lauantai 9. huhtikuuta 2011

Näinkö meille aina täällä käy käy käy käy....


Tätä en ollutkaan vielä aikaisemmin kokenut: tapetti loppui kesken. Ja tosiaan loppui. Piste. Rautakaupassa kerrottiin, että halvennuslaatikosta ostamani tapettini on 4 vuotta vanhaa mallistoa, eikä sitä enää mistään saa lisää. Mutta minä tarvitsisin vielä yhden kokonaisen rullan. Miten minulta pääsi unohtumaan, että seinät kannattaa mitata ennenkuin aloittaa tapetoinnin?

Kuinka hienolta punainen seinä näyttikään siihen saakka, kunnes tajusin, ettei jäljellä oleva tapetti piisaakaan enää sille toiselle seinälle. Nyt seinä näyttää vain surulliselta. No, komealta ja surulliselta.

Soitin Sulolle töihin, ja olen jälleen kerran loputtoman kiitollinen siitä, että minun puolisoni on juuri nimenomaan Sulo, eikä kukaan muu. Kenen muun äänestä kuultaisi silkka rakkaus ja lempeys, vaikka emäntä menee taas touhuamaan ilman aivoja? Tässä on se syy, miksi Sulo nimittää minua Tiuhta-Sussuksi ja Remontti-Häyriseksi. Minulla on aina liian kiire. En ehdi suunnitella ja miettiä yhtään, kun olen jo tehnyt homman loppuun. Milloin loppuvat itsesekoitetut maalit kesken, ja milloin kuoriutuvat paperit seiniltä, milloin tulee mattapintaista lattiaa tai ylimääräisiä reikiä seiniin. Koskaan en vaan opi.

Sulon neuvo oli tässä tilanteessa, että minun pitäisi ottaa aikalisä ja lähteä ulos nauttimaan kauniista säästä. Ongelmaan löytyy ratkaisu, kun sitä katselee pienen matkan päästä. Menenpä tästä sitten vähäksi aikaa etäälle.

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aivan mahtavan näköinen seinä!
Äläkä murehdi tapetin loppumista, jos sitä kerran riitti koko tuon ikkunaseinän peitoksi. Voihan sitä aina tapetoida muut seinät toisenlaisella tapetilla. Tuo punainen ikkunaseinä on jo yksistään tosi hieno!

...ja jos nyt olisi käynyt niin, ettei ikkunaseinäkään peittynyt kokonaan, niin ainakin tietää, että punainen (vaikka sitten hieman erilainen) tapetti näyttää tosi hyvälle kyseisessä huoneessa.

Aurinkoista päivänjatkoa!

-Helmililja

tuksu kirjoitti...

Kannattaiskohan suorittaa puhelinkierros lähirautakauppoihin. Kas kun niissä mallistot voi pyöriä kuitenkin eritahtiin :/ *luulee* olen vaan huomannut, että meidän seudulla ainakin mallit hinnat voivat olla erilaisia/yhteneväisiä.. eihän tuo kuitenkaan NIIN vanha mallisto ole.
Tsemppiä! Kaunis seinä jokatapauksessa tuo ikkunaseinä:)
Varmasti löydät yhteensopivaa siihen.
Mukavaa viikonloppua
tuksu

morso kirjoitti...

Aina kannattaa huudella täällä bittimaailmassa. Ties vaikka jollakin olisi ylimääräinen ruulla tuota tapettia. Toisaalla nimittäin Jyrki Kasvin nahkatakki päätyi bloginpitäjän keittiötuolin pääliseksi, joten aina on toivoa!

Meillä on varmaan yksi ylimääräinen rulla punaista tapettia, mutta sellaista tasaista, joten se siitä tällä kertaa. ;)

Hyvä Mieli kirjoitti...

Ihanilla miehillä on ihania neuvoja. Ongelmaan löytyy varmasti ratkaisu, kun ottaa aikalisän :)

Susanna kirjoitti...

Kävin jo heti aamulla kaikissa paikallisissa rautakaupoissa, mutta ei sitä missään ollut.

Morso, hauska juttu! Hyvä että nahkatakki löysi uuden elämän.

Maltoin pitää päivällä puolen tunnin tauon ja kävin pyöräilemässä. Muuten sitten 13 tuntia tuli vietettyä tapettien parissa. Olkkari näyttää nyt erittäin komealta ja ratkaisu tapettiongelmaankin hahmottui. Palaan asiaan huomenna.

Saila kirjoitti...

Etäisyyden ottaminen -neuvo oli oivallinen neuvo. Ja eipä parempaa kuin rakastava ja ymmärtäväinen puoliso!
Hieno on tuo yksi seinä, miksi niitä pitäisi olla enemmän?
Hyvä kun tuli jo ratkaisuajatus.

Susanna kirjoitti...

Kun yksi seinä on hirrellä, ja toinen punaista tapettia, olisi kolmas tyystin poikkeava jo liikaa.

Saila kirjoitti...

Mutta eihän sen tarvii olla tyystin poikkeava. Sen voi esim. maalata samalla sävyllä tapetin kanssa.

Kirsi kirjoitti...

Tuollainen punainen ja hirsiseinä näyttää kyllä aivan mahtavalta yhdessä!

Susanna kirjoitti...

Saila, niin juuri aiommekin tehdä!

Kirsi, niin minustakin!

Anonyymi kirjoitti...

Ihan vaan wink wink, että itselläni sattui aivan vastaava tilanne ja menin takaisin kauppaan ja kysyin, että voisivatko kysyä maahantuojalta, että olisiko sitä tapettia vielä saatavilla? Ja kuinka ollakaan, maahantuojalla oli sitä minun tapettia vielä 5 rullaa, jotka sitten ostin kaikki. Ja sain vielä alehintaan...

Onnellinen tapetinostaja

Susanna kirjoitti...

Oh! Kannattaa tosiaan olla sinnikäs.

Anonyymi kirjoitti...

Niin ja kun olin ostanut tapetit 2 vuotta sitten ennenkuin edes aloin niitä käyttämään. Ja olikin sitten siinä välissä käynyt niin, että oli juuri tämän tapetin tuotanto lopetettu. Siksi kannattaa maahantuojalta kysellä, että vieläkö siellä heidän varastossaan sattuisi juuri sitä sinunkin tapettia olemaan. Kun oli minunkin tapettia niin pitkän ajan jälkeenkin.

Onnellinen tapetinostaja