keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Mikähän minua vaivaa?


Tämä on ihan hassua. Ensin se tähti.

Eletään vielä marraskuun alkua, ja minä haluaisin jo tuoda joulukuusen sisälle. Laitoin jouluvalot pihalle. (Niin, älkää napisko siitä, että minä sanon niitä jouluvaloiksi, vaikka niitä voi pitää ympäri vuoden.)

Ostin jopa Anu Harkin uuden lehden siinä toivossa, että saisin siitä jonkin ihan uuden ja mullistavan jouluidean. (No, en saanut ainakaan kertalukemalla.)


Mietin, miten joulukuusi mahtuisi tänä vuonna punaiseen saliimme ilman että koko huone pitää mööpleerata uusiksi. Aloin jo harkita pienenpientä kuusta, vaikka minusta kuusen kuuluu olla iso.

Sitten törmäsin Omenatarhan blogissa toiseen hupsuun, joka ei malta odottaa. Jos tuo pienen kuusentaimen sisälle ja laittaa sen valtavaan lasipulloon, sehän ei ole vielä joulukuusi, vaan huonekasvi. Tai kukkakimppu? Havukimppu?

Meilläkin on suuri lasipullo aitassa. Se tuli talon mukana, enkä ole keksinyt sille mitään käyttöä. Pitäisikös se nyt tuoda sisälle ja valjastaa havukimpun jalaksi? Sitten voisi miettiä myöhemmin, miten sen oikean joukuusen saisi tänne mahtumaan.


Lasipullo odottaa nyt kuistilla. Hillitsin itseni vielä. Olenhan päättänyt torjua joulutouhut ensi viikkoon saakka.

Blogi hiljenee nyt loppuviikoksi. Huomenna lähden Helsinkiin. Edessä on kolmen päivän messupuristus. Kunpa myisin oikein hyvin, jotta uskaltaisin sen jälkeen miettiä rauhassa joulua, enkä niin kovasti työntekoa. Verkkopuodin tilauksia postitan vielä huomenna, mutta loppuviikon aikana saapuvat tilaukset pääsen käsittelemään vasta ensi tiistaina.

Mukavia päiviä teille kaikille, joulumielellä tahi ilman!



Tätä Suomen käsityöyrittäjien kampanjaan liittyvää kuvaa saa halutessaan kopsata ja levittää eteenpäin, jos tuntee asian hyväksi.

37 kommenttia:

aNNa kirjoitti...

Joulu ajatuksissa täälläkin, toteutuksen suhteen jokunen uusi jouluvalo maanantain Keskisen reissulta.
Kotoa kulkeutunu mun mukaan samanlainen aiv-pullo, koristaa makkarin nurkassa, kaunis siinä ihan tyhjänäkin.

Hurjasti myyntionnea messuille!!! :)

KatriA kirjoitti...

Meidän kotona kotona on noita aiv-pullja ja myös niitä rautakehikoja. Äiti joku joulu sitten laittoi sinne sisään tunnelmavalot. Oli kivannäköiset pimeässä eteisessä...

Susanna kirjoitti...

Aiv-pulloja! Minulla on ollut kamala aukko sivistyksessä. En ole yhtään tiennyt, mihin nämä on alunperin tarkoitettu. Kiitos valovinkistä, voisin tosiaan matkia KatriAn äitiäkin!

AnnaW kirjoitti...

Siis mikä toinen hupsu siellä toisessa blogissa :D Ok, tunnustan...olen syyllinen :) Ei jouluhupsuilussa mitään pahaa ole, anna palaa vaan! En tiedä mikä sua vaivaa mutta mulla on se sama pöpö...eikä koskaan ennen moista näin aikaisin :) Talvi ja joulu on mulle ihanaa aikaa, ihan kiva alkaa fiilistely ja nauttiminen hyvissä ajoin :)

Kaunis pullo ja hyviä messuja!!!

Nonna kirjoitti...

Siis mitä ihmeen aiv-pulloja? Eihän se nimi voi liittyä AIV-rehuun? Mistä tuo nimi siis tulee?

Minä kävin tänään Ikeassa kynttiläostoksilla ja yllätys yllätys, sain ihan positiivisen joulufiiliksen. Lenkillä sitten päässä kimmelsivät sammalpedit ja niiden päällä käpytontut, joilla on virkattu tonttumyssy! Kuusiakin katselin sillä silmällä. Ja Ikeasta kotiutui hyasintteja! Hih!

Mukavaa messuviikonloppua! Peukut pystyssä, että tulet tyhjällä kuormalla takaisin!

Susanna kirjoitti...

Ethän loukkaantunut? :-D

Ei minulla ole ennen tällaista ollut. Kiukuttanut on vaan, kun joulukalenterit ilmestyvät kauppoihin luvattoman aikaisin.

Susanna kirjoitti...

Se on haave, että saisin koko kuorman myytyä kahden ekan päivän aikana. Sitten voisin sen viimeisen päivän kierrellä muiden tarjontaa katselemassa ja ehkä hankkia jokusen lahjankin.

Minä meinaan käydä huomenna Ikeassa myös. Tarvitsemme sieltä teemukeja. Saa nähdä, selviänkö ulos pelkkien mukien kanssa.

Susanna kirjoitti...

Ja tosiaan, guuglailin aiv-pulloa ja sitä liuosta niissä tosiaan on säilytetty. Aika huimia hintoja pyytävät huutiksessa. Jopa niistä, jossa ei ole sitä hienoa kehikkoakaan enää tallella.

AnnaW kirjoitti...

En tietenkään loukkaantunut, päin vastoin! Kiva, että mulla on hengenheimolaisia tässä asiassa :D Mua ei oo joulukalenterit nyppineet mutta voi luoja niitä ihmismassoja, jotka täyttävät kauppojen käytävät just samaan aikaan, kun kalenterit täyttävät hyllyt!

Rouva Kivitikka kirjoitti...

Hyviä messuja, mekin olemme sinne tulossa piipahtamaan, ehkä näemme!
Olen laittanut tuollaiseen (vähän pienenpään) pulloon kausivalot sisälle, tällä ratkaisulla se ei ole ollenkaan jouluinen, vaan yksi valontuoja lisää sisälle ;-D (näin ainakin itselleni uskottelen)

Susanna kirjoitti...

Minun tekisi jo samantien mieli lähteä pesemään sitä pulloa ja ujuttelemaan sinne valoja sisälle...

Tule moikkaamaan, jos jaksat raivata messujen läpi tiesi minun pöydälleni saakka. :-)

Saila kirjoitti...

Mukavia ja menestyksekkäitä messupäiviä!

Koti1898 kirjoitti...

Sun lasipullosta voisi ehkä virittää jotain tällaista...

http://cottoncandy-hattaraa.blogspot.fi/2010/12/tontulle-kortteeri.html?m=0

Anu

Saara kirjoitti...

Isot pullot ovat loistavia, meillä on niitä ollut lapsuudenkodistani saakka - myös pienten joulukuusten jalkoina :) Itse olen käyttänyt niitä viimeksi - siis perusesilläolon lisäksi - sisustus- eli jouluvalojen kanssa. Tunkee vaan valot sinne sisälle, nättiä on. Isoja pulloja ei koskaan ole liikaa. Eikä jouluvaloja!

Menestystä messuille minultakin!

Pellavasydämen Mervi kirjoitti...

Ei saa vielä ruveta joulua laittamaan, ei ei ei....muutenkin on jo paniikki päällä, kun yritän kauppaan ehtiä vielä tekemään sitä ja tätä. Niin paljon tekemistä ja niin vähän aikaa. Eiks siirretä vielä joulukuun alkuun se touhotus? Omaa joulua pääsen laittamaan vasta jouluaattona, mikäli vanhat merkit paikkansa pitää. Tahtoisin silloin lähteä pois kotoa, ulkomaille, ettei tarvitsisi tehdä yhtään mitään. Siis tykkään kyllä joulusta ja tahtoisin tunnelmoida sen laittamista, mutta kun ei aika riitä.

Anonyymi kirjoitti...

Jouluvaloille olen allerginen, mutta en joululle. Koristelen ja laitan jouluruokia, mutta joululahjat ja valot jätän väliin. Isäntä kyllä ihmettelee, miksi taas ostetaan kruunukynttilöitä, vastahan viime viikolla ostettiin kolmekymmentä.Asun vanhassa kaupungissa ja tänne eivät valosarjat mielestäni sovi, mutta kyllä minunkin on vähän pitänyt antaa periksi ja hankkia kadunpuoleisiin ikkunoihin jouluiset sähkökynttilät, muutoin laitan lyhtyjä ja tuikkuja.
Tuo valojuttu isossa pullossa voisi olla kiva, taidanpa kokeilla vaikka kuistilla, ei tarvitse vahtia niin kovin.
Hyvää messumatkaa.
t. elina

Jutta kirjoitti...

Siis minulla on ihan sama vaiva! Olin jo pari viikkoa sitten raijata kärryllisen joulukoristeita kaupasta kotia, mutta hillitsin itseni (=mies kielsi). Meillä on ennen ollut vain minikuusia tai muita korvikkeita, mutta tänä jouluna aion ostaa isoimman ja tuuheimman, joka olohuoneeseen vain mahtuu. Tänään ostin siihen jo latvatähden ja käpykoristeet :D En ole ennen ollut mikään joulusekoilija, mutta nyt se on jostain ihme syystä iskenyt.

PS. Olen soittanut youtubesta jo joululaulujakin. Onko se normaalia??

Anonyymi kirjoitti...

olisiko se niin, että blogit ruokkivat toistenkin innostusta. kun joku jo postailee kuvia jouluiseksi laitetusta kodista, niin itsekin haluaa. saattaa vaan kyllästyminen iskeä, jos joulukoristeita 2 kuukautta katselee.

aNNa kirjoitti...

:D No nyt kun oikein muistelen ni olihan meilläkin joskus valot sisällä ..nätin näköinen niinkin :)

Laurakaisa kirjoitti...

Kummallista, mutta totta: Minulla on tänä vuonna ollut ensimmäistä kertaa elämässäni sellainen olo, että tuntuu jouluisalta jo loka-marraskuun taitteessa. Se johtuu ehkä siitä, että tuli lunta, tai sitten tästä jostain vanhassa talossa mökkihöperöityminen -meiningistä... Joka tapauksessa olen soitellut lasten kanssa joululauluja jo monta päivää ja odottanut, että pihan kanukkapensas pudottaisi lehdet niin voisin käydä paiskaamassa sen päälle jouluvalot. JOULUvalothan ne nimenomaan siis ovat.

Mukavaa messumatkaa, ja tuo kampanja on kyllä tosi hyvä!

Susanna kirjoitti...

Kiitos! Jännittää taas kovasti.

Susanna kirjoitti...

Huh, mitenköhän se onnistuisi? :-)

On kyllä söpönen kotikolo tontulle.

Susanna kirjoitti...

Minä meinasin laittaa sinne sekä kuusen, että valot, kunnes Sulo kysyi, että mites vesi ja sähkö yhteen sopii. Olinpa hölmö, en yhtään tullut ajatelleeksi.

Susanna kirjoitti...

Älä ota paineita, Mervi! Hulluutta tämä on!

Susanna kirjoitti...

Kiitos!

Minä tykkään erityisesti joululahjoista.
Valojen kanssa olen kyllä sillä lailla jyrkkä, että värillisiä valoja en siedä ollenkaan.

Susanna kirjoitti...

Ei se ole normaalia. :-D

Ehkä lapsen tulo on vaikuttanut sinulla joulumielen kasvuun?

Susanna kirjoitti...

Ei voi olla, kun minä olen lukenut blogeja vuosikaudet ja aina ollut ihan närkästynyt liian aikaisin alkavasta joulushowsta.

Susanna kirjoitti...

Hih, minä niin kuvittelen, miten PAISKAAT jouluvalot puskan päälle. :-D

Minä olen miettinyt sitä, että ehkä jouluun valmistautuminen on nyt alkanut minulla näin ajoissa, kun ei ole niin paljon muuta, eli siis remonttia. Kun kodissa on kaikki ollut asuttavassa jamassa jo pitkään, niin voi ihan elääkin jo. Elää myös joulua, ehkä.

Tuulenpesä kirjoitti...

Mulla AIV-pullo on toiminut vuosia kultaköynnöksen kotina. Pohjalle vaan lecasoraa, sitten vähän multaa, taimi perään ja vähän kastelua. Pullo toimii kuin kasvihuone, sama vesi kiertää pullossa joten kasvia ei tarvitse paljon kastella. Siis omaani en ole kastellut vuosiin! Tanja ; )

Lievestuore As. kirjoitti...

Kaunis pullo. Ja mukavaa messuilua!

Satu kirjoitti...

Mutta sellaisiakin valoja on, joita voi pitää veden alla. Meillä on paljussa sellaiset. En yjtään tiedä, mitä valoja ne on, mutta näyttävät ihan jouluvaloilta. :)

KatriA kirjoitti...

Kuva sinulle Susanna.

Soja kirjoitti...

Mie jänskäilen täällä, miten messureissu meni! Toivottavasti hetkellinen blogihiljaisuus tarkoittaa sitä, että myit kaiken ja sait hurjasti puhtia työ- ja muuhun puuhailuun :)

Susanna kirjoitti...

Valitettavasti ei. Mä tulin eilen illalla kotiin ja nyt yritän vaan jotenkin taas saada pään kasaan ja hommat haltuun. Töitä tietysti on kasaantunut sähköpostin täydeltä poissaollessani. Mietin tässä sitäkin, miten paljon blogissa voi tästäkin kokemuksesta tilittää ja mitkä on niitä asioita, joista ei sovi huudella pitkin kyliä. :)

Soja kirjoitti...

Hmm... Toistaiseksi tilityksesi ovat tainneet kääntyä voitoksi, joten go for it :D

Susanna kirjoitti...

Joo, kunhan minä selviän ensin tästä sähköpostisumasta, joka odotti kotiintullessa. Sulo ei anna minun blogata, ennenkuin työt on hoidettu. :-D

Soja kirjoitti...

Hyvä Sulo :D