lauantai 15. joulukuuta 2012

Ainainen tuoliongelma


Olen kokeillut jos jonkinlaista tuolia tietokonepöydän ääreen. Kauniita, rumia, toimivia ja vähemmän toimivia.

Velipojalla oli ylimääräinen työtuoli, joka ei mahtunut enää hänen kotiinsa, joten minä lupauduin hankkiutumaan siitä eroon. Jospa vaikka kierrätyskeskus ottaisi sen vastaan.


Mutta sitten erehdyin istahtamaan siihen. Voi autuus.

On täysin mahdotonta kuvitella mustaa toimistonojatuolia minun toimistooni, mutta ajatus näin unelmaisesta tuesta selälle on kyllä houkutteleva. Mikä neuvoksi?
 

Jos virkkaamalla voi tehdä sähkökyntteliköstä kauniin, niin miksi en tekisi samaa temppua tälle tuolille?

Kaivoin esiin viime talvena pahasti kesken jääneen peittoprojektin  ja aloin mallailla virkattuja lappusia tuolin päälle. Aika paljon on vielä hommaa, ennenkuin koko tuoli on piilossa, mutta luulen, että kannattaa yrittää!

30 kommenttia:

Eveliina kirjoitti...

Oi kuinka kaunis tuloistasi tuleekaan! Mukavia istuimia ei koskaan ole liikaa - harmi vain että harvoin ne miellyttävät silmää. Onneksi olet virkkuutaitoinen! =)

Eveliina kirjoitti...

Siis tietenkin TUOLIstasi ;)

Susanna kirjoitti...

Minä kirjoitin koko ajan "työtuli". Aika vaikea sana, ilmeisesti. :-D

Valoblogin Taru kirjoitti...

Oolalaa, näyttää vahvasti siltä että on vaivan väärtti! Ihana tuoli tuloillaan.

Pionimetsän Tiina kirjoitti...

Voi mieletön, siitä tulee upea! Näen jo lopputuloksen silmissäni.

Nonna kirjoitti...

Siitä tulee hieno! Ja selkäsikin kiittää...

Susanna kirjoitti...

Saapa nyt nähdä, tuleeko siitä yhtään mitään. Minä olen erityisen huono jatkamaan projekteja, jotka ovat jääneet joskus kesken. Mitenköhän noita lappuja edes virkattiin...?

Katja kirjoitti...

Kyllä kannattaa yrittää! Tuumasta toimene vaan :))

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä tulee,värit on upeat ja iskin silmäni tuohon keltaiseen kaappiin!!

Peppi kirjoitti...

Luulen kans, että tuolista tulee hieno ja paljon ilosempi.

Susanna kirjoitti...

Nyt on istuinosa peitelty, siihen asti riittivät viime talvena virkatut laput.

Matkatar kirjoitti...

Vau, ihania virkattuja lappuja! Tsemppiä puurtamiseen, odotamme jo kuvia tuolista valmiina!

Nuinnikkaasti kirjoitti...

Siitähän tulee aivan upea! Bongasin kerran maailman turuilla virkaten tuunatun polkupyörän (ihan koriste, ei ajokäytössä). Ihan oli sydän pakahtua...

Anonyymi kirjoitti...

Miksi pitää naamioida kaunis ja linjakas tuoli? Ole onnellinen, että olet löytänyt omalle kehollesi hyvän istuimen. Sinulla on ihana, värikäs ja toimiva koti. Sinnehän sopii myös mukava moderni tuolikin työpöytäsi eteen. Keinutuolin mattoja voi myös käyttää tuolin suojana ja väriläikkänä. Niin on tehty iät ja ajat.

PirjoR

Susanna kirjoitti...

Kommenttisi on ristiriitainen. Jos tuoli on sinusta niin "kaunis ja linjakas", miksi sen linjat pitäisi peittää keinutuolin mattoon?

Irralliset matot ja peitot istuinten päällä ovat aina tuhannen rutussa ja tipahtelevat lattialle. Toisin sanoen niiden kanssa menee hermot. Jos minä ompelen virkatun päällisen tuoliin, sen "kaunis linjakkuus" kyllä säilyy.

Olipa harmi, etten tullut valokuvanneeksi tuolin puhkikulunutta ja likaista kangasta, ja rei´istä näkyvää vaahtomuovitäytettä. Olisit ehkä ollut myös sellaisen kauneuden ystävä.

Petriina kirjoitti...

Onpa kiva idea ! Ihania nuo sinun lappusesi, kuin karkkeja.

Ihailen todella paljon ideoitasi ja sitä, että jaksat toteuttaa niitä :)

Susanna kirjoitti...

Se olisi kyllä varmasti ollut näkemisen arvoinen!

Susanna kirjoitti...

Kiitos kannustuksestanne! Kyllä tässä vielä jokunen aika menee, ennenkuin mitään edistystä tapahtuu.

Laura kirjoitti...

Jäin kiinni tuohon seinän upeaan violettiin, joka tänään tuntuu aivan täydelliseltä silmääni. Etenkin tuon keltaisen kanssa. Tsemppiä tuoliprojektiin. Ekoteko on jos tuosta ergoerkistä tuunaat silmääsi miellyttävän. Toimistotuolien esteettinen rajoittuneisuus on ikävä ongelma; meillä haaveillaan, että makuuhuoneessa sijaitsevan työpöydän ääreen löytyisi mukavan huokea billnäsin puinen & pyörivä & keinuva. Paikallisessa osto&myyntiliikkeessä sellainen olikin, mutta hintaansa nähden pikkuisen liian rikkinäinen. (Myöhemmin bongasin epäilyttävästi samannäköisen kaunottaren paikallisen kaupunginteatterin jännitysnäytelmästä!)

A-L kirjoitti...

mahtava idea! tulee taatusti upea. en malta odottaa kuvia valmiista päällystetystä tuolista:-)

Susanna kirjoitti...

Ergoerkki! Mikä kerrassaan sopiva nimi! Minusta on ihmeellistä, että ergonomisuutta ja hyvännäköisyyttä ei mikään tuolivalmistaja tunnu saavan mahtumaan yhteen ja samaan kalusteeseen. Ei luulisi sen olevan täysin mahdoton tehtävä kuitenkaan.

Toivottavasti sinä löydät haaveittesi Billnäsin!

Susanna kirjoitti...

En minäkään!

Soja kirjoitti...

Mahtavaa!

Soja kirjoitti...

Hei pidetääks talkoot? Miusta olis kiva virkkailla noita lappusia, mutten edes haaveile tekeväni niitä niin paljon, että niistä tulisi jotain valmista. Jos kelpaa, niin kerro mitä lankaa, mitä väriä ja minkä kokoisia laput ovat, niin ehkä meidän pajasta syntyy pari apulappua joulun aikaan :)

Anonyymi kirjoitti...

Sain tänään postissa ihanat keittiöpyyhkeet,miten ihanat kuosit niissä onkaan,mahtava piristys köökkiin enkä enää muita käytäkkään,omat tekeleet lensi samantien siivousrievuiksi ,kiitos <3

Susanna kirjoitti...

Voi, miten tstävällinen ajatus! Mutta minulla alkaa jo olla lappuset koossa. Nyt kun tavoite on selkeä, niiden virkkaaminen on paljon mukavampaa.

Susanna kirjoitti...

Ihanaa, että miellyttävät! Kiitos kovasti!

Tiina Rönnberg kirjoitti...

Oi että, tuolista tulee varmasti hieno ja enemmän sinun näköisesi!

unisukka kirjoitti...

Voi, miten hauska tuolista onkaan tulossa! Tavallaan kyllä (hyväkuntoisena) tuoli olisi sopinut ristiriitoineen ja kontrasteineen olemassa olevaan sisustukseenkin, mutta kyllähän tuosta nyt varsin ihana iloisen mielen tuoja tulee. Hihittelen tässä itsekseni ajatukselle, että jospa virkkaisikin ihan sellaiseen "viralliseen" asiakastyöhön tuollaisen hauskan päällisen, siitä irtoaisi varmasti jutunjuurta :)(ja itse jaksaisi puurtaa paljon virkeämpänä!)

Susanna kirjoitti...

Niin, miksi niiden virallisten toimistojenkaan pitäisi olla tylsiä? Minusta tuntuu, että jos vaikkapa Kelan tädit saisivat istua iloisen keltaisessa toimistossa kauniiden esineiden ympäröimänä, olisi papereiden pyörittely varmasti mukavampaa.