perjantai 27. marraskuuta 2015

Joulukalenteri


Jotta tämä tapahtuma ei tänäkään vuonna olisi ihan pelkkää rahastamista, niin jotain pientä annan myös teillepäin.

 JOULUKALENTERI

Tämän joulukalenterin voitte tulostaa ja askarrella valmiiksi. Ohjeet tulevat tässä. Niissä on vähän harhauttavasti Sojan uniikin kansallispukuisan kalenterin kuva, koska kuvasin nämä ohjeet varmuuden vuoksi jo pari viikkoa sitten, kun annoin kalenterin Sojalle, enkä ollut varma, kerkiänkö enää lähempänä korttelin joulua askarrella ja kuvata teidänkin kalenterianne. Ja onneksi niin, sillä en minä ole kerinnyt. Anteeksi sinisävyiset kuvat. Oli pikkuisen pimeä päivä.Tarvitset väritulostimen, vähän tavallista tulostuspaperia vahvempaa paperia, askarteluveitsen ja liimaa. Ja mielikuvitusta.

Aloita tulostamalla kalenterin molemmat sivut tästä pdf-tiedostosta. Minä käytin mattapintaista piirustuspaperia, jolle voi ihan hyvin tulostaa mustesuihkutulostimella. Lasertulostin vaatii omat paperinsa. Kuten huomaat, kalenterin sisältö on tyhjä.Leikkaa askarteluveitsellä kansikuvan luukut auki kolmelta sivulta niin, että et vedä viiltoja aivan nurkkaan asti.Paperin toisen puolen pitäisi näyttää tältä.Nyt seuraa haasteellisin vaihe. Luukkujen täyttäminen. Kalenterin saaja tietysti vaikuttaa siihen, minkälaisia yllätyksiä luukuista löytyy. Jos teet kalenterin aikuiselle rakkallesi, voit kirjoittaa niihin aineettomia yllätyksiä, kuten jalkahierontaa tai muuta rentoutumista. Pienelle lapselle voit piirtää kivoja kuvia. Voit myös leikata kuvia lehdistä tai liimata yhteisiä valokuvamuistoja. Isommille lapsille voit vaikka kirjoittaa aarrejahdin ohjeita: "Kurkkaa koulureppuusi" ja sieltä sitten löytyy vaikka nami tai muu pieni lahja.Kun luukut ovat täynnä, levitä liimaa arkin reunoille ja liimaa kansi paikalleen. Ennen liimaamista kannattaa tarkistaa valoa vasten, onko tulostimesi onnistunut kohdistamaan luukut oikeille paikoilleen. Jos ei aivan ole, liimaa arkit niin, että luukut osuvat yhteen.

Kalenteri on valmis!
Muistakaa tutkailla yrittäjien tarjontaa Käsityökortteli-ryhmässä vielä iltaan saakka!


6 kommenttia:

 1. Oi jukra - miks mun tulostin temppuilee just nyt.... Kiitos kuitenkin ideasta :D Ihana! Keräilen kaikenmaailman joulukalentereita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva keräilykohde! Kalenteri ei katoa tuolta minnekään, joten askartele sitten, kun tulostin taas on yhteistyökykyinen.

   Poista
 2. Tosi kiva idea! Sympaattisia lumiukkoja.

  VastaaPoista