keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Talvi?

Mukavaista vuoden alkua!

Kun katson ikkunalasin läpi maailmaa ja tietokoneen ruudulta Ilmatieteenlaitoksen sivua, pelkään, että talvi on viimeinkin alkamassa.


On siis korkea aika hankkia ikkunateippiä ja teipata ikkunat. Aika mahdottoman pitkään tuota vastenmielistä tehtävää olenkin saanut lykättyä.

8 kommenttia:

 1. Voi ei, noi kympin pakkaset ei näytä kivalta... Lunta pyrytti äsken täällä ihan vaakasuoraan, nyt näyttäis siltä että räystäiltä vesi tippuu, jes!! Maisema sinänsä on ihan kiva, aika valkoinen, mutta edes pellon kaikki ruohotupsut ei oo edelleenkään peitossa. Ei haittais yhtään, vaikkei peittyis koko talvena... jotenkin mäkin nyt mietin, että ei huvittais yhtään sellanen "kunnon talvi" vaikka ennen joulua sitä kovasti kaipasinkin.

  VastaaPoista
 2. Eiii, en tahdo talvea!! Vääjäämätön tosiasia on kuitenkin, että pari kuukautta (ainakin) sitä olisi vielä ohjelmassa. Phuuh. Olispa sit edes leuto ja vähäluminen!

  VastaaPoista
 3. hui, kylmää on näköjään luvassa sinnepäin. en tykkää kylmästä en.

  VastaaPoista
 4. Hei.
  Millä sinä ne ikkunat teippaat, jos se työ on vastenmielistä. Minä teippaan tämän huushollin ikkunat vajaassa puolessa tunnissa, mutta tilkitseminen ja pesu ikkunoiden välistä on kamalaa. Onneksi se tehdään kesäiseen aikaan, meillä kun ei ole sisäikkunoissa saranoita vaan ne pitää nostaa pois.Kunnon ikkunateippiä en vaan millään meinannut saada täältäpäin, yrittivät tarjota jotain kamalaa muovitettua.
  Itse teippaus sujuu mummon ohjeitten mukaan lautasen ja veden avustuksella, bampurätit toimivat loistavasti ja korvaavat pyyheliinan.
  t. elina

  VastaaPoista
 5. Voi teitä! Pelko pois, on se korkea aika jo teippailla ikkunoita ja nauttia pakkasesta! Tosin joudun käyttämään nimimerkkiä "Taitaa taas sataa vettä"..

  VastaaPoista
 6. Se oli kyllä hyvää tässä leudossa talvessa, ett mä ehdin myös laittaa liimapaperit ikkunoihin hyvissä ajoin, vaikka luulin olevani toosi myöhässä.

  Eilen tuli lunta, tänään veetä. Ota tästä nyt selvä. Kävin silti kolaamassa pihan ku ajattelin että ehkä sellainen sileä jääkenttä on kuitenkin turvallisempi liukastella kuin möykkyinen ja täynnä jäätyneitä kumpparin jälkiä.

  Vinkiksi, ikkunaliimapaperia saa ihan netistä tilattuna kotio saakka. Esim tuolta Metsäkylän Navetan kaupasta http://www.domusclassica.com/tuote/ikkunaliimapaperi-100-m/290-040-2/?jsh_id=aab60869c5b374c1928e8186bb6497ad

  VastaaPoista
 7. Mäkin lykkäsin ikkunoiden teippaamista ihan luvattoman kauan, mies alkoi jo siirtelemään niitä rullia mun kulkureiteille... Ja oikeastaan se homma oli tosi nopeeta ja jopa mukavaa. Jotenkin terapeuttista, kun se kiinnittyi niin nätisti vaan vedellä ja näytti heti siistiltä. Luulin jotain ihan muuta. Mutta, usko pois, lähes joka kerta ikkunat ohittaessani (meillä teipattavat vaan salissa) ihailen omaa saavutustani :) Se, jos mikä on palkitsevaa!

  VastaaPoista
 8. Heli, samat tunnelmat minullakin. Jos sitä lunta on pakko tulla, niin max. 5 senttiä olisi ihan kylliksi!

  Inka, älä sano ääneen! Olen yrittänyt kovasti olla miettimättä sitä, että ei olla vielä edes talven puolivälissä. Piiitkäpitkä helmikuukin on vielä edessä ja maaliskuun tuskainen keväänodotus!

  Mira, en minäkään! Toisaalta saanpa vihdoin käyttää uusi huopikkaitani!

  Elina, ihan samalla systeemillä teippaan kuin sinäkin. minusta se on vastenmielistä hommaa. Ikkunoita on niin kamala määrä.

  Sari, suliko teiltä ne lumet? Meillä on nyt ihan oikean talven näköistä.

  Rva Kukko, kiitos suorasta linkistä. Tilaankin ikkunateipit tuolta heti paikalla, meillä kun ei ole enää yhtään jäljellä. Olen käyttänyt akvarellimaalaukseen tarkoitettua liimapaperia... minulla oli sitä opiskeluajoilta valtava rulla, mutta sekin loppui lopulta.

  Voi Sara, onneksi olkoon suoritetusta urakasta! Minusta se teippaaminen on niin kovin työlästä hommaa. Joka ikkunan edessäkin on joku huonekalu, joka hankaloittaa hommaa.

  VastaaPoista