torstai 5. joulukuuta 2013

Kaikki aina ihan kesken


On niin monta asiaa, joita haluaisin tehdä, mutta jotka jäävät aina tärkeämpien tai olevinaantärkeämpien hommien jalkoihin. Yksi iso ja houkutteleva tehtävä olisi työhuoneen sisustuksen totaalinen uudistaminen. Olen niin kyllästynyt vaaleansinisiin seiniin ja jadenvihreisiin kalusteisiin, ja haluaisin niiden tilalle reiluja perusvärejä.


Rautakaupan alennuslaatikosta minua huhuilivat viiden euron tapettirullat. Ja voi millaiset rullat! Ihanaa suurikuvioista valko-punaista kiemuratapettia siellä oli usempi rulla minua odottelemassa. Otin ne mukaani. Ne eivät tietenkään ole hengittäviä paperitapetteja, mutta luin jonkun blogista joskus, että jos seinästä puolet pysyy hengittävänä, niin se on ihan ok. Työhuoneessa menee lista keskellä seinää, joten voisin tapetoida yläosan näillä kaunokaisilla ja maalata alaosan punaiseksi Uulan sallitulla maalilla.

Minulla on myös vanha 50-luvun keittiön yläkaappi odottamassa työhuoneen seinälle pääsyä. Milloin kerkiäisin tämän kaiken kimppuun? Pitäisi löytää sellainen hetki, että töiden suhteen on suvantovaihe, sillä työhuonehan on myllättävä aivan kokonaan ja työnteko halvaantuu pitkäksi aikaa. Ehkä joulupäivänä?


Pienempiä keskenjääneitä sisustushommiakin olisi odottamassa. Kuppikruunun ostin jo kesällä. En ole vieläkään saanut aikaiseksi ripustaa sitä salin kattoon.


Salin seinällä on keittiökalusteoutletista ostettu parin euron lastulevyhyllykkö, joka pitäisi tuunata siedettävän näköiseksi.


Syyskuun alussa panin umpeen oven keittiön ja kamarin välillä. Se on odottanut hyllylevyjä siitä saakka.


Ja tiskikoneen vieressä oleva ammottava aukko on odottanut maatuskaverhoaan melkein yhtä kauan.

Nämä neljä viimeksimainittua hommaa meinaan saada tehtyä ennen joulua. Kunhan selviän tulevan viikon myyntitapahtumista, panen työhanskat naulaan ja hoitelen edes nämä pikkujutut kuntoon.

Tämänkin postauksen kirjoittamiseen tärväämäni ajan olisin tietysti voinut käyttää vaikka sen kuppikruunun ripusteluun. Plääh, rättitehdas odottaa.

19 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kysymys: Minkä firman ja minkäniminen ja -numeroinen on keittiön oviaukossa oleva tapetti?

Vakkari

Rouva Kukko kirjoitti...

Ah, niin tuttu tunne. Meilläkin ois paljon pikkuhommia mitkä ei kauaa vaatis jos ne vain tekasis, mutta ku on niitä pakollisia töitä sen verran että työnteko selvästi haittaa muuta elämää. No, oon ite ajatellu pyhittää tän pyhän niille pikkuhommille ja todennäkösesti myös joulun pyhät. Ehkä vois muokata vanhan sananlaskun uuteen eli pyhitä pyhäsi rästihommille.

Tiina kirjoitti...

Hyvin suunniteltu (tai ajateltu) on puoliksi tehty. Teet sitten kun tulee inspis. Mulle tuli äsken jouluvaloflow - laitoin NE kyntteliköt ikkunoihin :D

E kirjoitti...

Hieno tapetti! Näyttää jotenkin niin sulta :) Ei meillä vaan ole koskaan mitään kesken, kaikki tehdään aina heti! Tai sitten ei ;)

Ankkurinappis kirjoitti...

Se hengittävyysjuttu oli varmaan mun blogista, kuultiin se oikein rakennuskonservaattorilta. Tosin meille ei siitä huolimatta tule ulkoseiniin enää muuta kuin hengittäviä matskuja, isäntä on tiukkana :) Jännityksellä odotan uutta ilmettä!

eija kirjoitti...

Ihanan raikas ja pirteä tuo tapetti! Sopii teille varmasti tosi hyvin.

Susanna kirjoitti...

Voi apua, ei aavistustakaan. Ostin rullan kirpparilta viisi vuotta sitten.

Susanna kirjoitti...

Se olisi hyvä sananlasku. ❤

Jotenkin niihin pikkuhommiinkin pitäisi olla sellainen tietty olotila, eli tarpeeksi rauhallista elämänmeno. Ei niihin voi vaan yhtäkkiä kesken töiden loikata.

Susanna kirjoitti...

Aaaargh.... nyt kun päätin ottaa rennosti viikonlopun, mahtaakohan THE jouluvalot ilmestyä meidänkin ikkunaan. :D

Susanna kirjoitti...

Ei siinä vitosen alelaatikossa koskaan ole noin räväköitä tapetteja tarjolla. Sellaisia vaaleanhaaleita nyherryksiä vaan. Oli kyllä riemastuttava löytö.

Susanna kirjoitti...

Niin minäkin epäilin, että olisi ollut kyse teidän keittiöstä, mutta en uskaltanut satavarmuudella sanoa. Kuitenkin tiesin, että joku sellainen blogi se oli, jonka kodinremontointia pidän esimerkillisenä ja OIKEANLAISENA. :)

Susanna kirjoitti...

Olisi ihanaa jos se vaan lennähtäisi itsekseen seinälle. :)

Ankkurinappis kirjoitti...

:D

Anonyymi kirjoitti...

Tuollainen halpa muovitapetin pala vanhassa talossa saattaa harmittaa myöhemmin, vaikka se kiva kuosi onkin. Miksi sellaista käyttäisi kun samalla vaivalla laittaa ihan kunnollistakin.
Anni

Susanna kirjoitti...

Ei se harmita. Samalla vaivalla ehkä laittaisi muutakin, mutta ei samalla rahalla. Mistä saa hengittävää paperitapettia vitosella rulla? Tämä on joko tätä tai ei mitään.

Anonyymi kirjoitti...

Miksen ole aiemmin bongannut blogiasi/tuotteitasi mistään?!!? Aivan ihania!! <3 Ja itse en taida Galleriaan ehtiä ostoksille, pitänee laittaa äiti asialle. ;)
Pakko kysyä; missä (Lappeenrannassa??) on keittiökaluste outlet????
Ihanaa joulun odotusta!!
Heidi

Susanna kirjoitti...

Oi, en tiedä, mikset ole bongannut! :D Yritän kyllä tunkea esiin joka paikassa, mutta vielä en ole onnistunut koko maailman tietoisuuteen asti tunkemaan.

Se myyntitapahtuma ei ole Galleriassa, vaan Family Centerissä, siellä missä on Anttila Kodin Ykkönen. Tervetuloa, sinä taikka äitisi. :)

Ja se keittiökalusteoutlet on täällä Imatralla, Vuoksenniskalla. :)

Anonyymi kirjoitti...

No katos. Sisälukutaito vähän hakusessa. :) Pitääpä yrittää ehtiä sinne Family centeriin itse käymään! Ja täytyypä googlettaa tuo outlet myös. :)
Heidi

Susanna kirjoitti...

Kiva, tervetuloa! Nelöjän jälkeen käytävillä esitetään myös improvisaatioteatteria.

Kovin oli hiljainen päivä tänään Family Centerissä. En pysty käsittämään, millä ne Finlaysonit ja Kodin Ykköset selviävät siellä hengissä, kun ei vaan ole asiakkaita. Myin silti kelvollisesti, joten lähden hyvillä mielin huomenna jatkamaan.

Yritän joskus katsoa, mikä sen keittiökalustelaitoksen nimi on... nyt ei tule mitään mieleen.