perjantai 7. helmikuuta 2014

Insta-addiktion alku


Yritän roikkua mukana nykyajassa. Suomen käsityöyrittäjät -ryhmässä opetellaan yhdessä sosiaalisen median käyttöä ja tällä viikolla olemme paneutuneet Instagramiin. Aluksi pyörittelin silmiäni: "Ihanko oikeasti porukka jaksaa roplata niitä älypuhelimiaan ja tuijotella toisten kuvia?"


Pari päivää myöhemmin olin jo ihan innoissani. Kiva uusi addiktio blogin kaveriksi. Jos joku teistä tykkää "roplata älypuhelintaan ja tuijotella kuvia", niin minut löytää nyt Instagramista susannantyohuone-nimellä. Sinne tulee keveitä tuokiokuvia elämästäni, sellaisia pieniä juttuja, joista ei blogipostausta saa syntymään. Ja kertokaa tekin minulle, jos teillä on vaikka blogiin liittyvä Instagram-tili.

PS. Eiliseen sottapyttypostaukseen liittyen pankaa ihmeessä merkille miten törkeältä tietokoneeni näppis näyttää! Steve Jobs ei ole tajunnut, että Applen laitteita käyttävät myös rähmäsormiset maalaiset.


PS. Instagram-ohjeet on tehnyt Ompelimo Head Over Heelsin yrittäjä Susanna Vesterinen ja ne löytyvät täältä, kliks:
Osa 1: http://www.slideshare.net/SuskiV/instagram-opas
Osa 2: http://www.slideshare.net/SuskiV/instagram-jatkot

46 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Minä liityinkin jo taannoin sun seuraajaksi instassa. Itsekin vasta aika äskettäin innostuin siitä uudestaan, ja tosiaan useinkin tulee siellä käytyä :-)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Minä en mitään tietokoneen näppäimiä katsellut, vaan tuota ihanaa seinää...upea väri!

Susanna kirjoitti...

Minä ihailen sitä, miten sopivasti Sulo on valinnut tulppaanit kimppuun. Violettia, keltaista ja punaista - justiin satoimiston värit.

Oikeastaan tuo näppis näyttää todella puhtaalta tuossa kuvassa verrattuna siihen, miltä se näyttää luonnossa.

Susanna kirjoitti...

Löysit minut siis jo ennenkuin tajusinkaan. :)

Hanna kirjoitti...

Insta on koukuttava ja tykkääsen rennosta tyylistä. Siellä voi olla niitä pieniä hetkiä elämästä :) tykkään ja käytän paljon!

Susanna kirjoitti...

Se on jotenkin kivan vaatimaton. Yksi kuva, pari sanaa. Helposti päivittyy muun hommailun lomassa.

Unknown kirjoitti...

Jep, addiktoivaa touhua tosissaan :D. Tervetuloa mukaan ja kiva päästä seuraamaan sinunkin päivääsi.

Susanna kirjoitti...

Minulla on yksi iso ongelma: kännykässäni on kauhea kamera. En oikein kykene kestämään niitä suttukuvia, joita sillä tulee. Toivottavasti sopeudun, enkä joudu tämän takia ostamaan uutta omppuluuria.

Tuia kirjoitti...

Huomasin myös tämän instagram jutun käsityöyrittäjien ryhmässä ja täytyisikin perehtyä siihen... Niin vanhanaikainen ja hiukkasen pihalla näistä virtuaalimaailman hienouksista... Mutta hyvä juttu :)
Ps.Onpa todella raikas seinäväri :)

Eliisa kirjoitti...

Voi Susanna, minä täysin juuri 50v ja ostin itselleni uuden älykännykän... ja hups huomasin olevani twitterissä, instagrammissa ja pinterestissä ja tietty whatsapissa. Tämä känny on "raivostuttavan" nopea, näpsäkkä ja mä räplään tätä liian usein. Mutta - olen tietty löytänyt sut instasta, mutta en ollut varma olitko tarkoituituksella "julkinen" ... Kuvieni laatu ei minuakaan miellytä.

Toi seinä on ihana!

Susanna kirjoitti...

Minäkin niin pihalla ja antiikkinen. Tällä lailla porukalla ja ohjattuna on ihan eri juttu alkaa oppia uusia juttuja, kuin yksinään. Ensi viikolla se Pinterest... saapa nähdä, miten sen kanssa käy. Ennakkovastenmielisyyteni on nimittäin todella voimakas. :)

Susanna kirjoitti...

Tottakai olen julkinen. Eihän yksityistä voisi kukaan seurailla. Onhan blogikin julkinen. :)

Whatsup? Ihan vieras sanakin minulle. Twitter myös yhä täyttä hepreaa. :P

Mao Mao kirjoitti...

Näitä sosiaalisen median kuvanjakopalveluita on paljon. Minä seuraan Pinterestiä, mutta Instagram-tiliä en ole vielä hankkinut. Voisinpa nyt melkein innostua ja ladata tämän itsellekin. Eri sovellusten kääntöpuoli on se, että ne vievät aikaa. Joskus haen jotain, esim. käsityöinspiraatiota, Pinterestista ja loppujen lopuksi huomaan, että olen viihtynyt siellä yhtä kauan kuin t-paidan ompeleminen veisi aikaa :P Kuka teitä kouluttaa? Olisipa ollut melkein tarpeen itsellekin. Siinähän voisi olla sinulle postausajatus: kuinka ja mihin käytät Instaa? Pika-apuopas rautalangasta ;)

Kirsikka // Sydämen asialla kirjoitti...

No niin, täytyykin heti alkaa seuraamaan sinua. Instagram on kyllä hyvää ajanvietettä. :-)

Anonyymi kirjoitti...

Evvk. :)

Anni

Susanna kirjoitti...

Me koulutamme toinen toistamme. Ensin joku, joka on käyttänyt kyseistä systeemiä, tekee ohjeet tilin luomiseen ja kertoo perusasiat. Sitten aletaan mölistä facebookissa ja toinen toistamme opastetaan tenkkapoon tullessa eteen. :)

Susanna kirjoitti...

En tiedä onko hyvää. :P Itse haluaisin ottaa tyystin hatkat facebookista, ja korvata sen näillä mukavammilla someiluilla, mutta toistaiseksi se ei ole mahdollista.

Susanna kirjoitti...

:)

Saila kirjoitti...

Ehkä Steve Jobs nyt tajuaa, kun on vihdoin kosketuksissa maahan, hahahaaaahaaaaaaa.....
(kohta joku hardcore-Jobs-fani ottaa herneet nenään, siksi lisään, että kunnioitan häntä syvästi mutta harrastan mustaa huumoria joskus)
Mun valkoinen näppis on nimittäin ihan saman näköinen!

Susanna kirjoitti...

Minä meinasin jo pyöräyttää silmiäni pari kertaa häväistykselle.... :D

Kävin muuten täällä kotikylällä katsomassa Steve Jobs -leffan (ihana Ashton Kutcher) ja minusta oli hyvin hauskaa katsoa niitä muutamaa ihmistä, jotka olivat sitä tulleet katsomaan. Meitä oli kolmea sorttia. Niitä, jotka tulivat kaverin kanssa ja puhuivat innoissaan jostain tietokoneisiin liittyvästä, josta en tajunnut mitään. Sitten niitä, jotka olivat tulleet yksin ja hiplasivat niitä iPuhelimiaan. Ja sitten niitä, jotka näyttivät siltä, että tämä elokuva oli ainoa syy lähteä pois kotoa, ikinä.

Koska itse olin jättänyt puhelimeni kotiin, olin varmaan tuota viimeksimainittua sorttia.

Lotta kirjoitti...

Minäkin ehdin juuri ennen sinua tekaista instatilin, vaikka ensimmäiset päivät menivätkin juupas-eipäs -väittelyssä itseäni vastaan - olen periaatteessa vähän sosiaalista mediaa vastaan, mutta käytännössä olen levittäytynyt jo aika laajalle. :D Ryhdyinkin jo seuraamaan sinua! :) Minä löydyn Instasta blogini mukaan nimellä wisteriawalk.

eilen tein kirjoitti...

No vitsi ku mäkin ihan just avasin blogsulle tilin ja huomasinpa heti että aikas koukuttavaa se on! :) Instistili on mulla ollut jo tovin, mutta nyt vasta oikeastaan vasta opettelin käyttämään. Tykkään siitä nyt jo enemmän kun facebookista!

Susanna kirjoitti...

Minä jo sinua aloinkin kyttäillä. :D

Susanna kirjoitti...

Minäkin tykkään. Facebookia olen jo alkanut inhota, ja koko ajan syvemmin.

Tyynenmeren Aaltonen kirjoitti...

Minä olen jo jonkin aikaa ihmetellyt, että mikä se instagram on. Meinaan ostaa ehkä ensi viikolla uuden puhelimen, niin ehkä sitten pääsen oppimaan jotakin kyseisestä ihmeestä...Täytyykö siis instagramia käyttää VAIN puhelimella? Sitä ei siis voi nähdä tietkoneella? (punastuttaa jo tämä tyhmä lysymykseni...)

Tyynenmeren Aaltonen kirjoitti...

Unohdin kysyä, että miksi Kenillä on bikinien yläosa Espanjan kuvissa? ;)

Susanna kirjoitti...

Juu, näin ymmärsin, että vain puhelimella onnistuu.

Susanna kirjoitti...

Koska Ken tykkää bikineistä ja iltapuvuista. Hän löysi sisäisen kuningattarensa samoihin aikoihin, kun minä löysin Jarkon ja Oskun.

Susanna kirjoitti...

Sitäpaitsi ei ole tyhmiä kysymyksiä. :D
Instagram on ilmeisesti tosi turha ja tyhmä keksintö, mutta silti kamalan kiva.

Mari kirjoitti...

Ajan tasalla pysyminen tuntuu aina vain vaikeammalta. Miten toimia etteivät valokuvat häviäisi bittiavaruuteen. Tai mitä valokuvilla ylipäänsä tekee - teettääkö ne vanhanaikaisesti valokuviksi vai kuvakirjoiksi vai makuuttaako kovalevyllä. Instagramin käyttämiseen pitäisi ensin päivittää puhelin. Ja mistä tietoa blogin pitämiseen - jos olisi jotain tähdellistä sanottavaa...

Maija kirjoitti...

Oon vähä kahden vaiheilla. Liittyäkkö vai ei. Tuntuu että puolet blogeistakin jää nykyään lukematta. Enkä tiiä riittäiskö mulla kuviakaan sinne instajuttuun, mää kun postaan niin herkästi pikkuasioistakin. Mut kuitenki se olis vähä niinku ajan hermolla olemista. Mitäs sitä sitte tekis?

Susanna kirjoitti...

Mutta eihän pakko ole pysyä kelkassa mukana. Minä en vieläkään tiedä, mikä on Spotify, vaan kuuntelen musiikin cd-levyiltä.

Minä muuten teetän valokuvat vanhanaikaisesti paperikuviksi ja liimaan albumeihin. En usko koskaan luopuvani siitä tavasta. Minusta albumien katselu on ainoa oikea tapa katsoa valokuvia.

Susanna kirjoitti...

Jos Instagramiin liittyminen tarkoittaa bloggaamisen väheneistä, niin pysy poissa sieltä. Sinun pikkuasioista tehdyt blogipostauksesi ovat aina lukemisen arvioisia!

Anonyymi kirjoitti...

Eikö Instagram vie tekijänoikeudet itselleen? Ihmettelen, että sinne niin innolla liitytään, jos näin on.

Susanna kirjoitti...

Taitaa olla sama juttu kuin Facebookissakin. Ainakin Facebookiin kirjautuessaan jokainen lukemattaan tulee hyväksyneeksi sen, että omat kuvat ovat Facebookin omaisuutta.

Mari kirjoitti...

Miten blogeissa tekijänoikeudet menee..?

Susanna kirjoitti...

Ei mitään hajua... minähän en koskaan lue niitä sopimustekstejä. Tuon Facebook-asiankin tiedän vain, koska siitä oli julkisuudessa joku vuosi sitten älämölöä. Minun ymmärtääkseni ei kuitenkaan ole syytä paniikkiin, sillä ei se Facebook tai Instagram niitä kuvia kuitenkaan ominaan ole koskaan tainnut käyttää. Ja tuskin koskaan käyttääkään. Kyseessä on varmaan vaan joku amerikan lakien varotoimi.

Valoblogin Taru kirjoitti...

Olen jotenkin arvannut, että Instagram on addiktoivaa tyyppiä. Yritän siis edelleen pysyä kokonaan poissa, kuten myös Twitteristä. Vannomatta tietysti paras, mutta yrittää pitää.. :)

Susanna kirjoitti...

Minäkään en aio edes vilkaista twitteriä. Jostain syystä ärsyynnyn sanasta "tviittaus".

Valoblogin Taru kirjoitti...

Mä olen joskus testannut sitä (öö, olisko ollut 2006-2007, kun se oli vasta alkutekijöissään..?), mutta aika vähälle käytölle jäi. Nykyään se on jo niin paljon kehittyneempi ja suositumpi, etten arvaa mennä edes testaamaan ;D

Liiolii kirjoitti...

P.S. -osiosi sai minut vilkaisemaan omaa Applen näppistäni. Pahempi kuin sinulla! Pakko putsata. :F

Minulla on niin antiikkinen puhelin, että siinä ei ole edes kameraa netistä puhumattakaan. Insta-hommelit ovat siis jääneet vähän hämärän peittoon.

Sussu kirjoitti...

Mä pyörryn siitä miten ihana tuo violetti on.

Susanna kirjoitti...

Millä näppis putsataan? Apua! :D

Susanna kirjoitti...

Se on ilmeisesti kehittyneempi kuin minun puhelimeni. Ohjelma kaatuilee nimittäin koko ajan.

Susanna kirjoitti...

On se kyllä aika ihana. Myönnän. :)

Liiolii kirjoitti...

Tämä voi olla vääräoppinen tapa, mutta kostuta talouspaperi (tai Susannnan tiskirätti) ja purista IHAN kaikki ylimääräinen vesi pois. Mitään ei saa tippua sieltä. Sitten näppiksestä virta pois ja hinkutetaan jokainen namikka puhtaaksi nahkealla paperilla/rätillä.