asiassa aika makeita taloalueita, joiden arvoa ei ihan olla tajuttu...

Susanna kirjoitti...

Imatralla on paljon kaikenlaisia asioita, joiden arvoa ei ole tajuttu....