maanantai 22. lokakuuta 2012

Ihan pöllö päivä


Lähdin auringon houkuttamana ajelemaan polkupyörällä kesken tiskirättitouhujeni. Suuntasin hiljaiselle golfkentälle ja istuskelin hetken siellä rantasaunan laiturilla päivää paistattamassa.

Kun nousin jatkaakseni matkaani, tajusin yhtäkkiä katsovani suoraan suuren pöllön rauhallisiin silmiin. Säikähdin! Uskomattoman suuri lintu! Se istui hievahtamatta paikoillaan. Istui vain ja katseli minua, aivan lähietäisyydellä. Jähmetyin ihailemaan sitä.

Vasta sitten ymmärsin kaivaa kännykän esiin.


Pöllö istui niin lähellä minua, että vaikka itselläni ei ollut silmälaseja päässä, pystyin erottamaan sen yksityiskohdat mainiosti. Arvioisin, ettei välimatkaa ollut kymmentäkään metriä. Kirosin mielessäni sitä, ettei minulla ollut kunnon kameraa mukana, ei edes pokkaria, vaan olin onnettoman iPhonen suttukameran armoilla. Häkellyttävän lähellä istuva pöllö näyttää kuvissa olevan kovin kaukana.

Yritin hivuttautua vieläkin lähemmäs, mutta pöllöä ei huvittanut pitää minulle seuraa, vaan se siirtyi kauemmas. Minä pyrin perään, mutta silloin se lensi viheriön poikki ja katosi näkyvistä.

Tämä oli hyvin vaikuttava kokemus. Lintuja harrastava tuttavani osasi tunnistaa upean pöllön lapinpöllöksi. Lapinpöllöt etsivät nyt myyriä täältä eteläisemmästä Suomesta, ja minä toivotan ne kaikki tervetulleiksi meidän pihamme runsaaseen myyräbaariin. (Vrt. edellinen postaus.)


Tästä pöllökohtaamisesta riehaantuneena päätin laittaa pikaisen alennuskampanjan Verkkopuotiin, jossa nyt lopultakin on kaikkia riepuja tarjolla.

Olen saanut valmiiksi nelisensataa rättiä, mutta koska erilaisia kuoseja on niin paljon, on jokaista versiota nyt tarjolla hyvinkin rajallinen määrä. Mutta kangasta on painettuna ainakin toisen mokoman verran, joten yritän pitää varastoa yllä. Suosituimmat kuosit saattavat silti taas loppua nopeasti.

Siispä, jos olet menossa ostoksille Verkkopuotiini, kliks kliks, niin muista blogin lukijoiden alennuskoodi LAPINPÖLLÖ, ja saat 15 prosentin alennuksen vähintään 20 euron arvoiseen tilaukseen. Alennus on voimassa ma-ke.

28 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Pöllöt on upeita lintuja, ylväitä. Ja tervetulleita meidänkin pihapiiriin. Jos pihassanne on maamyyrä, niin se on lihansyöjä, ei tuhoa kukkasipuleita tai muita kasveja. Ja on myös rauhoitettu. Muut myyrät tuhoaa sitten ne kasvit.

Mervi kirjoitti...

Oioi, nyt pitää siis rynnitä äkkiä kaupoille!

Mahtava bongaus!

Kaikkiainakesken kirjoitti...

Pöllökuvat ovat kuin lumotusta metsästä.

Karkkis kirjoitti...

Minä en muista, että olisin koskaan nähnyt elävää pöllöä. Täytetetyn nähneenä voin kuitenkin kuvitella, miten vaikuttava pöllö oli luonnossa.

Menenkin tästä tilailemaan joululahjoja!

Tiina Rönnberg kirjoitti...

Vau, hieno bongaus! Itse en muista pöllöä ikinä luonnosta, ainakaan tietoisesti, bonganneeni. Eläintarhoissa olen niitä vain päässyt livenä ihailemaan. Pohdin juuri vähän aikaa sitten, että mistä pöllöjen suosio mm. tekstiileissä ja sisustusesineissä on syntynyt? Onko suosio Harry Potter -sarjan kaikuja, vaikka itse lemmikkipöllövillitys ei tänne pohjolaan saapunutkaan koskaan siinä määrin mitä se oli mm. briteissä.

miuku kirjoitti...

Mein pihapiirissä oleili muutama vuosi sitten pöllö, se ilmestyi näkyville aina iltahämärissä. Sit äkkiä se lopetti vierailunsa. Kyllä sitä ooteltiin, mutta lopulta aateltiin, että tais pöllön nokka näyttää kohti uusia maisemia. Kunnes mein äiti sai kuulla jollain kyläreissulla, että siinä mein järven takana oli pöllö lentäny päin ikkunaa ja joutunu pöllöjen sairaalaan (lähetetty siis johonkin lintuhoitolaan, aiemmin muistin paikkakunnankin, mut en näköjään enää...vai oiskohan se ollu Pyhtää..) Voi että kun olis mukava tietää, mitä sille pöllölle kuuluu, että toipuiko ja pääsikö takaisin luontoon. Mut ne on kyllä niiiin hienoja eläimiä, anatomia on jotenkin ihan hullunkurinen ja liikkuminen aavemaista.

miuku kirjoitti...

Aijaa, miun nimenä on tuossa tuollanen (Miuku)! Miia siis tässä :D

Anonyymi kirjoitti...

"Lapinpöllö luo outoa taikaa..." Olit siis oikeaan aikaan oikeassa paikassa :)

-Marja

Susanna kirjoitti...

Minä voisin silti syöttää myyrät pöllöille, vaikka olisivatkin madonsyöjälajia. Pöllöparat ovat nälissään joutuneet lähtemään etelään. :-)

Susanna kirjoitti...

Ryntäys on tosiaan käynyt yön aikana. Ihanaa päästä pakkaamaan riepuja kirjekuoriin taas pitkästä aikaa.

Susanna kirjoitti...

Se oli aika lumottu paikka. Ryteikköistä vaahterametsää, suuria kuusia. Mukavaa, että golfkentän ranta on jätetty noinkin luonnontilaiseksi.

Susanna kirjoitti...

Minä olen nähnyt kerran aikaisemmin jo. Paikka oli hyvin samanlainen kuin nytkin: ryteikköinen lehtipuusto ja järvenranta. Se pöllö tosin lensi minua kohti ja ylitti minut. Nopea kohtaaminen.

Susanna kirjoitti...

Herranjumala, miten kamalaa. Miten Britanniassa voi olla niin takapajuista, että pöllöjä voi pitää lemmikkinä?!

Juuri viime viikolla käytiin Kiteen eläinpuistossa, ja vaikka siellä oli pöllöllä iso häkki, niin suruhan sen katsomisesta tuli. Eivät pöllöt kuulu vankeuteen. Kuten eivät karhutkaan, tai valkohäntäkauriit tai ilvekset... en oikein ole eläintarhojen ystävä.

Minä en ole koskaan lukenut yhtään Potteria tai katsonut elokuvaa, enkä siis tiedä yhtään, mistä niissä on kyse, mutta taidat olla ihan oikeassa tuon pöllöteoriasi kanssa.

Susanna kirjoitti...

No, ei nimi naista pahenna! :-D

Voi pöllöpoloinen. Toivottavasti se toipui.

Oli se varmaan Pyhtää. Sinne minäkin soittelin silloin, kun meidän piti huolehtia pesästä pudonneista pulunpoikasista. Saimme hyvät ohjeet.

Varsinkin lennossa pöllö on aika erikoinen näky. Sen pää kun on niin isoja litteä, ei lainkaan virtaviivainen. Ja niin hiljaa ja äänettömästi se liikkuu, vaikka on iso eläin.

Susanna kirjoitti...

Niin olin! Olen niin iloinen siitä!

Kirsi kirjoitti...

Pitipä käydä tilailemassa joululahjoja :)

Soja kirjoitti...

Jesh, joululahja-asia ratkesikin sitten tässä :)

Saga kirjoitti...

Niin on komia lintu. Nykyisin sitä on tullut niin laiskaksi, ettei enää jaksa kameraa raahata aina mukanaan...Sitten käy näitä juttuja, että törmää johonkinmielenkiintoiseen juuri kun on vaan se kännykkä mukana.... :O(

Susanna kirjoitti...

Ihanaa, kiitos!

Susanna kirjoitti...

Vieläkö sinun tuttavissa muka on joku, joka ei ole saanut rättilahjaa?! :-D

Kiitos, Soja!

Susanna kirjoitti...

Minulla on se ongelma, että järkkäri on liian iso ja arvokas roijattavaksi mukana joka ryteikössä. Pokkari olisi helppo pitää matkassa missä vaan, mutta kun sillä ei tule niin hyviä kuvia, niin ei viitsi. Ja lopputulos: kaikkein surkein kamera mukana.

Tästedes pokkari pysyy matkassa kaikkialla. Pärjäsinhän minä sen kanssa vuosikaudet ennenkuin ostin järkkärin.

LauraCaarina kirjoitti...

Iiiiiiihanaa! Kupla-rätti! Tämäpä todella mieluinen yllätys. :)

Soja kirjoitti...

Pitäähän niillä olla vararätit, kun toinen on pesussa ;)

Unknown kirjoitti...

Tilasin lisää. Ja jo 2 riskirättiä on osoittauyunut tiskirätiksi. Silti tilasin tiskirättejs koska
menevät joululahjaksi.

VILLAKÖLHIN PIHAMAA kirjoitti...

Kunnioitusta herättävä lintu!! Enpä ehtinyt vielä tilaamaan lempparikuosejani eilen....joten nyt lähti heti tilaukseen, kiitos :)
Ja myös joulupukinkonttiin.

Susanna kirjoitti...

Kiva, että tykkäät!

Susanna kirjoitti...

Kiitos, Titte!

Susanna kirjoitti...

Hienoa, kiitos sinulle myös!