torstai 15. toukokuuta 2014

Entä jos olisikin leikkimökki?


Meillähän on kesäkeittiö. Joka minun oli ihan pakko saada. Sen katoksen alla piti olla paikka mönkijälle. Mutta mönkijä ei mahtunutkaan. Kesäkeittiössä piti syödä ja tiskata. Mutta se on liian pieni syömiselle ja liian sisätilainen tiskaamiselle. Me syömme pihalla ja minä tiskaan pihalla, paitsi että nyt en enää edes tiskaa, kun meille tuli lopultakin tiskikone.

Käytännössä kesäkeittiö on ollut vain valtava astiakaappi, jonne olen säilönyt vanhoja ruusuposliineita. Ruusuposliineita, joilta piti tarjoilla vieraille kahveja. Mutta ne posliinikupit ovat naurettavan pieniä ja meillä ei juuri koskaan käy vieraita. Ja nyt kun meillä on tiskikone, niin ruusuposliinit pysyvät visusti kaapissa, koska ne pitäisi tiskata käsin ja sehän nyt olisi ihan liian raskasta.

Eli siis lopputulos on se, että meillä tönöttää pihassa aivan täydellisen tarpeeton rakennus. Noloa. Ja niinkuin minun oli se ihan pakko saada...


Ja sitten minun pitää myös jatkuvasti saada Playmobil-tyyppejä. Se on hulluus, jolle ei näy loppua. Kokoelma leviää ja vie kauheasti tilaa.

Siksipä vähän rupesin miettimään, että kun kesäkeittiöstä ei tehdä kanalaakaan, niin entäs jos siitä tulisikin leikkimökki? Playmobilit ovat tarpeettomia tavaroita, jotka vievät liikaa tilaa työhuoneestani ja kesäkeittiössa taas on tarpeetonta, ylimääräistä tilaa vaikka kuinka paljon.


Jospa siis veisin Playmobilit kesäkeittiöön? Saisin askarrella sinne ihan oikean Playmobil-maailman! Se ei olisi kenenkään tiellä, mutta sitä voisi käydä siellä ihailemassa. Muovilelut eivät olisi pakkasestakaan moksiskaan.

Mitähän Sulo tästä tuumaisi? Tämä on varmaan taas niitä tilanteita, joissa minä ajattelen: "Huippuidea!", mutta Sulo huokaisee syvään ja sanoo: "Ei kellään muulla ole tollasta vaimoa ku miulla."

28 kommenttia:

Annukka kirjoitti...

No eikös se justiin oo huippua, kun Sulo on ainoo, jonka vaimolla on oma Playmobilemaailma :)?

Kannatan ehdottomasti sun ideaa. Ihan loistava!

Susanna kirjoitti...

Jes. Minä vähän luotankin siihen, että saan teiltä taustatukea tässä missiossani. :D

Norppa kirjoitti...

Hymyilyttää. nimm. meillä myös ruusukuppeja vieraita varten - ei ole kertaakaan käytetty

Liiolii kirjoitti...

Ja osoite oli...? Pitänee ostaa matkaliput sinne ja tulla leikkimään! Ihan huippuhauska idea!

Susanna kirjoitti...

Meillä on kyllä käytetty monta kertaa ja vieraiden ilmeet ovat olleet näkemisen arvoisia, kun ovat yrittäneet tunkea isoja nakkisormiaan niihin siroihin pikku kupinkorviin. :P Vähemmällä nolotuksella pääsee itsekin, kun kattaa suoraan vaan tylsät mukit kaikille.

Susanna kirjoitti...

Huikee idis!!!!

minttumaria kirjoitti...

Huippuidea! Koska Sulon ambulansseilla on oma blogi, tokihan sinun leluillasi täytyy olla oma talo, kyllä Sulo sen ymmärtää :) P.S. Luulen että minun mieheni joutuu kovin usein huokailemaan samaan tapaan vaimostaan...

Tiina kirjoitti...

Ihan paras idea. *kade* Haluan myös leikkimökin.

Susanna kirjoitti...

Hmm, en tiedä, ymmärtääkö Sulo ollenkaan edes sitä, miksi hänen lansseillaan on nyt oma blogi. :P

Mutta kiva, että toisillakin miehillä on samoja huokailunaiheita. <3

Susanna kirjoitti...

Sun täytyy saada sellainen. Voit naamioida sen kesäkeittötarpeeksi ensin.

Susanna kirjoitti...

Muuten: ihanaa, että te olette siellä yhä! Olen niiiiin iloinen siitä!

Vaikka minä en ole sataan vuoteen kerinnyt lukea teidän blogejanne ja täälläkin on pelkkää Käsityökorttelia vaan koko ajan.

Sesse kirjoitti...

Itse haaveilen tekeväni (ihan itse) huvimajan, joka mun on pakko saada! Saas nähdä mitä siitäkin tulee :D Mutta kun miehellä on savusauna projekti, niin pitäähän mullakin olla joku oma projekti...tosin pitäs saada ensin joku isompi kyyti, millä vois tuoda lavoja sen pohjaksi...sitä paitsi olohuoneen lattia projekti odottaa myös aikaansa...on odottanut jo kolme vuotta, huoh!

Vike kirjoitti...

Ihan helmi idea!

Apris kirjoitti...

Ihana idea, joka jostain syystä piristi myös päivääni. Ehdottomasti haluaisin sen nähdä.

ziu kirjoitti...

Mä niin haluaisin ittelleni leikkimökin!!! Kyl mä ny oon kade sulle! :) Noora

Maija kirjoitti...

Playmobil-leikkimökki! Ihana idea! Mut kestäähän ne sit varmasti pakkasta? Mun ainakin tulis sääli niitä kaikkein vähäpukeisimpia ukkeleita. Otathan sää sitte ainaki ne talveks sisälle?

Susanna kirjoitti...

Kauhiasti hommaa kaikesssa! Toivottavasti huvimaja toteutuu kuitenkin. :)

Susanna kirjoitti...

No on minustakin.

Susanna kirjoitti...

Ainakin virtuaalina tulet näkemään, jos vaan ei kukaan asetu poikkiteloin suunnitelman eteen.

Susanna kirjoitti...

Vielä ei kannata olla! Kun pitää lähteä aamulla ennen heräämistä jo ajamaan tampereelle, niin en ehdi saada leikkimökkiä väsättyä Sulon työvuoron aikana! Ja Sulohan saattaa sanoa jyrkän ein.

Susanna kirjoitti...

En ollenkaan keksi, mikseivät ne kestäisi. Posliiniastiat piti aina tuoda talveksi sisälle ja se oli justiinsa vihoviimeistä. Talvi on kamalan pitkä aika. Jos ei niille ole paikkaa sisällä kesäksi, niin ei ole talveksikaan. :P

Reija kirjoitti...

Hauska idea. Pakkanen kyllä voi haurastuttaa muovia :/

Susanna kirjoitti...

Voi ei. Sitten en voi ottaa riskiä.

ziu kirjoitti...

Mä oon oppinu, ett miesten kans toimii usein se, ett antaa ajan kulua ja ajatuksen hautua niin, ett se mies kohta saakin mainion idean ja kertookin sulle, ett kyllä kulta ne Playmobilit kannattaa siirtää sinne kesäkeittiöön... ;) En pääsekään ite tulee Tampereelle, mut sain ainakin parille tamperelaiselle tapahtumaanne mainostettua. Toivottavasti ny on hyvät säät teil siel! ;)

Laurakaisa kirjoitti...

Kyllä jokaisella pitää olla leikkimökki. Minulla ei ole pitkään aikaan ollut, mutta ensi viikonloppuna uusi sellainen rakentuu meidän pihalle. Yritän esittää, että se on muka lapsille mutta kyllä se taitaa olla äitin mökki silti. Onneksi lapset ovat niin pieniä että on voinut ihan omatoimisesti valita verhot ja miettiä muuta sisustusta...

Reija kirjoitti...

Muoviahan toisaalta on monenlaista. On muovista tehtyjä pakasterasioitakin. Nyt pitäisi vaan selvittää, minkälaisesta muovista Playmobilit on tehty...

Unknown kirjoitti...

Ihana idea! Miksipä leikkimökissä ei voisi myös juoda kahvia ruusukupeista, yksin tai yhdessä :)
Sulolle terveisiä! Minun mieheni ymmärtäisi häntä niiiin hyvin :D

kaari3 kirjoitti...

Tee mökkiin sen verran tilaa, että sinne mahtuu sänky tai vaikka riippumatto. Ihana nokosten paikka. Semmoista minä havittelen. Ruusuposliinit ovat vielä jaksaneet istua lasikaapissa, ruokahuoneessa, jota harvoin käytetään. Piti saada.