maanantai 2. joulukuuta 2013

Mikä mahtava joulukuu


Onko teillä joulukalenterit? Vai lapsilla vain? Meillä on aikuisilla, mutta lapsella ei lainkaan.

Minä askartelin Sulolle kalenterin jo monta viikkoa sitten ja olen sen jälkeen lähes joka ilta nukkumaanmennessä sanonut, että "Katopas, mikähän tuolla kaapin päällä on".


Siellä on vihreä tarjotin, jossa on 24 paperipussia. Yksi pussi tarjoillaan Sulolle aamuisin sänkyyn. Eilen tungin tarjottimen Sulon eteen jo ennenkuin hän oli saanut silmiäänkään auki. Kumpikohan meistä on siitä enemmän innoissaan?

En ollut arvannutkaan, että myös Sulo oli salaa valmistellut kalenterin minulle.


Hän oli hankkinut hienon lokerikon. Se on aika nerokas kalenteri, sillä lokerikolle on käyttöä myös sitten, kun luukut on avattu.

Eilen avattiin ensimmäiset luukut.


Sulon pussista tuli esiin legoja ja minun lokerostani Playmobil-pinssi ja kaksi smurffisuklaata.


Tänä aamuna sainkin pehmeän paketin: mummokalsarit! Ai että ovat mukavat jalassa! Millaisia alushousuja sinun rakkaasi ostelee sinulle, jos ostelee? Ilahtuisitko näistä?

Tänään on niin huikean kaunis ilma ulkona, että minä aion laittaa tietokoneen kokonaan kiinni ja keskittyä pihallaolemiseen.



35 kommenttia:

Sari_Suu kirjoitti...

Ihanat kalenterit, ihanat mummokalsarit, ihana aurinko - nauti.

Kirpparikeiju kirjoitti...

Ihana, ihana kalenteri!

Meillä on tänä vuonna lapsella ihan perinteinen, kaupasta ostettu, mielikuvitukseton karkkikalenteri. Aikaisempina jouluina olen käyttänyt pienistä huopapaloista ommeltua sukkakalenteria, johon olen laittanut karkkeja tai purkkaa. Varsinkin ihan pienenä pojasta oli tosi hauskaa löytää sukkakalenterista joka aamu purkka. Siinä riitti itselläkin ihmettelemistä, ihan näin vuosiksi eteenpäin.

PS. Tein blogiin oman askarteluaiheisen joulukalenterin. Käyhän kurkkaamassa, kaksi luukkua on jo avattu :))

Soja kirjoitti...

<3

Karkkis kirjoitti...

Voi että mitä joulukalentereita! Minä en ole koskaan viitsinyt toteuttaa itsetehtyä joulukalenteria, vaan tyydyn hieman kadehtien ihailemaan muiden viitseliäisyyttä. Toisaalta viitsin tehdä monenmoista muuta, joten ei ehkä kaikkeen tarvitse ryhtyäkään. Partiolaisten kalenteri on hyvä vaihtoehto.

Mummokalsareiden sijaan toivon flanellisen pehmeää mummopyjamaa joulupaketista!

Maija kirjoitti...

Te ootte niin ihania! Mullekki kelpais mummokalsarit. :-)

Apris kirjoitti...

Ihanat kalenterit, miulla vaan perinteinen pahvinen, toki veljentytöltä ostettu, joten tykkään :) Ja tuo lokerikko on mielettömän ihana, haluais kanssa tuollaisen. Pitääkin vinkata ens vuotta varten. Itse keräilen tyhjentyneitä isompia tulitikkuaskeja, niistä joskus sitten tehdään kalenteri...ehkä. Onpas teillä ihan erilainen keli kuin meillä, hyvä että on päivä valjennut.

Tiina kirjoitti...

Teillä on hienot kalenterit! Sulo on kyllä mies paikallaan :)

Mulla on tänä jouluna joulukalentereiden suhteen hiukan matalalentoa.
Piti tehdä retrokankaista Mielettömän Hyvän Idean Joulukalenteri, mutta en tehnyt.
Ja sitten se toinen... *köh*

Ehkä tämä tästä iloksi muuttuu, onneksi kummit lähettivät lapselle muumihahmokalenterin (jota en itse raskisi ostaa edes) ja mummu toi partiolaisten kalenterin.

Joulu tulee aina ihan varkain. :)

Heli kirjoitti...

Voi ei, te ootte kyllä niin ihania ja suloisia ja hassuja! ♥ Ihanimmat kalenterit ikinä noi teidän!! Mitähän te olette keksineet toisillenne sit joululahjoiksi, kun nämä jo on niin mahtavat??

Meillä on kuopuksella (12v) se ihan tavallinen suklaakalenteri. Mies sanoi, että ei noi isommat tarvii (15, 17 ja 18v) mutta tänään ne alkoi naukua, että miksei niillä ole kalentereita... =) Taidan siis ostaa kauppareissulla niillekin sellaset tylsät euron kalenterit.

Hmmm... mun miehelle ei tulis mieleenkään laittaa mulle kalenteria, mut voisin tietty ite laittaa itelleni. Vaikka sellasen suklaapatukka-kalenterin tai jotain... ;)

Susanna kirjoitti...

Kaikki on niin ihanaa! Lumenkolaaminenkin oli ihanaa ensimmäisen tunnin ajan, mutta sitten se alkoi jo ärsyttää. :P

Susanna kirjoitti...

Ajatella, miten suloista on ihastua purkasta! ❤

Minäpä käyn kurkkimassa! En ole ehtinyt lukea tuhatmääräisiä blogisuosikkejani ollenkaan moneen aikaan.

Susanna kirjoitti...

:)

Susanna kirjoitti...

Juu, ei kaikkeen tarvitse revetä. Tänä vuonna minä ajattelin pärjätä ilman kalenteria. Yleensähän se Playmobil-kalenteri on minulla vakio. Tänä vuonna vaihtoehdoissa ei ollut minua miellyttävää teemaa ja ostin sen alppitalonkin jo hyvissä ajoin.

Pidän peukkuja pyjamallesi!

Susanna kirjoitti...

Parhaita pöksyjä ovat. En ihan oikeasti tajua, miten niin monet naiset kykenevät elämään jossain tekokuituisissa pitsiviritelmissä... tai stringeissä... O_o voi kauhistus.

Susanna kirjoitti...

Pitääpä Sulolta tiedustella, mistä tuon lokerikon hankki. Ilmeisesti se on ihan kalenteriksi tarkoitettu, kun lokerot oli valmiiksi numeroitukin.

Susanna kirjoitti...

Minua kyllä niin nauratti se hetkinen siellä blogissa... :D

Onneksi on kummit!

Joulu tulee varkain ja tänä vuonna tuli talvikin. Meillä on talvivaatteet yhä vintissä, auton lämmitysjohdosta ei kenelläkään ole mitään hajua, ja puutarhaletku jäi lumien alle.

Susanna kirjoitti...

Meillä on kyllä aikamoisia paineita joskus noiden joululahjojen suhteen. Ja aina ei osu ihan nappiin. Legendaarisia virhehankintoja ovat olleet auton silmäripset minulta Sulolle ja karvalakki, jota Sulo nimittää "katastrofihatuksi". Eikä Sulonkaan keksimät lahjat aina ihan osu, kerran sain häneltä räiskyvän pinkin polyesterimekon, sellaisen hottiksien pikkumekon. Olin kuin turvonnut miss Piggy se päälläni eivätkä tissini täyttäneet niitä kuppeja. :D

Kyllä ne isommatkin ovat kalenterinsa ansainneet. Ei kai koskaan voi olla liian vanha. Sinulle sitten niitä patukoita!

Heli kirjoitti...

Hauskoja kuitenkin nuo virheostoksetkin! Muistan ne auton silmäripset nähneeni.

Muista sitten joka päivä informoida mitä olette sinä aamuna kalentereistanne saaneet! =)

Katja kirjoitti...

Olette ihana pariskunta! Mummokalsarit kelpaisi vaikka en tiedä voisko minua katsoa nauramatta ne jalassa :D Meillä aikuisilla ei ole kalenteria vaikka mietin tänä vuonna sellaisen hankkimista. Vieläköhän ehtisi?

Susanna kirjoitti...

Sulon häpeäksi ja minun ilokseni ne ripset puettiin Salomelle hääpäivänämme. :D

Susanna kirjoitti...

Ei ketään voi katsoa nauramatta mummokalsareissa. Ihan normaalin muotoinenkin ihminen muttuu ihan perskeskeiseksi niiden ansiosta. :P

Ehtii, ehttii. Ja ajattele, miten kivaa: saa avata monta luukkua heti alkuun!

Peppi kirjoitti...

Ihanaa huumoria teidän kalentereissa. Joskus joillain "aikuisilla" lipsahtaa kaikki niin turhan vakavaksi ja fiiniksi. Semmonen on tylsää.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat kalenterit! Hyllykössä näkyy vain 18 laatikkoa, kiinnostaa tietää, miten Sulo on ratkaissut tämän ongelman kun päivä on 24 :)
VE

Susanna kirjoitti...

Voi kääk, arvaas mitä... en ollut edes huomannut että niitä on liian vähän! Ja nuo numerot eivät olleetkaan olleet valmiina lokeroissa, vaan Sulo on ne itse siihen printtaillut. SItten, kun luukut alkavat loppua, hän kuulemma ottaa "varanumerot" ja täyttää tyhjenneitä lokeroita tarpeen mukaan. ❤

Liikutuin Sulosta tämän vuoksi veilä enemmän.

Susanna kirjoitti...

Niin on. En tosin tiedä, mitä mieltä Imatran kylpylän asiakkaat mahtoivat meistä olla, kun kävimme hyvinmenneen viikonloppuni kunniaksi äsken syömässä illallisen kylpylän seisovasta pöydästä, "fiinisti", ja sen jälkeen ajoimme rallipeleillä pelisalissa kilpaa. Saattaa olla, että eläydyimme taisteluun aika tiiviisti... kuinkahan kovaa mahdoin kiljua?

marjaana kirjoitti...

Voi mahtavat kalenterit, itsellä ei perinteistä tai vastaavaa kalenteria, joten aloitin yllätysjoulukalenterin :) Kirjailen (toivottavasti) joka päivä näitä juttuja blogiini. Joskus vuosia aiemmin tein saman, suosittelen :) Kivoja ylläreitä voi joulukuisista päivistä löytyä! Ja toivottavasti lukijatkin ilahtuvat :) Eka luukku sisälsi jouluisia ja myös vähemmän jouluisia makuja.

Susanna kirjoitti...

Hienot ja erilaiset kalenterit sinulla! Kokemuskalenteri varsinkin tuntuu hirmuisen hienolta idealta. SItähän saisi arkipäivistäkin enemmän irti, kun katsoisi omia touhujaan uusin silmin ja keskittyisi kokemaan asioita!

marjaana kirjoitti...

Kiitos :) Oli kyllä mielenkiintoista havaita kokemuksia ympäriltään ja tosiaan toi uutta viehätystä arjen keskelle. Ja ei ne niin isoja juttuja aina tarvitse olla, jotka sykähdyttävät :) Ihanaa joulun odotusta!

Anonyymi kirjoitti...

Meillä miehen lahjominen on helppoa: hän ilahtuu eniten päivistä, jolloin kukaan ei osta mitään. Advettikalenteri, jossa joka päivä tulisi joku tavara - taitaisi olle miehellä piinallinen joulukuu. No joo, joitain ruuveja, muttereita, tiivisteitä ja kytkimiä hankkimalla häntä voisi ilahduttaakin - jos vain osaisi valita oikeita (en osais :)

Anonyymi kirjoitti...

Parempi tosiaan jättää sitten kalenteri tekemättä. :)

Jaana Tapio kirjoitti...

Totisesti mäkin haluan ensi jouluna oman kalenterin! Ei ehkä varsinaisesti tavaraa, mutta vaikka joku pieni runo tai ajatuksella valittu teepussi olisi sieltä kiva löytää. Miksei joskus jotain herkkujakin :)

Anonyymi kirjoitti...

Toivottaavsti saat ensi jouluna mieluisan kalenterin!
Minä sain tänään pienen seesaminsiemenpötkön. Mukava saada suu makiaksi heti herättyään. :)

Iris//Kirppukoti kirjoitti...

You made my day!

Susanna kirjoitti...

:D

eija kirjoitti...

Ihania nuo teidän joulukalenterinne! Minä sain muutamana vuonna aviomieheltäni joka aamu pienen rasian (tulitikkurasiaa oli tuunannut), jossa oli pala Fazerin sinistä ja lappunen, jossa luki: Minä rakastan sinua, koska .... Joka päivälle oli keksinyt eri asian. Se oli tosi ihana ja hellyttävä.

Anonyymi kirjoitti...

Нel&X6c;o colleagues, nicе p&X6f;ѕt
a&X6E;ԁ fastidious u&X72;ging co&X6D;&X6D;e&X6e;tе&X64; herе, I
&X61;m actual&X6c;y enjo&X79;i&X6E;g by thеse.


Н&X65;rе is my web-si&X74;e ... pop up displays