perjantai 16. marraskuuta 2012

Varoitus: joulumielen pöhinää!


Tehän tiedätte, että keräilen Playmobil-leluja. Tiedätte ehkä senkin, että Playmobil tuo joka joulu markkinoille ihania joulukalentereita, ja sellainen minullakin on ollut viime jouluina.  Tietysti halusin nytkin uuden kalenterin, mutta pettymyksekseni tarjolla olikin tänä vuonna poliiseja ja hevostalleja. Ei siis mitään, mikä olisi sopinut minun hää- ja prinsessateemoihini. Voi ankeus, joulunodotus pilalla.


Päätin pelastaa joulun tekemällä Playmobil-kalenterin aivan itse. Ostin lelukaupasta prinsessa-aiheisen setin, jota vilkaisin päällisin puolin ja pidin sitten visusti silmäni siitä erossa, jotta en saisi etukäteen selville, mitä kaikkea pakkaus sisältää. Suunnittelin komentavani Sulon paketoimaan pakkauksessa olevat lelut minua varten pieniin paperipusseihin, jotka voisin ripustaa minikuusen oksille.  (Niin, meillä on jo kuusi sisällä.)


Kiltti Sulo teki työtä käskettyä. Mutta kun sain paperipussit takaisin, ne painoivat aivan liikaa, eikä niitä voinutkaan ripustaa hentoisen kuusenpoikasen harteille. Sulo oli tainnut laittaa pusseihin jotain ekstraa, sillä pussien paino oli ainakin kymmenkertainen siihen, mitä ostamani lelupakkaus painoi.


Piti keksiä uusi ripustelupaikka. Salissamme on yhä ammottava oviaukko hirsiseinässä, joka ehkä joskus mahdollisesti saa vielä kunnolliset karmitkin. Arvelin, että tuon oviaukon ympärille voin surutta naputella pikkuruisia nauloja, joihin ripustan pussit.


Nyt kalenteripussit kiertävät sievästi oviaukkoa, enkä minä malta odottaa joulukuuta.

Entäs pieni kuusi sitten? No, teen sen oksille sitten joululakalenterin Sulolle. Pitää vaan keksiä hyvin kevyitä yllätyksiä pussien sisään.

26 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana kuusi. Ihanat pussukat. Suloinen Sulo.
Noinhan mäkin teen lasten lego-kalentereille, kun en itsekään viitsinyt maksaa ylihintaa kalenterista joka sisältää pari vaivaista palikkaa. Pakkaukset on jo valmiina, nyt vain palikoita pussittamaan!

tinttamaara

Soja kirjoitti...

Ihanaa <3 Ja Sulo on aarre!

Susanna kirjoitti...

Hiukan tuo aarre tällä kertaa pani hanttiin ja kiukutteli, kun minun tietysti piti saada joulukalenteri valmiiksi nyt ja heti ja samantien. Olisi tässä kuulemma ollut vielä monta viikkoa aikaa. :-)

Susanna kirjoitti...

Mainiota!
En ole noihin Lego-kalenterieihin juuri tutustunut, mutta Playmobilit ovat olleet aina hintansa arvoiset. Tai ainakin verrattuna muihin playmopbil-pakkauksiin.

Inka kirjoitti...

Eikös heppatalli olisi sopinut hyvin prinsessoille kaveriksi? No mutta silti omatekoinen ja ihan oikean teemainen on tietysti paaaljon parempi vaihtoehto! Kauniit pussukat tuli ja kiva kun Sulo jaksoi paketoida kuitenkin : )

Nonna kirjoitti...

Oi miten söpöä!

Mene vaan leluosastolle kiertämään ja katso jotain "sulomaista"! Niitä ambulansseja tuskin ihan joka luukkuun löytyy! =)

ps. Kuusi aiv-pullossa näyttää kauniilta!

Susanna kirjoitti...

Yritin jo katsella tosi miniatyyriambulansseja Hobby Pointista, mutta huhhuijaa, miten olivat hinnoissaan. Kolmekymppiä yhden luukun ylläristä on ehkä liioittelua. :-D

Susanna kirjoitti...

Minä niin pitkään harkitsin niitä hevosia. Mutta kun ei vaan iskenyt ollenkaan. Sitten löysin ritarikalenterin, ja sitä harkitsin vielä pidempään, mutta ne olivat niin synkkiä ja aggressiivisia tyyppejä, etten halunnut niitä iloiseen linnaani. :-)

Anonyymi kirjoitti...

Sussu! Siitä yhdestä kaksikirjaimisesta lelukaupasta voi tilata Playmobil-joulukalenterin Prinsessahäät-teemalla. Miten sulta on voinut moinen lipsahtaa ohi ;D -> Tuotenro 4165

Heather

Anonyymi kirjoitti...

Ihana joulukalenteri! Meillä on taulunkehykseen liimattuja ja koristeltuja tulitikkulaatikoita kalenterina. Luukkuja sitten vuoropäivinä availlaan ja jouluaattona molemmat saa yllätyksen joka on yleensä vähän isompi, lievittää kovasti pukin odotusta. Nehän on siis aivan naurettavan pieniä ne tulitikkulootat yllätyksiä ajatellen, joten ratkaisin tämän pulman näin: Molemmat ostaa tai askartelee toisilleen pieniä ylläreitä( mä oon ostanut yleensä esim jonkin rakkaani harrastukseen liittyvän lehden, uudet sukat, suihkusaippuaa, karkkipäivän karkit, uuden wunderbaumin autoon, ässäarvan yms.)jotka piilotetaan hyvään piiloon ja tulitikkulaatikossa olevien ohjeiden avulla sitten metsästetään aarre! Näin olen varmistanut siis isokokoistenkin ylläreiden saamisen....;) Kerran tein 10 kerran vapautuslahjakortin kissanhiekkalaatikon putsauksesta, ja se oli tosi pidetty, koska se on molempien inhokkipuuhaa. Siis aineettomat lahjat kannattaa muistaa jos vaan kekseliäisyyttä riittää, säästyy taas hiukan luontoa! Mukavaa joulunaluspuuhastelua teille
T: Marja Mikkelistä

Susanna kirjoitti...

Se on viime joulun kalenteri! Ei ole mennyt ohi, vaan on tullut auottua jo vuosi sitten. :-)

Joko olet hankkinut Star Wars -legokalenterin?

Susanna kirjoitti...

Noita aineettomia olin suunnitellutkin! En vaan tiedä, monetko hieronnat jaksan toteuttaa kuukauden sisään. :-P

Mutta tuo on hyvä lisä, että on vihjeet isommankin yllätyksen löytämiseen. Sitä voin soveltaa myös!

Ja nyt kun Sulo tulee lukemaan tämä keskustelun, niin hups!

Anonyymi kirjoitti...

Häh. Etteivät saa uutta kalenteria aikaiseksi?!
Warssilan sotajoukot odottavat jo joulukuuta :)

Heather

Susanna kirjoitti...

Näyttävät myyvän myös viime vuoden kalenterita noiden uusien rinnalla. Kurkin jo jostain eBaystäkin, jos löytyisi joku tosi vanha mun teemoihin sopiva, mutta niillä vanhoilla oli hinnatkin sitten sen mukaiset.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä käytiin pitkiä keskusteluja siitä, että pitääkö todellakin taas ryhtyä siihen yllätysten piilotteluun jne...mä sitten vetosin siihen että pitääkö taas ostaa veikkaus-kalenteri ja pettyä karvaasti aattoaamuna kun ei ollakaan mijonäärejä...todella aikuismaista keskustelua siis! Oon tiputellut pieniä vinkkejä pitkin syksyä, siitä mitä pientä luukuista vois löytyä, toivottavasti mies on pistänyt korvan taakse. tsemppiä ylläreiden keksintään ja hyvää joulumieltä teille molemmille!
T: Marja Mikkelistä

Soja kirjoitti...

Ei tietenkään ole viikkotolkulla aikaa! Jos pussukat olisi laittanut vasta kuun lopussa, ei olisi ollut aikaa ihastella niitä kokonaisuutena ja jänskäillä ja arvailla, mitä pusseista paljastuu! Hmm. Mie ehkä tarvitsen jonkun ihanan joulukalenterin myös.

Anonyymi kirjoitti...

voi kun joku tekisi mullekin taas joulukalenterin. Onkohan 30-vee jo liian vanha pyytämään äidiltä sellaista 20 vuoden tauon jälkeen...

Susanna kirjoitti...

No niin! Veikkauskalenteri se vasta karmea onkin! Sen takia minä en lottoakaan. Se lauantai-illan pettymys on niin karvas, että sitä en jaksaisi jatkuvasti kokea.

Susanna kirjoitti...

Ei minun mielestäni. Äitisi tosin voi olla eri mieltä. Ainahan kannattaa kysyä!

Susanna kirjoitti...

Kaikki tarvitsevat. Jotkut eivät vaan tiedä tarvitsevansa. :-P

Soja kirjoitti...

On miulla tietysti Partiolaisten joulukalenteri, mutta johan lapsena tavarakalenterit olivat kivempia :)

sinisukka kirjoitti...

Mikä loistoidea! Ei mikään kertakäyttöinen turhake :)

Susanna kirjoitti...

Ja jos emme ikinä saa aikaiseksi karmeja tuohon oviaukkoon, niin noihin nauloihin voi ripustaa kalenteripussit vaikka joka joulu. :)

Laurakaisa kirjoitti...

Onpa kaunis kalenteri, ja hieno idea! Meillä on naapurin tokaluokkalaisen partiolaisen reippaasti myymä kalenteri, joka piisaa vielä aivan hyvin tänä vuonna. Tulevia vuosia varten on minulla varastossa äitini melko liikuttava omin käsin ompelema "taskuja säkkikankaalla" -joulukalenteri - liikuttava siksi, että äitini ei varsinaisesti ole mikään käsityöihminen ja kalenteri on luvalla sanoen melko roisisti siksakilla kokoon kursittu ja taskutkin ovat vinksallaan. Mutta oikeastaan juuri siksi se onkin kiva - on täytynyt olla melko suuri määrä rakkautta ilmassa kun äiti on ylittänyt kaiken käsityöinhonsa ja tehnyt meille joulukalenterin. Ajattelin, että kaikenlaisen pikkukrääsän sijasta voisi sinne laittaa joka päivälle jonkun kivan tekemisen sitten kun lapset on vähän isompia. Jouluna kun on paljon sellaista mukavaa ohjelmaa muutenkin - on myyjäisiä ja Kauneimpia joululauluja ja kuusenhakua ja piparitalkoita ja muita askartelujuttuja. Sitten voisi olla kaikenlaisia musiikkiasioita, koska me lauletaan kotona paljon... kaikkea semmoista.

Tulipa tästä pitkä kommentti. Mutta kuten jo aiempaan postaukseen kommentoin, tämä joulu on jotenkin kolahtanut minullekin ihan ennennäkemättömän varhaisessa vaiheessa. Mitä lie ilmassa :)

Susanna kirjoitti...

Minuakin alkoi liikuttaa äitisi ompelema kalenteri! Ja nuo suunnitelmasi taskujen sisään laitettavista yllätyksistä ovat kyllä ihan parhautta. Oma muovikrääsää täynnä oleva kalenterini alkaa tuntua melko turhalta. :-D

Zigu kirjoitti...

Voi miten ihana kalenteri ja myös koko keskustelu! Kivoja ideoita kalentereihin monella. Olipa piristävä kirjoitus kuvineen tähän harmaaseen sunnuntaihin, kiitos! :)