perjantai 20. marraskuuta 2015

Postin hommista

 


Postilaiset lakkoilevat. Niinpä me verkkokauppiaat olemme nyt ihmeissämme joulumyynnin kanssa. Minä en ole ainoa yrittäjä, jonka koko kevään elanto kertyy joulun alla. Anteeksi, te kaikki ammattiliittonne käskystä lakossa olijat, mutta minun on vaikeaa ymmärtää lakkoiluanne. Lakko hankaloittaa kaikkien verkkokaupalla elävien elämää sekä myös niiden ihmisten, jotka eivät halua ryntäillä ostamassa joululahjoja ruuhkaisissa marketeissa kaikessa kiireessä työpäivänsä tai -viikkonsa päätteeksi. Jos kuluttajat lakkojen takia päättävät jättää joululahjat hankkimatta verkkokaupoista, lakko pilaa satojen (vai tuhansien?) ihmisten joulun ja pahimmassa tapauksessa koko ensi vuodenkin.

En ole koskaan ylipäänsäkään ymmärtänyt lakkoilua. Saavutetut edut ovat yleensä aika pieniä ja ulkopuolisille ihmisille tehty halla voi olla melkoinen. Kiristystä ja uhkailua, sekö on aikuisten ihmiset tapa neuvotella? Mutta onko kiristyksellä tehoa? Kuinka paljon Posti mahtaa välittää siitä, että työntekijät kieltäytyvät hoitamasta hommiaan ja posti ei kulje kunnolla? Postillahan on monopoli, eikä meillä sen asiakkailla ole muuta vaihtoehtoa, kuin mukautua sen temppuiluihin.Pakettien lähettämiselle onneksi löytyy vaihtoehto. Tästä lähtien Susannan Työhuone tarjoaa postipaketeille vaihtoehdoksi Matkahuollon Lähellä-paketit, jotka jaetaan lähimpään Matkahuollon toimipisteeseen, Siwaan tai Valintataloon.

Mutta ehdottomasti suurin osa tilauksista lähtee täältä kuitenkin kirjeinä, ja valitettavasti kirjeille ei ole muuta vaihtoehtoa kuin Posti. Tässä sitä sitten ollaan vähän hämmentyneessä tilassa, että mites nyt suu pannaan. Käsityökorttelin joulu on ensi torstaina ja perjantaina ja sitä varten on minulla nyt syntynyt joitain erikoistuotteita ja hyviä tarjouksia. Toivotaan vimmatusti, että a) te uskallatte kaikesta huolimatta tehdä meiltä yrittäjiltä tilauksia ja b) saatte jopa ostoksenne ajoissa käsiinne.


Olen suunnattoman pahoillani siitä, jos ja kun seuraavien viikkojen aikana verkkokappani tilausten perille saapuminen kestää pitkään. Pyrin omalta osaltani toimimaan niin pian kuin mahdollista, eli laittamaan lähetykset matkaan heti seuraavan päivän kuljetukseen.

Ja suosittelen tekemään lahjahankinnat verkkokaupoista jo marraskuun puolella. Kynttilät palamaan, glögi kuumenemaan ja joulumieltä etsimään!

30 kommenttia:

 1. Minun sympatiani ovat tässä asiassa postin työntekijöiden puolella. Todella pieniä palkkoja ollaan pienentämässä naurettavan pieniksi, sellaisiksi, että niistä ei enää elannoksi riitä. Minusta oman toimeentulon puolesta kannattaa taistella, vaikka siitä sivullisetkin joutuvat kärsimään. Omakaan elämäni ei ainakaan helpotu postin lakon myötä, mutta koen oikeudenmukaiset työehdot tässä asiassa tärkeämmiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postissa on kokeiltu ihan kaikkea, mitä mieleen tulee... nostettu hintoja koko ajan ihan älyttömyyksiin saakka, viety yrittäjiltä alvit pois, lopetettu toimipaikkoja, poistettu laatikoita, vaadittu jakelupäivien vähentämistä... Mikään ei näköjään tepsi, kun maailma muuttuu ja kaikki kommunikointi siirtyy verkkoon. Ei mikään työnantaja voi pitää töissä ihmisiä kalliimmalla, kuin mihin tulot antavat myöten, joten jossain vaiheessa aletaan väistämättä sorkkia myös työntekijöiden etuja. Kun kirjeposti vähenee koko ajan, ovat verkkokaupat enää pian ne ainoat, jotka jotain postittelevat. Ja nyt mekin etsimme kuumeisesti muita vaihtoehtoja, mikä tietysti taas lisää painetta Postin säästökuurin jatkumiselle. Kaiken kaikkiaan inhottava tilanne, kuten aina, kun lakkoilemaan lähdetään tai sillä edes uhkaillaan.

   Yrittäjäperheen vesana koko ay-liike ja lakkoiluasiat ovat minulle yhtä käsittämättömiä kuin avaruuden äärettömyys. Yksinkertaistettuna: Jos joku on tyytymätön työhönsä, palkkaansa, työoloihinsa tai työaikaansa, eikä asiasta voida keskustellen päästä sopuun, mikään ei pidättele pysymään siinä työssä. Jokainen on vapaa lähtemään ja etsimään paremman paikan, jossa saa ansaitsemansa arvostuksen. Kuulostaa varmasti julmalta puheelta. Mutta mikä tahansa lakko vahingoittaa eniten aina ihan väärää puuta, ja siksi minä en jaksa lakkoilijoita sympatiseerata.

   Poista
  2. Tähän lakkoon on vaikea löytää sympatiaa, yrittäjä minäkin. Onneksi suurin osa tuotteistani on diginä, muuten tämä olisi aikamoinen onnettomuus. Nytkin on kuitenkin lähtemässä tilauksia ulkomaille, toivottavasti menevät perille ennen joulua. Yrittäjyys muuttaa käsitystä siitä, mikä on kenenkin oikeus. Vaikka kuinka yrittäisi sympatiseerata palkansaajia, on se välillä vaikeaa, koska moni sellainen asia, mitä palkansaaja pitää itsestäänselvyytenä, on yrittäjälle ylellisyyttä tai loistaa poissaolollaan.

   Poista
  3. Tuo on justiinsa sitä valinnanvapautta, että jokainen meistä aika pitkälle tekee oman elämänsä. Kun minä ryhdyin yrittäjäksi, tiesin, ettei minulla ole sairauslomapalkkaa, lomia, työterveydenhuoltoa tai työttömyysturvaa jne. Tiesin, että hengissäpysymiselleni ei ole mitään takeita ja todennäkösiyys edes minimipalkan saavuttamiselle on pieni. Mutta se on minun valintani.

   Se, joka valitsee esimerkiksi jättää opiskelematta itselleen ammattitaitoa ja päätyy jakamaan postia älyttömän pienellä palkalla, on tehnyt oman valintansa. Ihan niinkuin minulla on vapaus lopettaa yrittäminen ja hakea töitä lehdenjakajana, on niillä postinkin työntekijöillä vapaus etsiä itselleen parempi paikka tai kouluttautua ja sillä lailla parantaa asemiaan työmarkkinoilla.

   Ainakin teoriassa näin. Kaameaa yleistämistä, antakaa anteeksi. Olen yksinkertainen ihminen. :)

   Poista
 2. Ymmärrän yrittäjien ahdingon, mutta kun läheinen on Postilla töissä niin ymmärrän myös työntekijöiden mielipiteen. Tässä linkki työantajan vaatimuksiin: http://www.pau.fi/tes-neuvottelut/nain-posti-leikkaisi/
  Minusta kaikkiaan täysin kohtuuttomat ja erityisen vastenmieliseksi asian tekee se, että kyse on Suomen valtion yrityksestä ja palkansaajista ei yrittäjissä. Vaatimuksissa ollaan siirtämässä erittäin vahvasti vastuuta työn riittävyydestä työntekijälle.

  VastaaPoista
 3. Lisään vielä että uutisten mukaan Postin perinteiset palvelut (kirjeet ja paketit) ovat Postille voitollista toimintaa. Kaikki muu aiheuttaa tappiota. Miksi sitä ei karsita pois? Jo nyt postilla henkilökunta on mitoitettu niin että työntekijät tekevät säännöllisesti ylitöitä. Jopa 10 tuntia viikossa per työntekijä. Palkka on pieni.
  Työntekijällä ei ole oikein muuta aseita kuin lakko, minusta ei ole yrittäjänkään etu että työntekijä ei saa työstään palkkaa niin että sillä elää. Työntekijä myy vapaa-aikaansa ja työnantaja ostaa. Jos jatkossa palkat alkavat olla sellaisia että se riittää tasan ruokaan, asumiseen ja työmatkoihin niin millä sitä suomalainen enää ostaa yrittäjiltä mitään.
  Itse vaihdan työtä pois perhepäivähoitajasta koska 900e bruttopalkka ei elätä perhettä. Mutta kuinka monella muulla on oikeasti realistista vaihtoehtoa vaihtaa työpaikkaa tai alaa?

  Tulipa paasausta mutta tätä mieltä minä olen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin jo tutkaillut noita työnantajan vaatimuksia ymmärtääkseni, mistä tässä sodassa on kyse. Kyllä, ne ovat kurjia vaatimuksia. Ainahan ihmiset nousevat vastarintaan, jos jo saavutettuja etuja aletaan heikentää. Sehän nyt on jo todettu, että nykyiset valtaapitävät ovat kärkkäästi nappaamassa pois kaikista köyhimmiltä ne loputkin. Kyllä minullakin hermo paloi siinä vaiheessa, kun sairaanhoitajien ja poliisien lomia ja ylityökorvauksia uhattiin poistaa. (Koska ne ammattiryhmät tekevät niin valtavan tärkeää työtä että heillä pitäisi olla tuplasti parempi palkka kuin nyt.) Mutta siihen löytyi sitten viksumpi ratkaisu, kun lakolla uhkailijat esittivätkin varteenotettavia vaihtoehtoja. Toivottavasti myös PAUlla on esittää jotain konkreettista, jotta siellä sovintoon päästäisiin, eikä lakkoilu jatkuisi pitkään.

   Ja paasaa vaan, hyvähän se on! <3

   Ainakin minusta on tervettä saada kuulla näkemyksiä myös eri vinkkelistä, kuin täältä Immolan aseman kulmalta. Kas kun jos minä pystyn maksamaan itselleni 900 euroa kuukaudessa palkkaa, niin se tarkoittaa sitä, että minulla on mennyt tosi hyvin! Tältä pohjalta kun asioita tarkastelee, niin joku parin prosentin heikennys postilaisten ylityökorvauksiin ei oikein tunnu minusta ihan tarpeeksi suurelta syyltä panna koko maan postinkulkua sekaisin. :)

   Ja vielä haluan tähdentää, etten tosiaan ole mikään Postin fani, vaikka en nyt jaksakaan taputella lakkoilijoiden päitä. :)

   Poista
 4. Tässäpä vähän ilostuttamista sinulle: Putiikissa kävi tuttu asiakas ja silminnähden ilahtui nähdessään sun lempirievut. Siitä sitten avasimme keskustelun blogistasi ja kuulumisistasi. Olemme molemmat lukijoitasi. Asiakkaani kertoi halunneensa lohduttaa sua ed. postauksessa kertomasi alakulon vuoksi ja oli tilannut muutaman rievun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, liikuttavaa, että joku voi ilahtua nähdessää tiskirätin! Kiitos iloisesta uutisesta! Toivottavasti saat rätit kaupaksi. :)

   Poista
 5. Kiitos ihana Susanna työpanoksestasi lapseni kirjoittaman ja kuvittaman satukirjan graafisen taiton suhteen. Tänään meillä juhlitaan kirjan julkkareita: http://neulanhaltija.blogspot.fi/2015/11/viisi-pupua-ja-vikkela-koiranpentu.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että oli hauskaa nähdä se nyt valmiina! Lapsi on takuulla ylpeä itsestään. Ihana projekti!

   Poista
 6. Anteeksi vain, mutta tämä sinun valituksesi on ihan käsittämättömän itsekeskeistä ja tylyä. Kaikki tää valitus ja kateellisuus osoittaa, ettei sulla ole pienintäkään aavistusta siitä, miten muut ihmiset elää. Jos sun businekset todella menee niin huonosti kuin sanot, on aika selvää että sä oot miehesi elätti. Me muut sensijaan yritetään elää sillä palkkatulolla ja hyvässä lykyssä elättää pari lasta siinä sivussa.

  Jos olisit tutustunut siihen, mistä lakossa on kyse tietäisit, että postin työntekijöiden palkkaa ollaan leikkaamassa 30% ja lisäksi työpäivien pituus muuttaa ennalta arvaamattomaksi. Itse olet täällä nurissut jopa hyvin menneistä myyjäisistä, joihin ei vikoille tunneille ole tullut riittävästi asiakkaita. Mietippä vähän sitä, että et aamulla itse tietäisi, kestääkö myyjäiset 4 vaiko mahdollisesti 10 tuntia. Oisko se susta hyvä tilanne? Tai että järjestäjä ilmottaisi ilmottautumisen jälkeen, että pöytämaksu on nyt sitten 600 sen sovitun 400 sijasta. Siitä on kyse työehtojen kanssa.

  Mitä tulee näihin kommentteihin siitä, että postinkantajat vois vaihtaa työtä jos kerran ei kelpaa lienee ihan yhtälailla oikeutettua kysyä sinulta, miksi ihmeessä olet ruvennut käsityöläiseksi kun niin silminnähden vihaat koko duunia etkä näytä löytävän siitä juuri mitään positiivista.

  Ja kyllä, olen minäkin pahoillani pienten yrittäjien puolesta, mutta en silti syytä työntekijöitä työnantajan sikamaisuuksista. Työnantajatahon palkkoja on juuri nostettu ja posti on hassannut miljoonia mm. Itella- Posti- imagokampanjoihin yms. Se ei ole työntekijöiden vika, että Posti on keskittynyt ihan muuhun kuin liiketoimintansa ytimeen. Sitä paitsi kirjeet ja paketit on postin toiminnoista olleet kokoajan kannattavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tietenkään ole työntekijöiden vika. Kyllähän siinä on taustalla vaikka ja mitä pielessä, eikä kukaan meistä tiedä, miten Postin ongelmat ratkaistaisiin. Enkä minä ole mitenkään sitä mieltä, että postin työntekijöiden kuuluisi luopua kaikista oikeuksistaan. Sanon vaan, että minusta lakkoileminen on väärä ja alhainen tapa keskustella. Tämä ei todellakaan ole mikään yrittäjien ja duunareiden välinen sota, sillä kaikki ovat todellisuudessa samalla puolella. Se, etteivät päättävässä asemassa olevat aikuiset ihmiset osaa järkevästi sopia erimielyyksiään, on aivan naurettavaa. Ja sitten nekin ammattiliittoon kuuluvat joutuvat lakkoilemaan, jotka eivät ehkä edes haluaisi.

   Ja ei, en todellakaan ole mieheni elätti. Kuvitteletko tosiaan, että ensihoitajan palkalla elätetään kaksi ihmistä? Hah! :D Meillä on menot jaettu tasan puoliksi ja minun on hoidettava se oma osuuteni. Toistaiseksi olen selvinnyt, sillä meillä katsotaan tarkasti menoja ja kulutetaan vain sen mukaan, mihin on varaa. Jos en omasta osuudestani tällä yrittämisellä jossain vaiheessa enää suoriudu, haen mainosten jakajan paikkaa. Ja sanon tämän aivan vakavasti, sillä minusta ei ole mihinkään muuhun palkkatyöhön, ja tuskin edes siihen. Ja tiedän, että palkka olisi surullisen huono, mutta niin se vaan kuitenkin menee, että vaatimattomammasta työstä saa vaatimattomamman palkan.

   Ja minulle on ihan turha tulla selittämään siitä, ettenkö ymmärtäisi, mitä on se, että työpäivien pituus on annalta-arvaamaton, kun minulla on puoliso, joka hyvässä lykyssä tulee kotiin puoli tuntia työvuoronsa päättymisen jälkeen ja huonossa lykyssä vasta vuorokautta myöhemmin. Tämä puoliso tienaa järkyttävän vähän, tekee törkeän paljon enemmän tunteja kuukaudess akuin keskivertoduunari ja sa apitää lomansa milloin sattuu pienissä pätkissä. Hän tekee vastuullista työtä, joka on vaatinut pitkän koulutuksen. Ja silti hänkin ymmärtää sen, että lakkoileminen ei ole koskaan hyvä ratkaisu.

   Poista
  2. Onpa inhottavaa, että sorruin edes vastaamaan anonyymille.

   Poista
 7. Kerkesin jo ihmetellä, että joku kirjoittaa "nimellään" näin kärkästä tekstiä. Mielenkiinntosta menin katsomaan, millainen blogi.... Mutta ei suinkaan, pelkkä anonyymi vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, anonyymit hoksasivat, että voivat rekisteröityä ja olla silti anonyymejä.

   Poista
 8. Kyllä minun sympatiani ovat täysin postin työntekijöiden puolella ja aika pitkälle ajattelen samalla tavalla silmukkapaon kanssa. Ja kyllähän se melko usein on juuri niin että yrittäjiltä ei riitä ymmärrystä palkansaajien lakoille ja vaatimuksille. Palkansaajat myyvät työnantajalle työpanoksensa tietyillä ehdoilla ja tietystä summasta. Yrittäjä sen sijaan käyttää työpanoksensa ja aikansa itselleen eli ansiot ovat omasta toiminnasta riippuvaisia. Näitä asioita ei vaan voi verrata keskenään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susu ei taida ymmärtää yrittämisestä kauhean paljon. Jos yrittäjä on niin onnellisessa asemassa että pystyy palkkaamaan firmaansa työntekijöitä, tarkoittaa se usein että yrittäjä saa itse vähemmän palkkaa kuin työntekijä, koska työntekijämaksut yms. ovat niin kovat. Jos/kun työntekijä sairastuu/tulee raskaaksi/haluaa pitää lomaa, joutuu yrittäjä tekemään työntekijän työt ja silti maksamaan tekemättömästä työstä (ei toki yhtä paljon kuin palkkakulut, mutta tyhjästä kuitenkin). Tuuraajan palkkaaminen voi olla pienelle firmalle täysin mahdotonta, jos tulot ovat epävarmat muutenkin. Yrittäjä painaa yleensä ympäripyöreää päivää muutenkin, eikä tunne käsitteitä ylityökorvaus/iltalisä/sunnuntailisä...

   Palkansaajan ja yrittäjän palkkoja ei siis tosiaan voi verrata keskenään, mutta on myös äärettömän itsekeskeistä ajatella että palkansaajana on jotenkin tärkeämpi kuin yrittäjä. Ratkaisuja ongelmiin voi löytää muutenkin kuin lakkoilemalla, eihän lakko ole ratkaisu ongelmiin (vrt. sairaanhoitajien myönnytykset ylityökorvausten ennallaan pitämiseksi), en edes keksi millä tavalla se edistää työntekijöiden etua.

   Olen siis itsekin palkansaaja, tällä hetkellä työtön koska työpaikkani meni alta halvemman ulkomaisen työvoiman takia (Samankaltaisessa työpaikassa kuin Posti, eli valtion ennen omistama, nykyään yksityistetty mutta valtiolla on edelleen sanottavansa yhtiön asioihin). Lakonuhkaakin väläyteltiin YT-neuvottelujen aikana, mutta ei siihen lähdetty, koska se ei olisi ratkaissut asiaa. AKT:tä yritettiin tukilakkoon, mutta se ei heitä kiinnostanut vaikka työmme liittyi ratkaisevasti kuljetusalan toimimiseen Suomessa. Sen sijaan lentoemäntien ruokakriisi oli heille tärkeämpää, jonka vuoksi tukilakko taidettiin järjestää. Mieheni on yrittäjä, joten hänen kauttaan taas saan näkökulmia työnantajan vinkkelistä, ja ne avartavat paljon vaikka kaikesta en samaa mieltä olekaan.

   Maailma ei ole niin mustavalkoinen, Susu.

   Ja Susannalle tsemppiä ja voimia joulumyyntiin lakosta huolimatta, se ei ole reilu ketään kohtaan. Sun bambutiskirätit on kyllä hyviä, ja Tomppakassi nro 1 on käytännöllisyydessään mun kassien kärkikastissa, oon käyttänyt sitä tosi paljon (myös käsityömessuilla ja Habitaressa, joten näkyvyyttä se on saanut niissä vaikka myyntipaikka siellä ei ole ollut sulle kannattavaa Ü)

   Ai niin. Mun anoppiehdokas on postinjakaja. Mitään positiivista ei työstään koskaan sano, niin on rankkaa ja ylkkyä tulee kun ei kerkiä jakamaan niin nopeasti kuin pitäisi. Kun kysyy että mitä olette ehdottaneet ratkaisuksi työkuorman vähentämiseksi, niin valitus vaan jatkuu, ei viitsitä edes miettiä ideoita. En pysty jakamaan sympatiaa siis myöskään postilaisille, koska niinhän se on että työntekijät tekevät työpaikan, heillä on yhtäläinen oikeus esittää kehitysehdotuksia firmalle, kuten johdollakin, ja kalliilla konsulteilla.

   Poista
  2. Minä kiitän suuresti tästä kommentista. Tässä on niin monta tärkeää pointtia, että eipä ole lisäämistä enää. <3

   Poista
 9. Oon sun tuotteitasi muuten aiemmin ostanut mutta kyl tää postaus nyt taisi kuitenkin sen verran vaikuttaa että taidan jättää ne muille tästä lähtien. Sulle varmaan kelpais postilaistenkin rahat vaikket itse heille palkkaansa soisikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehän luette taas kuin piru raamattua. :)
   Ja kuten jokaisen tällaisen reaktion jälkeen minä joudun taas kerran toteamaan, että jos minun mielipiteeni muuttaa myös tuotteeni kelvottomiksi, niin sitten se on niin. Onneksi on muitakin tiskirättivalmistajia. Niitä, jotka ovat tarpeeksi viksuja, etteivät availe tuntojaan julkisesti.

   Poista
  2. Jos Susanna blogissasi julkaiset mielipiteesi asiasta niin silloin on varauduttava myös siihen että kaikki eivät vain myötäile ja ole samaa mieltä :) Mä oon todennu Lidlin mikrokuiturätit viimeaikoina aika hyviksi ;)

   Poista
  3. En ole vaatimassa myötäilyä. Sinä nyt tulkitset aika kovasti, kuten Silmukkapakokin. :)

   Ja Lidlissä on kyllä paljon älyttömän hyviä tuotteita. Sieltä mekin kaikki ruokamme haetaan.

   Poista
 10. Tuollaset kommentit kyllä pistää tilaamaan sulta rättejä kuhan tässä keritään. Jääkööt sitten vaikka jouluksi postiin ....Grrrr

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3

   Hassua, miten tämä aina käy taistelutantereeksi. Minä taidan olla tosi huono kirjoittaja, kun aina joku provosoituu. Onneksi tästä ei kukaan minulle palkkaa maksa. :)

   Poista
  2. Mä taas sinuna näkisin sen että hyvät kirjoitukset laittavat ihmiset miettimään asioita. Netissä on nimimerkin takana turhankin helppo tulla loukkaamaan tai ainakin rähistä kovaan sävyyn. Ja siinä kun se on, että erilaiset ihmiset lukevat toisten tekstejä erilailla.
   Mä oon Susanna susta ihan hirmu ylpeä ja iloinen, että jaksat kirjoittaa blogia, mutta ennen kaikkea siitä että USKALLAT kirjoittaa siitä miltä tuntuu.

   Isoja, lämpimiä haleja!! <3

   Poista
  3. Tarkennetaan että siis miettimään = kertomaan oman mielipiteensä, huono teksti on sellainen joka ei hetkauta mihinkään suuntaan eikä anna mitään kenellekään. Nyt tuossa vaan on se, että vaikka olisi nimimerkin suojissa, kannattaa silti vähän miettiä mitä kirjoittaa. Toisella puolella on aina ihminen!

   Poista
  4. Kiitos kannustuksesta, Mirka! <3

   Poista
 11. Tää oli rohkea avaus. En itsekään tienaa montaa tonnia kuussa, mutta en silti ymmärrä lakkoilua. Mitä on saavutettu lakkoilemalla viime vuosina, ei mielestäni mitään, paitsi yleistä mielipahaa. Yleensä tyydyn toteamaan, että lakkoilu lisää automaatiota tai tuotannon ulkoistamista jonnekin, missä ei lakkoilla. Tsemppiä Susanna, mä tilaan rättilöitä joululahjoiks!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla niin, että aika moni on minun kanssa samoilla linjoilla, mutta älyää pitää turpansa kiinni. :D

   Nimenomaan mielipahaa lakoilla saadaan aikaan, ja uskon, että myös niille lakkoilijoille itselleen. Kiukku ruokkii kiukkua. Ja kun tuolla aiemmin minua pidettiin itsekkäänä, niin se oikeastaan ihmetyttää minua aika paljon. Jos mietitään, mitkä vaikutukset pitkällä postin ja kuljetusalan lakolla olisi ihan isossa mittakaavassa, niin siihen nähden koko lakon riidanaihe on aika pieni pisara. Emme me käsityöläiset ole ainoita yrityksiä, joiden liikevaihtosta suurin osa tulee joulun alla. Se pätee ihan kaikkiin verkkokappoihin, myös niihin suuriin. Niihin, jotka työllistävät ihmisiä paljon. Mites sitten suu pannaan, kun sielläkin aletaan vähentää väkeä, kun joulumyynti ei ylläkään lähellekään tavoitteita. Toivottavasti tämä lakko nyt jää muutaman päivän mittaiseksi ja toivottavasti kuljetusala ei ala tukea sitä. Koska sitten sillä vasta isot vaikutukset olisivat.

   Poista