maanantai 18. maaliskuuta 2013

Hullun shoppailijan saavutukset


Olimme viikonloppuna pääkaupunkiseutuvilla. Anoppini halusi käydä Ikeassa katselemassa verhokankaita, joten vein hänet sinne mielelläni, vaikkei minulla itselläni ollutkaan sinne mitään asiaa.

Kävi tietysti niin, että anopin verhojen lisäksi kannoin sieltä kuitenkin ulos repullisen tavaraa. Ja sen repun myös! Enpä olisi arvannut, että kaikki vaatimukseni täyttävä reppu löytyisi Ikeasta. Monta vuotta hyvin palvellut reppuni kärsii aukirepeävästä vetoketjusta, joten olen yrittänyt katsella kauppojen reppuvalikoimia sillä silmällä jo viime kesästä saakka. Tämä on vihdoinkin kukkarolleni sopiva, mutta silti tyylikäs ja täynnä monikäyttöisiä taskuja.


Ostin myös kaksi puolipympyrän muotoista kynnysmattoa. Olen kaipaillut toimistoon pyöreää, ruttaantumatonta mattoa pyörällisen työtuolini alle. Tuolin pyörät vaurioittavat lattiaa nimittäin ihan urakalla. Kun näin nämä puoliympyrät, ne muodostivat mielessäni heti kokonaisen ympyrän.


Teippasin ilmastointiteipillä matot päällekkäin ja vetelin mattoveitsellä summittaista siksakkia niin, että viilto meni molempien mattojen läpi.


Sitten yhdistin näin muodostuneet sik-sak-reunat samaisella ilmastointiteipillä maton nurjalta puolelta.


Ratkaisu tuntuu toimivalta. Hintaa tuli noin 6 euroa. Onneksi en ollut vielä ehtinyt ostaa mitään kallista ja kamalaa bukleemattoa.


Tämä metallinen serviettiteline lähti myös mukaani heräteostoksena.


Sen väri ja muotokieli täsmäävät toimiston seinällä oleviin tuikkukynttiläkippoihin.


Serviettejä sinne ei kuitenkaan laiteta, sillä sitä tarvitaan toimiston pöydällä pitämässä kaikki sekalaiset paperiarkit ja liput ja laput nätissä nipussa.


Kotimatkalla pysähdyimme eräässä kauppakeskuksessa hakemassa evästä ja siellä minä törmäsin Tiger-kauppaan. Noista Tigereistä olen kuullut blogimaailmassa, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun sellainen osui kohdalleni. Halusin käydä kurkistamssa, mistä siinä on kyse.

Ja kysehän oli naurettavan halvasta, mutta älyttömän söpöstä krääsäkaupasta. Ostin maailman kauneimpia lahjapapereita.

 

Mutta lahjoja minä en niihin kääri, vaan ajattelin päällystää niillä parit komeron ovet. Tyyliinsopivat posliinivetimetkin kun löytyivät samasta kaupasta.

27 kommenttia:

Soja kirjoitti...

Ooh, tuollaiseen Tigeriin on päästävä! Kiitos vinkistä, mie en ollut kuullutkaan!

Inka kirjoitti...

Hienoja löytöjä olet tehnyt! Niin täysin sun näköisiä :)

Tiger on aika kiva tosiaan, osa vähän (ai vähänkö?) heppoista turhaketta, mutta löytöjäkin tekee. Ihanan raikas tuulahdus kuitenkin Suomen kauppavalikoimaan!

AnniP kirjoitti...

Noista nupeista minäkin haaveilen, liian pitkältä vaan tuntuu matka tigeriin...

Susanna kirjoitti...

En tiedä, onko sellaista sen lähempänä kuin Kouvolan Veturissa.

Susanna kirjoitti...

Se oli aikalailla omanlaisensa kauppa, niin omituinen tuotevalikoima. Mausteista kondomeihin ja valaisimiin. Yllättävän paljon kivaa sieltä lähti mukaan, sillä noiden lisäksi ostimme myös kuviollista askartelupaperia, mausteseoksia, laastaria ja paistopihdit.

Susanna kirjoitti...

Niissä oli kyllä paljon tosi kivoja vaihtoehtoja, mutta ehkä ei kannata kahden euron nuppien takia kovin pitkää matkaa lähteä taittamaan.

Mun Tekemä kirjoitti...

Mahtava mattoidea! Tigerista löytyy kyllä vaikka mitä...

Matkatar kirjoitti...

Aivan ihana tuo mattojuttu! Minäkin olen jo hypistellyt noita kauniita papereita kaupoissa, mutten ole vielä keksinyt mitä niillä tekisin..origameja? Kaapin/laatikonkin voisi tietysti päälystää -kiitti vinkistä!

Katja kirjoitti...

Ikea jaksaa aina yllättää! Itse olen menossa parin viikon päästä, kesäkivaa odotan kovasti valikoimasta löytyvän.

Hanne Valkoinenleinikki-blogi kirjoitti...

Miten olen osannukin kulkea Ikeassa niin, että en ole törmännyt yhteenkään reppuun. Myös keltainen servetti teline on jäänyt näkemättä.
Oiskohan lasien paikka:)
Tigerissa on kivaa tavaraa kuten Tiimarissa sen alkuaikoina.

morso kirjoitti...

Hih. Mulla on tismalleen samanlainen oranssi reppu. :) Olen ollut siihen tosi tyytyväinen. Edellinen duunireppuni kului puhki, ja oli vaikea löytää sopivaa, tarpeeksi simppeilä ja siistiä reppua tilalle. Minä olisin ollut valmis sellaisesta maksamaan enemmänkin, mutta en vaan löytänyt - ennenkuin Ikeasta. Hämmentävää.

Susanna kirjoitti...

Kiitos!

Susanna kirjoitti...

Kiitos ja ole hyvä. :)

Susanna kirjoitti...

Toivottavasti löydät mieluisia kesäjuttuja. Ainakin puutarhakalusteita näkyi olevan runsaasti.

Susanna kirjoitti...

Nämä reput olivat Vantyaan Ikeassa siinä lastenleluosaston ja kahvilan välissä. Samaa sarjaa oli matkalaukkuja ja toilettipusseja ja muuta sellaista.

Susanna kirjoitti...

Reput ovat hämmästyttävän rumia... tai siis joko liian koulureppuja tai liian vaellusreppuja. Cityreppuja on selvästi harvassa. Tämä on täydellinen cityreppu.

Hanna GoingToRain kirjoitti...

Itse törmäsin Tigeriin viime vuonna kun olin Tanskassa vaihdossa ja surkuttelin kovasti kotiinlähdön hetkellä, että olispa näitä Suomessakin. Hihkuin onnessani kun tajusin että Tiger ON hivuttautunut myös tänne ja viime syksynä sellainen aukesi Kuopioon niin on jopa inhimillisen matkan päässä että pystyy käymään. Onhan se toisaalta aika turhaa tavaraa täynnä mutta itse löysin sieltä esimerkiksi läppärin suojakotelon ja älyttömän hyviä, happovapaata paperia olevia luonnoskirjoja naurettavan halpaan hintaan. Tykkään! ^^

Susanna kirjoitti...

Niitä luonnoskirjoja minäkin vähän kuolailin. Paljon ihania tavaroiota! Mutta koko ajan siinä kaupassa ollessa minulla oli kuitenkin sellainen kalvavan inhottava tunne, että kun kaikki on niin ehdottomasti huomattavan paljon halvempaa kuin missään muualla, niin mitä se tarkoittaakaan tuotteiden alkuperän suhteen...

Anonyymi kirjoitti...

Tiikeri löytyy Tampereen Koskihelv..keskuksestakin. Origamipapereista yksi päätyi nukkekodin tapetiksi. Ja Kiina kiittää...

Heather

Susanna kirjoitti...

Minä kanssa aloin jo miettiä, että mitenköhän onnistuisin saamaan nukkekodin katto- ja jalkalistat pois, jotta voisin tapetoida seinät uudestaan Tigerin näteillä origamipapereilla...

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä se paperi livahtaa sinne seinän ja listan väliin, ohutta kun on? Tapetoinnista seuraa tietenkin kalusteshakkia. Ja uusia kalusteita ;D

Heather

Susanna kirjoitti...

Voitko kuvitellakaan, millaiseen ruttuun mä sen paperin saan, jos sitä pitää ujutella! :D

Wanhan Wallankumous kirjoitti...

Ihanat värit ja tuo tilkkutäkki tuolin päällä on hieno. Tiger on kyllä niin koukuttava krääsäkauppa. Sieltä löytää asioita joita ei tienyt tarvitsevankaan :)

Susanna kirjoitti...

Niin juuri kävi. Kun tulin kassalle syli roinaa pursuillen, kassaneiti totesi, että olisi heillä ollut noita korejakin. Sanoin, etten tullut ostamaan mitään, vaan kävi vahinko. Hän nauroi, että samoin käy kaikille.

Jaana/Hattaralandia kirjoitti...

Ikea ja Tiger: parhaimpia (pahimpia) heräteostospaikkoja.
Hauska tuo mattoidea!

Susanna kirjoitti...

Aika outoa jopa, miten aina käy samalla lailla. "En osta mitään" kääntyy yhtäkkiä kärrylliseksi tavaraa.

Hanna GoingToRain kirjoitti...

Ihan totta. Koska se ei voi mitenkään olla todellista, että tavaraa saisi niin överihalvoilla hinnoilla vain siksi, ettei kauppias lisää hintaan hillitöntä katetta itselleen. Kyllä se hivenen kalvaa takaraivossa joka kerta siellä käydessä, että mitenköhän pahasti jossain päin maailmaa on työvoimaa riistetty että minä saisin tämän luonnoskirjani näin halvalla. :/