maanantai 15. kesäkuuta 2015

Niin siistiä!


Meille tulee huomenna toimittaja-kuvaaja-yhdistelmä tekemään jotakin juttua johonkin lehteen. Suloa tympii ja minuakin jo vähän harmitti, että pitikö taas mennä sanomaan kyllä ja ottamaan ylimääräistä stressiä. Mutta nyt, kun tämän ansiosta siivosimme koko kodin, niin eipä kyllä harmita enää yhtään! Siisti koti vaan saa ihmisen niin hyvälle tuulelle. Miksi kummassa emme osaa pitää sitä sellaisena? Ja miksi emme siivoaisi yhtä tehokkaasti joskus muulloinkin?



Suloa harmittaa esitellä repsottavia tapetteja, kehnoa remontointijälkeä, puuttuvia listoja ja ylipäänsä kaikkea rempsallaan olevaa. Minua ei haittaa. Tämä on meidän kotimme, sellaisena kuin se meille kelpaa. Eivät ne jutuntekijät tule tänne arvostelemaan meitä, vaan haluavat vain täytettä lehteensä. Ymmärtääkseni painetuilla lehdillä on aika haastavat ajat nykyisin.



Vaikka en ole itsekään kamalan innoissani ajatuksesta lehden sivuille pääsemisestä, niin jotenkin tuntuu velvollisuudelta suostua, kun olen itse aina suuna päänä kiukkuamassa valkoisen ylivallasta kaikissa sisustuslehdissä. Jos joku kerrankin kiinnostuu värikkäästä kodistamme, niin pitäähän se osata ottaa kohteliaisuutena.



Siisti koti sai minutkin innostumaan kuvaamaan pitkästä aikaa. Ei tule olemaan helppo tehtävä huomisella valokuvaajalla löytää täältä lehtikuvan arvoisia kohtia. Toivottavasti ammattilaisen silmä näkee täällä kauneutta, jota omat silmämme eivät osaa katsoa.


PS. Sulo osallistui Fiskarsin kirveskilpailuun. Jos haluatte avittaa häntä eteenpäin, niin käykää antamassa äänenne hänelle tästä. Sivusto on vähän hankala. Ensin pitää hakea m.jappinen, sitten antaa sähköpostiosoite ja sitten vasta voi klikata äänestä-painiketta. Ja seuraavan kerran saa äänestää vasta vuorokauden kuluttua. Ainakin ovat varmistaneet, ettei joku tykitä itselleen miljoonaa ääntä. :)


Lopuksi vielä  rättimainos.



27 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Hih, hyvä mustavalkoinen loppu"kevennys"!
Ihan totta, siisteys saa mielen hyväksi. Enpä tosiaan usko, että repsotus haittaa, juttuhan on vanhaan taloon tehdystä kodista. Upouusi vastarakennettu on sitten erilainen juttu. Mukavaa jutuntekoa! Ehkä on hyvä asennoitua siihen vähän negatiivisesti, niin sitten tilanne saattaa ollakin positiivinen yllätys - toimittajat ovat usein kivoja tyyppejä ;-)

Susanna kirjoitti...

Joo, totta. Pessimisti ei koskaan pety! ;)

Saila kirjoitti...

:-D

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Ihana värikäs koti♥

-Mallu- kirjoitti...

Hyvä postaus, tämä kannustaa minuakin siivoamaan :-). Kerrothan sitten myöhemmin missä lehdessä juttu on, jotta voimme ihailla kaunista kotianne lisää.

Heli kirjoitti...

Sulolle ääni annettu! Aivan mahtava on kyllä toi kuva!! =D

Toivottavasti sulle tulee asiallinen kuvaaja. Yhden tutun kotona kävi vastikään yksi kuvaaja, ja oli mm. siirrellyt huonekaluja eri paikkoihin, kaivellut kaappeja kun etsi astioita mitä vois laitella esille, kantanut omia tyynyjä sohvat turvoksiin (emännän tyyli EI ole pitää sohva täynnä tyynyjä...) ja omia mattoja lattioille, sanonut että tähtiä hän sitten EI ainakaan kuvaa, huokaillut kun yksi seinä oli ihan paljas, että "tuo kyllä kaipaa jotain"... Eli ei ainakaan se koti saanut olla oman näköinen. Lisäksi se tyyppi oli viipynyt koko päivän (siis 8h) siellä heilumassa. Me tätä kyllä kovasti ihmeteltiin kaikkea, sillä jos haluaa tulla kuvaamaan jonkun kotia, niin miksi se ei sitten saa olla sen jonkun koti, vaan se pitääkin stailata kuvaajaa miellyttäväksi kuvaajan omilla kamoilla...?? Mitä persoonallisuutta siinä sitten enää on?? Sit siinä tilanteessa ei ees kenties kehtaa sanoa, että hei stop, en halua että teet noin...

Susanna kirjoitti...

Kiitos. :)

Susanna kirjoitti...

Kerron toki. En oikein teidä, ovatko tällaiset asiat oikeasti mitään salaisuuksia, mutta kun en tiedä, niin en tohdi pulpauttaa lehden nimeä nyt ulos. :D

Susanna kirjoitti...

Kiitos äänestä!

Taitaa olla tosi paljon kiinni siitä tyypistä. Meidän kodista on ollut juttu lehdessä kaksi kertaa. Toisella kerralla kuvista photoshopattiin pois "rumia" valaisimia ja jotain huonetta "stailattiin" kirjapinoilla tuolilla. Meillä ei oikeasti koskaan ole kirjapinoja missään. Kirjat ovat kirjahyllyssä. :D

Toinen kerta taas oli pelkästään miellyttävä kokemus. Sen takia minä nyt tämän huomisen toimittajan kanssa jo juttelinkin näistä aiemmista kerroista, ja hän sanoi, että heillä ei ole tapana alkaa puuttua sisustukseen, vaan kuvaavat niinkuin asiat ovat. Kyseessä ei ole mikään high-class-sisustustrendilehti.

Eri asia tietysti se, että jos joku huonekalu pitää siirtää pois tieltä, että mahtuu kameran kanssa olemaan tai ettei se rajaudu kuvassa jotenkin tökerösti, niin siirtää hiukan parempaan kohtaan. Sitä minä teen itsekin.

Olisi kamalaa, jos joku toisi omaa rekvisiittaa mukanaan! :o

Soja kirjoitti...

Haa! Jos avaa incognito-ikkunaan sen fiskarsin jutun, niin pystyy äänestämään kaikilla neljällä sähköpostiosoitteella samana päivänä :)

Soja kirjoitti...

Niiiii, ja olen k a d e siisteydestä. Mutta tyydyn nyt vaan olemaan kade, sillä en vaan jaksa.

Jovelan Johanna kirjoitti...

Pitää olla erilaisia koteja lehdissä! Ainahan joku suuntaus on vuorollaan muotia, mutta se ei kaikkia miellytä ja jos on vaan sitä in -juttua sivut pullollaan, osa lukijoista ei saa mitään vastinetta rahoilleen. uskon, että jutusta tulee mielenkiintoinen ja itsekin näette oman kodin tavallaan uusin silmin, kun joku toinen esitelee sitä omien silmiensä näkyminä. Jään mielenkiinnolla odottamaan juttua :)

Sulo ja puut, omg! Kyllä tossa Fiskarsia jo kaivataankin!

Koti1898 kirjoitti...

Riepumainoksesta tuli mieleen Puluboin mainospläjäykset Puluboissa ja Ponissa.

Minnikki kirjoitti...

Sotkuinen koti ahdistaa.. Mutta välillä on sellaistakin vaan siedettävä (ei aina voi olla siivoamassa). ;)

Ääni annettu. =)

Liiolii kirjoitti...

Äänestin! Sulon kuva on loistava!

Helinä kirjoitti...

Mä niin nauroin tolle Sulon kuvalle jo yks päivä ja nyt kun näin sen uudestaan niin kyllä piti käydä äänestämässä (usein ei kyllä erilaisia äänestysjuttuja tule tehtyä). Meillä on onneksi vain alle 40 puuta tossa odottamassa kirvestä, mut en kyllä Sulon kanssa ala taistelemaan voitosta. ;)

Tiedän että kuvaaja osaa kuvata teidän kodista ne kivat kohdat, koska eihän siellä teillä muuta olekaan. Keskeneräisyys ja pieni vinksallaan oleminen tuo sitä kuuluisaa elämisen merkkejä ja kodikkuutta!!! Sitä paitsi, eihän se ois ollenkaan jännää jos kaikki paikat oiski tiptopkunnossa. :) Huoh, jos nyt edes juhannussiivot (lue normi viikkosiivon) sais tehtyä!! Hehh. :D

Susanna kirjoitti...

Kännykällä jos sulkee selaimen välillä, niin voi äänestää myös monta kertaa. :D

Tule meille nauttimaan siisteydestä. Yritetään saada tämä kestämään edes pari päivää.

Susanna kirjoitti...

Mekin odotetaan mielenkiinnolla. Joskus ensi vuonna sitten ilmestyy. Tyyppien visiitti oli positiivinen kokemus ja pelkää kurkkaus kuvaajan kameraan ilahdutti. Ihan uusia kuvakulmia!

Susanna kirjoitti...

Mikä? Puluboi? Kääk, iolen aivan puulla päähän lyötynä. Ikinä kuullut.

Susanna kirjoitti...

Ainaha sitä pitää sietää.

Kiitos äänestä! <3

Susanna kirjoitti...

Kiitos! Siinä pieni lintunen on suuren urakan äärellä.

Susanna kirjoitti...

Voi kun meillä edes tunnettaisiin käsite "normi viikkosiivous" :D

Kiitos äänestä! <3

Sari Kotokunnaalta kirjoitti...

Mahtavaa! Innolla jäädään odottelemaan, että päästään juttu lukemaan. :)

Anna-Mari kirjoitti...

Hienoa! Kadehdin vähän uskallustasi päästää kuvaajat kotiin. Meiltäkin on kysytty, mutta en ole antanut lupaa (ainakaan vielä). Tosi hienoa saada lehtien valkoisten kotien sekaan väriä! Tosin ilahduttavan paljon sitä on jo näkynytkin viime aikoina, sen mitä nyt olen sisustuslehtiä selaillut.

Anna-Mari kirjoitti...

Niin, ja siitä siivouksesta... tiedän NIIN nyt juuri miltä tuntuu kun koti on siisti. Meillä oli sunnuntaina juhlat, ja kaikki paikat tiptop. Ah miten ihanaa! Miksi sitä ei osaa pitää arkena järjestystä yllä? Tai edes sellaista puolisiistiä tilaa, että kun pitää siivota kunnolla, siihen ei mene viikkoa...

Susanna kirjoitti...

Ensi vuonna joskus sitten. :)

Susanna kirjoitti...

Voi kun olisikin teidän koti jossain lehdessä! Sitten minäkin ostaisin sen lehden! Olen lakannut tilaamasta sisustuslehtiä, kun ne ovat niin tylsiä ja valkoisia kaikki nykyisin.